Bezorgde Sam Bennett: “Tour de France moet gewoon doorgaan”

vrijdag 1 mei 2020 om 16:21
Bezorgde Sam Bennett: “Tour de France moet gewoon doorgaan”

© Cor Vos

“Wielrennen is een business en we moeten dit jaar nog koersen of ik vrees dat de hele structuur in elkaar zakt.” Dat is de duidelijke boodschap van de Ierse sprinter Sam Bennett. 

Sam Bennett resideert in Monaco, maar toen hij zich na Parijs-Nice realiseerde hoe ernstig het coronavirus woekerde, is hij naar zijn thuisland afgereisd. Daar is hij zijn tweede maand in lockdown ingegaan. De sprinter van Deceuninck-Quick-Step kan in Ierland buiten fietsen, maar moet dat doen in een straal van twee kilometer rond zijn woning.

Dat de UCI bezig is met het finaliseren van een nieuwe kalender, geeft Bennett motivatie. “Niet weten wanneer we weer zouden gaan koersen, was mentaal het moeilijkste voor mij. Ik niet wist waarvoor ik trainde. Nu is er hoop. Anderzijds, de financiële toestand rond deze ellende is beangstigend”, vertelt hij in een podcast met Cyclingnews. “Wielrennen is een business en we moeten dit jaar nog koersen of ik vrees dat de hele structuur in elkaar stuikt. De Tour de France moet echt doorgaan.”

“Als de crisis zo hard zal toeslaan als voorspeld, is sponsoring het eerste dat zal wegvallen en dat baart me zorgen want dit gaat over onze werkzekerheid. Ik hoop en denk dat iedereen gemotiveerd is om verder te werken, zelfs al krijgen we straks een kalender van amper drie maanden voorgeschoteld.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Titaantje 1 mei 2020 om 18:37

Stuikt? WF.be?
Tsja, met de algehele malaise zie je dat wielrennen een niet-essentiele activiteit / sport is, en sponsors kunnen zich idd wel eens gaan terugtrekken. Ik denk dat er toch eens moet worden nagedacht over het verdienmodel en de Tinkov-ideeen.

skylimit 1 mei 2020 om 19:46

Koersen moeten weer gewoon opgestart gaan worden vanaf 1 juli. Zeker in landen/gebieden waar het virus nauwelijks een issue is.
En we moeten ook snel af van dat hysterische gedoe van social distancing.
De kans dat je besmet wordt, is net zo groot of klein als de kans op een prijs in de staatsloterij. Accepteer het risico (of ga het risico uit de weg) en pak het dagelijkse leven weer op.

Turtlehead 1 mei 2020 om 19:53

@skylimit: de winkans in de staatsloterij is 51,2%. Iets méér zelfs dan 1:2 dus…

skylimit 1 mei 2020 om 20:17

@turtlehead ik had moeten schrijven de kans op de hoofdprijs of de kans om je inleg terug te winnen, die kansen zullen zeker niet 51,2% zijn…

josi 1 mei 2020 om 20:29

De kans op de hoofdprijs is minder dan 1 op 2,5 miljoen. In heel Nederland zullen dus gelukkig maar een paar mensen besmet raken.

S. Morgenstern 1 mei 2020 om 20:56

Want dan was het voor iedereen duidelijk dat je onzin verkoopt?!

john 2 mei 2020 om 14:32

Oei oei de heer Bennet is bang dat het wielrennen in een stort ,weer zo,n egoïst die denk dat Wielrennen het belang rijkste is nou
Terwijl er genoeg bedrijven in Europa failliet gaan en duizenden mensen zonder werk komen te zitten
Denk die gast alleen maar aan hun overbetaalde hobby (net zo,als die gekken wat tegen een bal trappen voor gemiddeld 240.000 euro de week)

RodyTur10 2 mei 2020 om 20:49

Je hoeft niet te kijken hoor. Dan ga je toch lekker wat anders doen.

Ik hoop met de voetballers en wielrenners mee dat ze zo snel mogelijk weer hun ding kunnen doen en dat ik daar als sportfan van kan meegenieten. Kale zondagen zo zonder voetbal of wielrennen op t.v.