Bob Jungels waarschijnlijk niet naar Rio

donderdag 2 juni 2016 om 10:07
Bob Jungels waarschijnlijk niet naar Rio

Foto: Sirotti

De kans is klein dat Bob Jungels komende zomer in actie gaat komen in Rio. De Olympische Spelen passen niet in zijn schema. Dat zegt de Luxemburger tegenover L’essentiel.

“Het wordt lastig om te strijden tegen de renners die uit de Tour de France komen”, verklaart Jungels. “Ik denk dus dat ik niet ga. Maar ik moet er nog met de bond over praten, uiteindelijk bepalen zij.” De 23-jarige renner ontbrak vorig jaar ook al bij de wereldkampioenschappen in Richmond.

Jungels eindigde vorige week als zesde in de Giro d’Italia. Op 24 juni keert hij weer terug in koers. Dan staat het Luxemburgs kampioenschap op het programma. Daarna rijdt hij de Ronde van Polen. Later in het seizoen is het WK tijdrijden een belangrijk doel voor Jungels.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Tuttipazzi 2 juni 2016 om 10:10

Wie sturen ze anders? Ben Gastauer lijkt me de beste optie op dat parcours.

0
Koersmaniak 2 juni 2016 om 10:19

Ronde van Polen lijkt me nochtans een goeie voorbereiding op Rio als je al de Giro in de benen hebt

0
Diego99 2 juni 2016 om 10:20

Schleck, Didier en Gastauer zijn de opties. Niet echt luxe.

0
Robs234 2 juni 2016 om 10:30

Grappig dat hij juist de renners uit de Tour als een probleem noemt. Het lijkt me dat je nog steeds een voordeel hebt als je via een leuke opwarmronde als Polen naar Rio gaat dan drie weken stressen in de Tour

0
KnightBiker 2 juni 2016 om 10:52

Een normaal mens is niet fris meer na +2 weken volle bak koers, dus ik verbaas mezelf vaak over hoe goed sommige renners nog kunnen zijn in een wedstrijd als Classica san sebastian… Ik zou inderdaad denken dat je met een hoogte stage en de ronde van polen meer kans maakt afgedraaid uit de tour komen om nog maar te zwijgen over de jet-leg en vliegreis..

0
Laatste man 2 juni 2016 om 11:07

Zeer jammer, als dit doorgaat. Podiumkandidaat voor tijdrit en maakt ook kans op de wegrit. gaat hij wel het EK tijdrijden rijden?

0
petoi 2 juni 2016 om 11:43

Luxemburg heeft geen startplek voor de tijdrit…

0
CJJelle 2 juni 2016 om 11:47

@KB, Je krijgt supercompensatie na het rijden van een grote ronde. 1 a 2 weken rust en je ben sterker dan welke dag dan ook in de Tour

0
schipperaar 2 juni 2016 om 11:52

@kb
Coureurs zijn geen normale mensen, zelf reed ik 3000km intensief, elke dag volle bak naar en door Frankrijk en hartslag was met 30% gedaald waardoor een veel grotere zuurstof opname en spiermassa.
Hoop dat ie wel gaat, liet in giro mooie dingen zien en straalt ontzettend veel macht uit.

0
Laatste man 2 juni 2016 om 11:56

@petoi,
Dank. Vreemd, één van de beste tijdrijders kan niet rijden dan.. Dan snap ik de keuze van Jungels al beter.

0
carlieman 2 juni 2016 om 12:20

die supercompensatie is ook vaak te zien in de classica san sebastian, die wordt ook niet lang na de tour gereden en het zijn ook zeer vaak de renners die uit frankrijk komen die daar het mooie weer maken. Ik verwacht dat de tour rijden ook de beste voorbereiding voor rio zal blijken te zijn

0
KnightBiker 2 juni 2016 om 12:51

@ CJJelle & Schiperaar
Ik heb zelf ook vaak genoeg in die situatie gezeten: met cycletours 2 weken door de bergen fietsen a -150km per dag, en omdat je dan geen peloton hebt is dat in sommige gevallen zelfs zwaarder. Die super compensatie komt er meestal wel maar in een week tijd zou ik nog niet terug zijn op niveau, 2 weken misschien… Met een 3 weekse koers wordt je hormoon huishouding zo door de war gegooid dat je daar serieus van slag kan zijn. Je zuurstof opname en uithouding zijn vaak wel beter, maar de vermoeidheid is vaak nog niet uit het lichaam.
Met 1 tot 2 weken koers krijg je die supercompensatie ook, maar zonder dat je hormoon huishouding in war wordt geschopt. (dat is ook de reden waarom veel mensen zeggen dat een 3 weekse koers eigenlijk niet kan zonder doping (niet mijn woorden) en ook het ineen storten van Dumoulin in de Vuelta vorig jaar)

Let wel, met voldoende rust tussendoor en beperkte intensiteit (op vakantie ga je wellicht niet altijd de hele dag volle bak) is het wellicht wel mogelijk, daarom denk ik dat het voor klassement-renners lastiger is goed uit een tour te komen.

0
schipperaar 2 juni 2016 om 13:10

Dumoulin zn instorting wijt ik nog altijd niet aan vermoeidheid, had andere reden. Een hollander op het hoogste schavot kan nu eenmaal niet in Spanje of Italie. Steven hadden ze anders op zaterdag nog wel een poets gebakken als ie overeind was gebleven, een keer uitsturen was voldoende.
Betreft CT, goede ervaringen, heb ooit programma gezien, was niet mis.

0
ruudenkit 2 juni 2016 om 17:10

@Schipperaar Dumoulin is GEEN!!!! Hollander maar een Nederlander en Limburger.
Het zou hetzelfde zijn wanneer ik Terpstra een Limburger zou noemen.

0
matwiel 4 juni 2016 om 06:16

Dumoulin word een poets gebakken en is geen hollander…. jungels gaat niet naar Rio…… ik zie het verband niet echt.

0
Jovic 10 juni 2016 om 10:09

Tom Dumoulin is geen Hollander maar een Nederlander. Niemand heeft Hollander in zijn paspoort staan voor zo ver ik weet.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone