Burgos-BH bevestigt komst van Andrés Camilo Ardila

woensdag 7 december 2022 om 11:34
Burgos-BH bevestigt komst van Andrés Camilo Ardila

foto: Cor Vos

Andrés Camilo Ardila zal volgend jaar uitkomen voor Burgos-BH. De transfer hing al enige tijd in de lucht en vandaag heeft de Spaanse formatie de deal ook wereldkundig gemaakt. De 23-jarige Colombiaan verlaat na drie seizoenen UAE Emirates.

De Colombiaan werd in de winter van 2019 met veel tromgeroffel binnengehaald door UAE Emirates, na zijn imponerende eindzege in de Giro d’Italia voor beloften. Ardila won twee zware bergetappes en bleef in het eindklassement zijn landgenoten Einer Rubio en Juan Diego Alba, maar ook Alessandro Covi, Filippo Conca, Sean Quinn, Viktor Verschaeve en Filippo Zana voor.

Bij de profs wist Ardila tot op heden echter geen indruk te maken. Zijn eerste profjaar viel door de uitbraak van de coronapandemie grotendeels in het water, maar ook in 2021 en 2022 bleven de resultaten uit. Zijn beste uitslag noteerde hij een jaar geleden in de Ronde van Burgos: Ardila werd er elfde in het eindklassement. De klimmer, die nog een jaar onder contract stond bij UAE Emirates, hoopt bij zijn nieuwe ploeg Burgos-BH zijn carrière nieuw leven in te blazen.

“Vertrouwen in mezelf weer terugvinden”
Ardila kan niet wachten om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. “Ik ben erg gemotiveerd en hoop er een goed seizoen van te maken. Ik wil mijn nieuwe ploeg mooie resultaten bezorgen. Er is geen druk, maar ik ben er wel zeker van dat ik voor topnoteringen kan gaan in het rondewerk. Mijn doel is om weer te schitteren, om het vertrouwen in mezelf weer terug te vinden.”

Ardila is zeker niet de enige aanwinst van Burgos-BH voor komend seizoen. De ploeg van Jetse Bol wist zich eerder al te versterken met Antonio Angulo, Miguel Ángel Férnandez, Antonio Eric Fagúndez, Clément Alleno, Rodrigo Alvarez en Alejandro Franco.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 7 december 2022 om 14:06

Maken ze ruimte bij UAE voor Quintana wellicht ?

0
KJP 7 december 2022 om 15:12

Of bij UAE?

0
Cochise 7 december 2022 om 17:06

Was toch al redelijk lang geweten dat hij z’n contract niet zou uitdoen bij UAE. Hoop dat hij toch af en toe kan fladderen in de bergen volgend seizoen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone