Betsema: “De vorm is goed, dus mikte op een mooie afsluiter”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 februari 2021 om 15:06

Betsema: “De vorm is goed, dus mikte op een mooie afsluiter”

Zeges in Sint-Niklaas en Oostmalle: voor het eerst wist Denise Betsema twee veldritten in een weekend te winnen. En dat uitgerekend in het laatste weekend van het seizoen 2020-2021. “Het doel was om vandaag ook te winnen. De vorm is goed, het is mooi parcours, en dus mikte ik op een mooie afsluiter”, vertelt ze na afloop.

Betsema moest in de eerste ronde de aansluiting vinden bij Sanne Cant, die ze halverwege achterliet. “Het is goed dat het zo uitpakt”, aldus Betsema. “Ik heb eerst een beetje gekeken wie goed was, dan versneld en het gaatje gemaakt. Ik voelde me echt zo goed in het zand…”

Ploegmanager Jurgen Mettepenningen van Pauwels Sauzen-Bingoal vindt dat Betsema wellicht meer moet trainen op het rijden met een groter verzet. Daardoor zou ze komende winter nog beter kunnen worden. Dat beaamt de Texelse. “Ik ga in de zomer werken om tegen volgende winter ook een beetje groter te kunnen trappen, maar die soepele trapfrequentie is toch ook een beetje mijn handelsmerk. Dus ik wil daar toch niet helemaal van afstappen”, vertelt ze.

 
2 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2021
“Zeges in Sint-Niklaas en Oostmalle: voor het eerst wist Denise Betsema twee veldritten in een weekend te winnen”( cit WF 21-02-2021) Deze weergave is niet juist. Denise Betsema won op 24-11-2018 de cross in Wachtebeke en de volgende dag- op 25-11-2018- de cross om de wereldbeker in Koksijde.
    21 februari 2021
    Goede correctie, Pastoor. Als het een maand later was geweest hadden we allemaal herinnerd dat Denise zowel op de dag van Kerstavond als op eerste Kerstdag gewonnen had.

Reacties zijn gesloten.