Caleb Ewan was niet zeker: “Ik juichte maar voor het geval ik had gewonnen”

woensdag 9 september 2020 om 17:59
Caleb Ewan was niet zeker: “Ik juichte maar voor het geval ik had gewonnen”

foto: Cor Vos

Caleb Ewan besliste de sprint in Poitiers woensdagmiddag in zijn voordeel. De Australiër bleek nipt sneller te zijn dan Peter Sagan, Sam Bennett en Wout van Aert. Heel nipt was het, want Ewan was niet zeker van zijn zaak. “Ik juichte maar voor het geval ik had gewonnen.”

“Als sprinter kijk je naar de grond”, doet de sprinter van Lotto Soudal zijn verhaal in het flashinterview. “Dan weet je niet echt of je hebt gewonnen. Maar meestal voel je het gewoon als je hebt gewonnen. Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen.”

Het is alweer de tweede ritzege van Ewan in deze Tour de France. “Die eerste overwinning haalde de druk eraf, maar na de eerste overwinning wil je ook de tweede.” Daar blijven zijn ambities niet bij. “Ik wil nu ook die derde in Parijs.”

De eindsprint was door de onrustige finale erg hectisch. “Dat was het”, eindigt hij. “Ik zat eerst goed van voren, maar kwam toch weer wat ver te zitten. Ik wist dat ik kalm moest blijven. Na mijn nederlaag van gisteren wilde ik vandaag echt winnen. Ik ben blij om mijn ploeggenoten op deze manier te bedanken.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

sven241 9 september 2020 om 18:04

Gaat er weer 3 winnen dit jaar als het zo door gaat. Knap zonder fitte ploeg.

Romāns Vainšteins 9 september 2020 om 18:08

Het waren prachtige slomobeelden van Ewan en Bennett die net na de streep binnenkwamen.

Bruine Koersbroek 9 september 2020 om 21:12

Stel je voor dat je wint en vergeet te juichen, stukken erger dan juichen als je niet hebt gewonnen (overkwam Bauke ook ooit)..

Jacco van Stierop 9 september 2020 om 23:19

Ewan rijdt een juweel van een sprint. Blijft rustig het overzicht houden op de tweede rij, kiest het juiste wiel en wacht geduldig tot er ruimte komt en duikt daar precies op het juiste moment in. Beter kun je niet timen.
Zit nu stijlvoller op de fiets dan voorheen, zwabbert minder. Heeft zich de laatste twee jaar ontwikkeld tot een hele mooie sprinter. Hulde!

Headlines

Materiaalzone

Populair