Betsema doorbreekt hegemonie Brand in Scheldecross

zaterdag 12 december 2020 om 14:29
Betsema doorbreekt hegemonie Brand in Scheldecross

foto: Cor Vos

Denise Betsema heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Lucinda Brand. De veldrijdster van Pauwels Sauzen-Bingoal bleef in de Scheldecross Brand en Annemarie Worst voor.

In de afgelopen weken ontpopte Brand zich tot de beste veldrijdster van het moment. Logischerwijs waren ook zaterdag tijdens de Scheldecross de ogen weer op haar gericht.

De crosster van Telenet-Fidea Lions stelde in de openingsfase niet teleur. Bij de eerste doorkomst had Brand direct een kleine voorsprong te pakken op Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn, Worst en Betsema. In de tweede ronde sloten zij weer aan bij Brand, die snel even adem kon halen.

Alvarado werd vervolgens door een mechanisch probleem ver teruggeworpen. Al lopend moest zij naar de materiaalpost. De wereldkampioen kwam de klap niet meer te boven. De vier overgebleven rensters zouden in het restant van de Scheldecross knokken om de overwinning.

Alvarado – foto: Cor Vos

Betsema plaatste daarna een venijnige aanval. De veldrijdster van Texel reed meteen een voorsprong van tien seconden bij elkaar op Brand en Worst. Kastelijn moest passen en zou geen rol van betekenis meer spelen in de wedstrijd.

In de laatste twee rondes hield de veldrijdster van Pauwels Sauzen-Bingoal goed stand. Brand en Worst bleven geruime tijd hangen op tien seconden. De 27-jarige Betsema leek na zes opeenvolgende podiumplaatsen eindelijk weer op weg te zijn naar een overwinning.

Strijdvaardig als altijd probeerde Brand nog de oversteek te maken in de slotronde, maar uiteindelijk zou ze nipt tekortkomen. Na vier zeges op een rij was het Betsema die de hegemonie van Brand wist te doorbreken in de Scheldecross.

Het podium in Antwerpen – foto: Cor Vos

flag-be X20 Badkamers Trofee Antwerpen
Uitslag vrouwen

1. flag-nl Denise Betsema
2. flag-nl Lucinda Brand
3. flag-nl Annemarie Worst
4. flag-be Sanne Cant
5. flag-nl Manon Bakker
6. flag-gb Anna Kay
7. flag-nl Yara Kastelijn
8. flag-nl Fem van Empel
9. flag-be Laura Verdonschot
10. flag-nl Aniek van Alphen

Dit artikel delen:

13 Reacties

FW07 12 december 2020 om 14:31

Prima cross gezien weer. Ergens nog wel jammer dat Brand er net niet nog bij kwam voor het laatste gedeelte, maar Betsema is alles gegund. Sanne Cant verder weer helemaal terug! Feest bij de Belgen.

Dolfy 12 december 2020 om 14:34

Inderdaad een goede wedstrijd van Cant. Leek even weg te zakken toen ze bij Van Loy nog zat maar besloot toen in het zand door te trekken en trok dat daarna goed door.

Emergo 12 december 2020 om 16:30

Cant weer helemaal terug ?? Als ze de komende wedstrijden constant bij de eerste vijf rijdt okê maar dat zie ik nog niet gebeuren.

Murcia 12 december 2020 om 16:38

Cant reed zeker niet slecht hier. Een vierde plek is volgens mij haar beste resultaat dit jaar en moet ook hoop geven voor misschien een keer een podiumplek. Maar dat het meer incidenten dan regelmaat zullen zijn staat ook wel vast.

Peter Lippens 12 december 2020 om 17:50

Sanne Jank zullen jullie bedoelen, tja, heel veel zand hier zodat ze de schade kon beperken, zou me verbazen dat ze morgen in de eerste 10 zou eindigen

Dolfy 12 december 2020 om 14:36

Brand maakte het nog spannend zo op het eind met die vurige versnelling. Mooi om te zien. Jammer van de brute pech bij Alvarado.

Dikke Vrouw 12 december 2020 om 15:09

Cant maar op 40sec vonden de Belgen helemaal top haha

Michelangelo 12 december 2020 om 16:09

Beste cross van haar seizoen. Wel op een terrein wat haar ligt, maar toch.

Morgen in Gavere verwacht ik een ander verhaal voor Cant eerlijk gezegd.

Peter Lippens 12 december 2020 om 17:51

ik vond het alvast niet top, laat dat schoolmeesterke maar lullen maar je moet zijn gelul niet veralgemenen alsof alle Belgen het daar mee eens zijn

john 12 december 2020 om 17:35

Ja en dan wint Denise eindelijk een mooie cross en gaat het hier over het Belgische chagrijn die gewoon door pech van een ander 4 wordt

Jan Blokland 12 december 2020 om 22:45

Ja, inderdaad. Pieterse deed niet mee. Volgende week is Vosje er weer bij. Alvarado had pech. Dan zijn we alweer drie plaatsen terug met Cant. Dus zo bijzonder is het nou ook allemaal weer niet. Dan verdient Betsema hier meer positieve woorden met haar overwinning.

Mischa 13 december 2020 om 09:48

Wauw, wat een goede race van Betsema!

C de Vries 13 december 2020 om 10:17

Zoals Cant op haar fiets zit gaat het niet lukken. Ik fietste vroeger altijd zo naar school als ik mijn schooltas op mijn stang had.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair