Ben O’Connor tekent contract bij AG2R La Mondiale

vrijdag 23 oktober 2020 om 08:57
Ben O’Connor tekent contract bij AG2R La Mondiale

foto: Cor Vos

Ben O’Connor koerst volgend seizoen voor AG2R Citroën Team. De Australische klimmer komt over van NTT Pro Cycling. O’Connor won twee dagen geleden nog op fraaie wijze een bergetappe in de Giro d’Italia.

“Ik kijk echt uit naar mijn eerste koers voor AG2R Citroën Team. Het geeft me de mogelijkheid om een nieuwe cultuur te ontdekken en op een andere manier te koersen. Ik weet niet veel van Frankrijk, met uitzondering van enkele vakanties in de Alpen met mijn ouders. Ik weet echter wel dat AG2R een ploeg is met een rijke geschiedenis.”

“Ik heb laten zien dat ik kan winnen op het allerhoogste niveau, maar ik wil in de toekomst nog beter presteren in etappekoersen. Ik wil nog constanter presteren als renner en meer overwinningen boeken”, aldus O’Connor, afgelopen woensdag nog ritwinnaar op Madonna di Campiglio in de Ronde van Italië.

Teammanager Lavenu: “We hadden al twee jaar contact”
Teammanager Vincent Lavenu van AG2R La Mondiale is een tevreden man na het afronden van de deal. “We hadden al twee jaar contact met Ben O’Connor. We wilden hem graag binnenhalen, aangezien we op zoek waren naar een klimmer. Hij is nog altijd jong en heeft in de Giro laten zien wat hij allemaal kan. Ben is zeker een versterking.”

AG2R La Mondiale, dat volgend seizoen dus verdergaat als AG2R Citroën Team, wist zich eerder al te versterken met Greg Van Avermaet, Lilian Calmejane, Stan Dewulf, Anthony Julien, Bob Jungels, Marc Sarreau, Michael Schär, Damien Touzé en Gijs Van Hoecke.

Dit artikel delen:

12 Reacties

AWestie 23 oktober 2020 om 08:59

Goeie timing

jvh93 23 oktober 2020 om 09:01

Dit moet toch al wel gespeeld hebben voor zijn zege neem ik aan? anders is het wel heel erg snel gegaan en beklonken

lander luypaert 23 oktober 2020 om 09:09

AG2R versterkt zich goed. Zou Lopez er ook nog bijkomen?

KimJungPoels 23 oktober 2020 om 09:33

Lopez schijnt naar Bora te gaan.

Limal 23 oktober 2020 om 09:36

Met O’Connor ga je ook geen grote ronde winnen, maar toch een goeie (en broodnodige) versterking voor AG2R.

04398 23 oktober 2020 om 13:52

Niet iedere ploeg moet een grote ronde winnen. Een etappe winnen is voor Ag2r al fantastisch en daar hebben ze genoeg leuke renners voor om dat mee te doen.

Witte Trui 23 oktober 2020 om 09:42

AG2R krijgt wel een mooi ploegje hoor. Een grote ronde winnen ze er nog niet mee, maar veel winnaar- types aanwezig. Op één of ander manier ook het gevoel dat het een echte ‘ploeg’ wordt (renners die voor elkaar willen koers maken).

A.M.M. Jonkers 23 oktober 2020 om 09:51

Gelukkig heeft deze jonge renner onderdak gevonden bij AG2R-Citroën.

hartstikkebedankt 23 oktober 2020 om 10:37

Ik vind de omslag van AG2R eigenlijk wel leuk. Bardet, Latour, Geniez en Vuillermoz waar toch meer van verwacht werd de afgelopen paar jaar weg. Domont en Chevrier met pensioen. En ervoor terug Jungels, Van Avermaet, Sarreau, Touzé, Calmejane, O’Connor, Dewulf. Ben wel benieuwd naar de nieuwe dynamiek.

Pedalo 23 oktober 2020 om 10:38

Matige ploeg….Naesen en GVA winnen geen klassiekers. Etappes kan, maar geen sprinter. Tijdrijders ook niet. Eindklassement ook niet. Dus een ploeg In de marge….

Marco Willems 23 oktober 2020 om 12:29

Ze hebben Venturini voor de sprint en Vendrame voor de wat zwaardere etappes maar beide geen toppers. Jungels kan wel een klein klassement rijden natuurlijk. Verder zullen ze gokken op Champoussin voor de rondes maar er mag zeker nog een sterke GC man bij. Cosnefroy blijft wel goed voor de heuvels. Mag aannemen dat ze nog niet klaar zijn

koos1 23 oktober 2020 om 10:52

Leuke renner voor Ag2R. Voor klassementen zullen ze bij de ploeg niet meer gaan, als aanvaller hebben ze aan O’Connor een goede renner die deze Giro heeft bewezen vanuit een vlucht te kunnen winnen en vooral heel aanvallend te rijden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair