Caleb Ewan nieuwe leider in Tour of Britain na millimeterspurt

dinsdag 5 september 2017 om 16:28
Caleb Ewan nieuwe leider in Tour of Britain na millimeterspurt

Caleb Ewan - Foto: Allan McKenzie/SWpix.com (archief)

Caleb Ewan heeft in de Tour of Britain de rit naar Scunthorpe gewonnen. De Australiër bleef na een rit van 176,9 kilometer met een minimaal verschil Edvald Boasson Hagen voor. Ewan neemt met zijn ritzege de leiderstrui over van Elia Viviani.

In Groot-Brittannië stond vandaag een rit over een relatief vlak parcours op het programma. De vlucht van de dag bestond volledig uit renners van de Britse continentale ploegen. Graham Briggs reed voor de tweede dag op rij in de aanval en had vandaag onder meer gezelschap van zijn ploeggenoot Ian Bibby. Samen met landgenoten Harry Tanfield (BIKE Channel Canyon), Peter Williams (One Pro Cycling) en Matthew Holmes (Madison Genesis) tekenden zij voor de vlucht van de dag. De vijf zou een maximale voorsprong van vier minuten bij elkaar rijden.

Onderweg haakte Briggs na een door teamgenoot Bibby ingezette aanval af, waardoor de koplopers met vier verder gingen. Op tien kilometer van het einde werden Williams en Bibby als laatste vluchters ingerekend door het peloton. Enkele uitvallen van eenlingen konden het voorbestemde scenario van een massasprint niet voorkomen.

In de finale formeerden de sprinterstreintjes zich, waarbij Mark Cavendish op kop reed in dienst van Boasson Hagen. Philippe Gilbert plaatste in de slotkilometer nog een demarrage, maar werd in het zicht van de finish opgeslokt door de eerste sprinters. In de sprint om de overwinning ging Ewan vroeg aan, maar kwam Boasson Hagen alsnog dichtbij. Een ultieme jump van Ewan bleek genoeg voor zijn tweede ritzege in deze ronde. Morgen vertrekt hij in de leiderstrui.

Dit artikel delen:

9 Reacties

leor 16 5 september 2017 om 16:29

Jammer, geen gerechtigheid !

0
TeamNL 5 september 2017 om 16:33

Jammer van deze ronde, iets te veel sprintritten.

0
tdv21 5 september 2017 om 16:36

En wederom is EBH in een vlakke sprint beter dan Kristoff. Beter alle ballen op Eddy zodat ‘ie na een millimetersprint tweede kan worden. Kristoff als joker.

0
pjam4 5 september 2017 om 16:39

Was dat niet ook in de eerste rit dat hij met mm. verschil van Ewan verloor …?! Groenewegen is deze ronde kennelijk niet echt top …..

0
leor 16 5 september 2017 om 16:49

@ pjam4,

Klopt.

Trouwens, de voorlaatste km was licht hellend, ik vermoed dat Groenewegen daar zijn kansen heeft zien opgaan.

0
BenderBeach 5 september 2017 om 23:31

Raar dat er in het verslag met geen woord over Groenwegen gerept wordt.. je gaat toch naar hem op zoek i de uitslag en als die daar niet in staat ga ik be foetsie naar PCS.

0
Mwielerfan 5 september 2017 om 23:57

Gek dat groenewegen eraf moeten ewan wel meekan

0
Phally 6 september 2017 om 00:58

EBH echt al veel pech gehad, dikwijls beste renner maar altijd net niet,ik hoop dat gerechtigheid zal geschiede op WK, blij dat deze toprenner eindelijk terug op niveau is.

0
Romāns Vainšteins 6 september 2017 om 07:15

Die tourrit maakt alle net mislukte sprints meer dan goed natuurlijk, daar mag van mij idd het WK en volgend jaar nog bijv MSR bij.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone