Bennett zakt weg in Vuelta a Burgos: “Kuss heeft mijn top-5-plaats gered”

zaterdag 1 augustus 2020 om 19:54
Bennett zakt weg in Vuelta a Burgos: “Kuss heeft mijn top-5-plaats gered”

foto: Cor Vos

George Bennett wilde voor aanvang van de slotetappe in de Vuelta a Burgos een gooi doen naar de leiderstrui van Remco Evenepoel, maar de Nieuw-Zeelander zakte uiteindelijk zelfs drie plaatsen in het algemeen klassement. “Sepp (Kuss, red.) was gelukkig bij me. Hij heeft mijn top-5-plaats gered.”

Een tegenvaller voor Bennett, die droomde van meer. “Vijfde is helemaal niet slecht. Maar na mijn tweede plaats op Picón Blanco had ik er meer van verwacht. Ik had gewoon de benen niet op de slotklim”, aldus de 30-jarige klimmer. “Het was een zware dag voor mij.”

“Ik probeerde op de slotklim mijn concurrenten te volgen, maar wellicht door te blijven proberen explodeerden mijn benen. Daarna was het vooral de schade beperken”, eindigt hij. “Ik moet de complimenten maken aan de ploeg, want aan hen heeft het niet gelegen vandaag.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

S. Morgenstern 1 augustus 2020 om 20:00

Baaldag voor Bennett! Weer terug met beide benen op aarde, maar laat hem vooral die eerste rit onthouden. Dat zijn benen waarmee hij ooit een bergrit in een grote ronde zou kunnen winnen.

Glorious 1 augustus 2020 om 20:05

Jammer, 5e mooi maar duidelijk waarom het geen kopman is maar wel een hele fijne klimknecht met uitschieters. Kuss leek wel weer iets beter, beide belangrijk voor de Tour.

kelderfan 1 augustus 2020 om 20:49

Helaas had Bennett een slechte dag. Kuss is op de weg naar boven. Gelukkig is hij bij Bennett gebleven, Die twee moeten direct samen aan de bak, als 't goed gaat met de TdF.

meun 2 augustus 2020 om 00:19

Of toch Laurens De Plus meenemen ?

Deo 2 augustus 2020 om 10:09

Zei je dat na de 2e etappe ook?

Deo 2 augustus 2020 om 10:10

Snap eigenlijk niet waarom je een top 5 zo belangrijk vindt in de ronde van Burgos, zou dan liever Kuss zien die zijn vorm op proef kan stellen.

S. Morgenstern 2 augustus 2020 om 10:21

Renners die grote delen van het seizoen moeten knechten verdienen toch gewoon hun kans op een mooi resultaat voor zichzelf, wanneer ze er zo goed voor staan? De top vijf in Burgos is op zichzelf voor de ploeg niet belangrijk inderdaad, maar het feit dat Bennett heeft gevoeld dat de hele ploeg voor hem werkt om dat resultaat (wat voor hem persoonlijk al wat belangrijker zal zijn) te behalen is dat wel.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair