Bradley Wiggins: “Niet verwacht dat ik zo veel tijd zou pakken”
dinsdag 13 mei 2014 om 10:12

Bradley Wiggins: “Niet verwacht dat ik zo veel tijd zou pakken”

Bradley Wiggins heeft op de tweede dag van de Ronde van Californië tijdens de individuele tijdrit zijn slag geslagen. De kopman van Team Sky legde in Folsom het 20,1 kilometer lange parcours als snelste af en zette de concurrentie op ruime achterstand. De nieuwe klassementsleider heeft een voorsprong van 44 tellen op de nummer twee Rhohan Dennis.

“Ik had niet verwacht zo veel tijd te pakken als dit”, bekent hij op de site van zijn ploeg Team Sky. “Maar het was een geweldig parcours voor mij en ik had mij goed voorbereid. Ik ben hier al een paar weken”, legt hij uit.

De derde etappe heeft een aankomst bovenop Mount Diablo. Wiggins begint met vertrouwen aan de koninginnenrit. “Ik verkeer in een goede positie en ik klim goed. We zijn als team de afgelopen jaren gewend geraakt om in deze positie te verkeren, dus we weten wat ons te doen staat.” Wiggins gaat voor de eindoverwinning. “Ik heb het hele jaar al gezegd dat Parijs-Roubaix en California mijn doelen zijn. Ik heb hier hard voor gewerkt. Het is mooi dat vandaag alles op zijn plaats viel.”

RIDE Magazine