Boonen: ”Ik zal er staan op WK Valkenburg”

Door
zaterdag 1 september 2012 om 20:26

foto: Sirotti

Met een rit-en eindzege in de World Ports Classic onderstreept Tom Boonen nogmaals dat men serieus rekening met hem dient te houden op het komende WK in Valkenburg. De kopman van Omega Pharma Quickstep bevestigde zijn meer dan behoorlijke vormpeil met name door in de eerste spectaculaire rit van de tweedaagse groots uit te halen. Het was Boonen zelf die de forcing voerde onderweg op de kasseien van Woensdrecht en vervolgens glansrijk naar de overwinning spurtte. Op dag 2 had hij na een derde stek in de daguitslag exact één seconde voorsprong op nummer 2 Greipel.

En zo lijkt Boonen mooi op tijd in orde te zijn voor het WK in Zuid-Limburg over drie weken. Precies volgens het scenario dat hij in gedachten had. Eind april liet de ex-wereldkampioen van 2005 immers al optekenen hoge ogen te willen gooien op het parcours in en rond Valkenburg. “Ik denk dat het een koers wordt voor klassieke renners die in vorm zijn. Als ik goed ben, moet ik dat aankunnen. Nog eens het WK winnen, daar droom ik van”, liet de bonkige Balenaar optekenen na een verkenning.

Konden we daar toen nog vraagtekens bij zetten (Boonen zat immers nog in de euforie van een succesvolle voorjaarscampagne), nu lijkt hij met zijn huidige vorm serieuze ambities te hebben om een gooi te doen naar de wereldtitel. Na een goede voorbereiding waarin hij onder andere de Rondes van Polen en Wallonië, de Olympische wegrace, de Enecotour en nu dus de World Portsclassic reed lijkt de bonkige coureur één van de kanshebbers. Boonen rijdt morgen nog de GP Jef Scherens in Leuven (1.1) en traint dan enkel nog tot aan 23 september om de puntjes op de i te zetten. “Ik ben nog niet in mijn beste vorm, maar na dit weekend ga ik goed recupereren en mij volledig richten op het WK”, laat Tornado Tom optekenen.

Bondscoach Carlo Bomans krijgt hierdoor echter wel te kampen met een luxeprobleem. Met een Vueltarit op zak en een aankomst die op zijn lijf geschreven is heeft Philippe Gilbert immers ook laten zien dat hij dik in orde is. Na zijn historische zegereeks van vorig jaar leek Gilbert op voorhand de onbetwiste kopman van de Belgen maar nu zal toch vermoedelijk het koersverloop de doorslag gaan geven.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone