Broer Vanmarcke in ploegleiderswagen tijdens Scheldeprijs

Broer Vanmarcke in ploegleiderswagen tijdens Scheldeprijs

Ken Vanmarcke neemt aanstaande woensdag plaats in de ploegleiderswagen van LottoNL-Jumbo. De broer van Sep volgt een cursus tot trainer en ploegleider en werkt zijn opleiding af bij de ploeg van zijn broer. Hij vergezelt tijdens de Scheldeprijs ploegleider Merijn Zeeman.

De Nederlandse formatie rekent aanstaande woensdag op de sprinterskaliteiten van Tom Van Asbroeck, Moreno Hofland en Barry Markus. De eerste twee keren terug na respectievelijk een blessure en ziekte. “We kijken op de dag zelf wie zich het beste voelt en wat het beste plan is”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “Voor een van de drie gaan we dan alles doen om hem aan zo’n goed mogelijk resultaat te helpen. Het is duidelijk dat we niet de topfavorieten in huis hebben, maar alle drie onze sprinters zijn grote talenten en met een goed strijdplan is een uitschieter mogelijk.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Scheldeprijs (1.HC)
flag-nl Rick Flens
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Barry Markus
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

17 Reacties

Javier 6 april 2015 om 13:58

Geef die man toch wat rust…

Met zo’n tactiek als deze (we zien wel wie van de 3 de beste is) weet je van te voren natuurlijk al dat het niks gaat worden.

BlancoProCycling 6 april 2015 om 14:07

Neem aan dat ze 30 kilometer voor de meet wel beslissen wie ze als kopman in gaan zetten en dan alle ballen op één man spelen…

josi 6 april 2015 om 14:09

Volgens mij heb je in de Scheldeprijs alleen in de laatste paar kilometer wat aan een goed strijdplan, een massasprint is vrijwel onontkoombaar.

sven241 6 april 2015 om 14:20

Waarom rijdt Vanmarcke hier? Hij kan beter wat rust pakken en goed trainen richting P-R.

Koel 6 april 2015 om 14:47

Heeft hij geen leuke zus…?

schipperaar 6 april 2015 om 14:55

@javier
Een scheldeprijs rijden doet minder pijn dan 5 uur hard trainen, maar wat je zegt met zo’n ploegleiding, ine mine mutte, kan je als werknemer ook moeilijk weten waar je aan toe bent.
Trekt ook zn broer nog mee int drijfzand.

luckyloek 6 april 2015 om 15:07

Ik heb tot nu tot nog niets gezegd over het eeuwige gezeur over TLJ in elk topic, maar het begint me nu toch echt te irriteren. Het gaat niet goed daar, dat is een feit. Get over it. Laten we de rest van het seizoen bekijken en spuw af en toe je gal als je dat nodig vind. Maar ga niet in elk topic zaniken. Er is meer dan TLJ in het wielrennen. Ik zie elke keer dezelfde 4 of 5 mensen met deze reacties komen. Het is vermoeiend.

kelderfan 6 april 2015 om 15:08

Hij maakt al genoeg trainingsritten met zijn broer. Maar als hij vermoeid is, kan hij beter met Ten Dam achter de spelcomputer gaan zitten. {benen omhoog};)

krypton 6 april 2015 om 15:10

Volgens mij is dit toch gewoon een TLJ gerelateerd topic luckyloek, dus je reactie slaat nergens op.

luckyloek 6 april 2015 om 15:37

Mijn reactie heeft ook niet alleen betrekking op dit item. Ik begin me gewoon langzamerhand te irriteren aan de herhaling van dezelfde strekking van sommigen. Dit is misschien niet het juiste topic om dit te vermelden geef ik toe.

