Bridie O’Donnell gaat uurrecord aanvallen

maandag 2 november 2015 om 16:36
Bridie O’Donnell gaat uurrecord aanvallen

foto: UCI

Wielrenster Bridie O’Donnell gaat een poging wagen het werelduurrecord te verbreken. De Australische wil op 22 januari 2016 in Adelaide de recordafstand van 46,273 kilometer aanscherpen.

De poging van 41-jarige O’Donnell is ten tijde van de Tour Down Under in de Super-Drome in Adelaide. “Het is een grote uitdaging het record van Molly Shaffer Van Houweling te verbeteren. Maar ik lig op schema. Alles gaat volgens plan en ik hoop op een grote opkomst in Adelaide”, aldus O’Donnell.

Het huidige werelduurrecord is pas enkele weken oud. Afgelopen september wist de Amerikaanse Molly Shaffer Van Houweling het jaren oude record van Leontien Zijlaard-van Moorsel te verbreken.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Coldeportes 2 november 2015 om 22:26

Edit redactie: Niet doen

Darth333 2 november 2015 om 22:37

Ik dacht precies hetzelfde @hierboven
Maar ik wens haar veel succes. Het zal wel een baanrenster zijn, want ze kan vrijwel geen wedstrijdritme opdoen als ze een wegwielrenster is.

petoi 2 november 2015 om 22:58

Wegrenster, trialeet ook nog even geweest de laatste jaren. Maar ze reed sowieso haast nooit op de weg in UCI koersen, zelfde geldt voor de huidige recordhouder. Deze rensters moet je vergelijken met de poging Voigt hoewel Voigt nog WT reed en dit allemaal amateurs zijn met goede begeleiding. Uurrecord leeft totaal niet bij de vrouwen in Europa, niks mee te verdienen en trekt wel een grote wissel op je seizoen en tijd wil je serieus een poging wagen. Aangezien de meeste renster net uit de kosten komen met al dan niet een baan naast hun carrière (geldt ook voor de “profs”) zijn er maar weinig pogingen.

Poeksel 3 november 2015 om 00:19

Hopelijk voor haar heeft de jeugd de toekomst, want ze is dan net iets jonger dan Molly Shaffer Van Houweling was toen ze het record verbrak ;)

billi 3 november 2015 om 08:56

lijkt me wel iets voor Villumsen …

denk dat het in Australie/Nieuw Zeeland meer leeft dan hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair