Benoot sluit Parijs-Nice af als vijfde: “BORA-hansgrohe reed al op kop toen Roglic viel”

zondag 14 maart 2021 om 18:41
Benoot sluit Parijs-Nice af als vijfde: “BORA-hansgrohe reed al op kop toen Roglic viel”

foto: Cor Vos (archief)

Tiesj Benoot moest in Parijs-Nice genoegen nemen met een vijfde plek in het eindklassement. De Belgische kopman van Team DSM, vorig jaar nog tweede, strandde op 42 seconden van eindwinnaar Maximilian Schachmann. Benoot zat in de chaotische slotrit goed van voren en hij zag Primož Roglič twee keer vallen.

“Het was zeer pittig, zeker omdat Primoz Roglic nog twee keer viel. De eerste keer werd er duidelijk op hem gewacht”, aldus Benoot tegen Het Nieuwsblad. “Ik zat er net achter toen hij voor de tweede keer viel, en toen was BORA-hansgrohe al op kop aan het rijden om de groepen samen te brengen. Ik denk niet dat je dan kan zeggen dat ze iets fout hebben gedaan, dat hoort ook bij koers.”

“Als ik was gevallen, hadden ze ook niet gewacht”, weet hij. Uiteindelijk is Benoot dus vijfde geworden, al had hij graag nummer vier Lucas Hamilton (die een seconde voor hem eindigde) nog gepasseerd. “Maar bij de eerste tussensprint zat ik echt vast. Ik had ook echt last van de luchtwegen vandaag, er zat veel slijm. Dat is zo bij enkele renners in de ploeg, dus misschien is het een klein virus. Maar we hebben allemaal negatief getest op corona.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

S. Morgenstern 14 maart 2021 om 18:46

Dat het pittig was doordat Roglic twee keer viel, wil natuurlijk wel wat zeggen.

xistnc 14 maart 2021 om 18:49

Tiesj kent zijn klassiekers :p

Limal 14 maart 2021 om 19:05

Tiesj is een pientere, eerlijke man die vanop de eerste lijn heeft gezien hoe alles is verlopen. Ik ga dus maar mee in zijn versie van de feiten en interpretatie over Bora/Roglic…

CechRepublic 14 maart 2021 om 19:06

En het Bora-bashen kan weer stoppen.
Blijft wel een lullige manier om een mooie overwinning mis te lopen natuurlijk.

harryjohan71 14 maart 2021 om 20:12

Vanhoucke zegt toch gewoon dat er keihard is doorgereden om Roglic op afstand te rijden. Als Schachmann dit gewoon zegt, is dat prima en ook begrijpelijk vanuit Bora oogpunt Maar ga niet als Schachmann zeggen dat deze snelheid nodig was voor de ritzege. Dit is niet geloofwaardig.

LB108 14 maart 2021 om 20:43

Vanhoucke is zeker de verstandigste om naar te luisteren ja.
Niermann en Rolgic zeggen zelf dat BORA of niemand anders iets fout deed

harryjohan71 14 maart 2021 om 20:56

@LB108 ik zeg nergens dat Bora iets fout deed, maar dat ze gewoon eerlijk kunnen zeggen dat ze wouden profiteren van de val van Roglic om eerste te worden in het klassement. Ga niet zeggen dat ze reden voor een ritzege.

Posterix 14 maart 2021 om 20:06

“Als ik was gevallen hadden ze ook niet gewacht”
Nee, natuurlijk niet. Dat was niet eens op de koersradio meegedeeld.

LB108 14 maart 2021 om 20:42

Heeft er vorig jaar iemand op Buchmann/Kruijswijk gewacht in Dauphine?
En zo veel andere valpartijen zouden we kunnen opnoemen..
Hoezo zou men op een bepaald iemand moeten wachten en op een ander niet…
Gaan we straks ook wachten op elkaar in de klassiekers dan?
Zoals Niermann zelf zegt BORA heeft niks “fout” gedaan…

harryjohan71 14 maart 2021 om 20:58

Zoals eerder gezegd is wachten iets anders dan met meerdere ploegen het gas vol open te draaien.

LB108 14 maart 2021 om 22:19

Zoals meerdere mensen al gezegd hebben en je zelf zou kunnen gezien hebben dat ze voordien al reden.. dat ze sneller gaan rijden is wel logisch eenmaal je in de finale komt

Merlinappa 15 maart 2021 om 07:27

Die droegen niet de leiderstrui.

Limal 15 maart 2021 om 07:41

Haha, het maakt niet uit wat alle betrokkenen uit de koers zelf zeggen, de TJV-fanboys weten het het best :p

Mindless 15 maart 2021 om 07:46

@Limal, interessevraag: denk jij dat ze harder zijn gaan rijden om Roglic op afstand te rijden?

Limal 15 maart 2021 om 08:29

Net zoals iedereen anders die niet in/achter het peloton zat kan ik dat moeilijk beoordelen. Afgaande op de commentaren nadien van zij die er wél zaten leek dit niet het geval, of toch niet méér dan je in de finale van een wedstrijd kan verwachten.

Mindless 15 maart 2021 om 08:50

Oké, een interessante analyse, ik denk dat je alleen tot jouw conclusie kunt komen vanuit een subjectieve overtuiging. De reacties van de renners zeggen toch iets anders, ik lees ook net Benoot en Vanhoucke.
De meesten zeggen ook: doorrijden hoort bij de koers. Degene die alleen maar voor Roglic juicht is desalniettemin gepikeerd. Dat heeft weinig met objectiviteit te maken.
Jouw verhaal net zo min natuurlijk. Overal in de reacties blijkt ook jouw voorkeur. Ik begrijp niet waarom je nog je best doet anderen ervan te overtuigen dat jij het juist ziet. Of probeer je jezelf te overtuigen?

Natuurlijk rijden ze harder omdat Roglic valt. Ook zij willen winnen en dat is hun goed recht. Waarom wil jij dat ontkennen?

Limal 15 maart 2021 om 09:52

“Ik begrijp niet waarom je nog je best doet anderen ervan te overtuigen dat jij het juist ziet. Of probeer je jezelf te overtuigen?”

De pot verwijt de ketel…

SnellePelle 15 maart 2021 om 10:13

Wachten? Dat is voor pussies. Koers maken. De dood of de gladiolen.

Profiteren van de ongemakken van een ander is gewoon koers, zeker in de laatste 50 kilometer.

Had Jumbo vorig jaar in de Tour op Pogacar gewacht toen hij na een lekke band in de 2e waaier zat? Nee, toen ging Wout met de armen in de lucht over de finish. Toen heb ik jullie zeurpieten niet gehoord over onrechtvaardigheid. Maar als het om de Jumbo ploeg gaat is het huilie huilie.

Ga toch weg.

S. Morgenstern 15 maart 2021 om 10:25

Aldus SnellePelle, die het belachelijk vond dat Roglic niet inhield op zaterdag! Een uiterst geschikt persoon om anderen voor hypocrieten uit te maken.

Headlines

Materiaalzone

Populair