Mark 6 april 2015 om 16:46

Ze houden in de familie Vanmarcke van korte namen: Sep en Ken :)

BonenInBlik 6 april 2015 om 18:48

En marck

sooike 6 april 2015 om 22:19

@luckyloek
Jarenlang werd ieder bescheiden succesje van Rabo/Belkin hier door velen opgeblazen en een veel groter belang toegedicht als het in werkelijkheid was. Iedere demarrage werd breed toegejuicht, ook al was er weinig te juichen aan de finish. Slechts een enkeling maakte toen bezwaar tegen zoveel misplaatste Rabo/Belkin-euforie, maar iedereen die het waagde een wat waarschuwend en relativerend vingertje op te steken, werd in de hoek geduwd en weggezet als een niet-kenner en zelfs schandalige omschrijvingen om zijn onkunde aan te duiden. Nu is het een beetje andersom en maak je bezwaar tegen TLJ-negativisme. Je wilt deze categorie de mond snoeren, maar daarmee ben je, althans wat mij betreft, aan het verkeerde adres. Als het goed is, schrijf ik dat hier neer, en als het barslecht gaat ook. Helaas is er tot nu toe weinig positiefs te melden dus neem nu maar gewoon genoegen met de terechte kritiek op deze ploeg.
On-topic: overdrijf de impact van de Scheldeprijs niet. Laat Sep gewoon thuis en houd op met nu al weer zware druk op zijn schouders te leggen voor a.s. zondag. Leert de TLJ-ploegleiding het dan nooit af? Ik ben geneigd deze vraag met “nee” te beantwoorden.

rput 6 april 2015 om 23:21

+1@luckyloek

Dit gaat nergens meer over als het team voor de Scheldeprijs al kennelijk duidelijk bewijs is van de onkunde van de ploegleiders. Beste stuurlui staan aan wal… Je mag van mij best reageren hoe je wilt, maar ik geef net als luckyloek graag wat tegengas tegen de opportunistische ‘experts’ die nu plots allemaal redenen kunnen bedenken waarom het al jaren niet goed gaat met Rabo/TLJ. Natuurlijk kan er best wat mis zijn met hoe de ploeg gerund wordt, maar ik twijfel ten zeerste of wij dat goed kunnen inschatten vanuit onze luie stoel. Daarentegen is het overduidelijk dat het team dit seizoen zowel grote pech kent als renners die minder presteren dan gehoopt. Waaraan dit ligt mogen jullie bespreken zoveel je wilt, maar ik blijf gewoon supporter zolang er nog een NL’se ploeg is met hele leuke renners. Ik denk dat het standaard is om het management de schuld te geven na een slechte reeks. Terecht of onterecht, ik wordt er ook een beetje moe van ;)

luckyloek 6 april 2015 om 23:48

@sooike, de kritiek kan me echt niet boeien. Ik vind het leuk als nl’ers goed presteren en er fietsen ‘toevallig’ veel nl’ers bij dit team. Mijn voorkeur gaat niet specifiek naar dit team.

Ik lees/las graag de reacties op wielerflits. De laatste tijd wordt dit een beetje verpest door de herhaling van dezelfde str**t over TLJ. Zelfs de volgtopics of een bericht over Marianne Vos worden al gebruikt als om het over de wanprestaties van ‘De gele brigade’ te hebben. Als klap op de vuurpijl gebruik je nu mijn reactie om diezelfde discussie hier te gaan voeren. Daar pas ik voor. Ik wens je veel succes in je kruistocht tegen TLJ (en als ik het me goed herinner Robert Gesink).

slice 7 april 2015 om 00:35

@Luckyloek, sooike heeft zo langzamerhand in 5/6 topics hetzelfde riedeltje afgespeeld, en vervolgens reageert hij niet meer. En zo zijn er hier tegenwoordig steeds meer op WF.. Niks aan te doen helaas

achtpuntzes 7 april 2015 om 08:33

@Sooike+1
er moet altijd ruimte blijven voor kritiek. en als je daar niet tegen kan, jammer dan. en dat zeg ik als zijnde TLJ fan.

verder leuk dat de broer van Vanmarcke bezig is zijn papieren te behalen, maar voorlopig hoop ik alleen dat hij een beetje kan autorijden, want het is geen sinecure om tussen een horde wielrenners rond te sturen, zagen we in de RvV nog.

Headlines

Materiaalzone

Populair