Ben Hermans zegeviert op Kitzbüheler Horn

maandag 9 juli 2018 om 14:38
Ben Hermans zegeviert op Kitzbüheler Horn

Ben Hermans heeft in de Ronde van Oostenrijk de bergrit met aankomst bovenop Kitzbüheler Horn gewonnen. De Belgische renner van Israel Cycling Acedemy kwam na een rit van 133,6 kilometer als eerste over de finish. Thuisrijder Hermann Pernsteiner (Bahrain Merida) eindigde op korte afstand op een tweede plaats. Dario Cataldo (Astana) werd derde.

Met Giovanni Visconti in de leiderstrui ontstond er al kort na de start een kopgroep van zeven renners. Deze zeven vluchters luisteren naar de namen Aaron Gate (Aqua Blue), Arjen Livyns (Véranda’s Willems-Crélan), Roy Goldstein (Israel Cycling Academy), Andreas Graf (Hrinkow Advarics Cycling), Davide Orrico (Vorarlberg Santic), Andi Bajc (My Bike-Stevens) en Gregor Gazvoda (Adria Mobil). Het zevental veroverde een maximale voorsprong van vier minuten. Op achttien kilometer van het einde, nog voor de start van de beklimming van Kitzbüheler Horn, was het gedaan met de vluchters en gaat het peloton gegroepeerd naar de voet van de klim.

Gaandeweg de slotklim werd het peloton uitgedund en bleef er een selecte groep renners over. Er waren diverse aanvalspogingen, maar geen van de aanvallers slaagde erin om weg te geraken. In de slotkilometer trok Hermans een aanval. De Belgische klimmer bleef voorop en soleerde naar de dagzege.

Hermans neemt door zijn overwinning de leiderstrui over van Visconti. De Ronde van Oostenrijk duurt tot en met zaterdag.

Dit artikel delen:

7 Reacties

kevinhooo 9 juli 2018 om 14:44

Mooie overwinning en goede tactiek! Deze berg is een verschrikking. Laatste kilometer volle bak naar boven.

Chrys 9 juli 2018 om 14:47

Goed van Hermans, verslaat het blok van Bahrein Merida. Dimension Data valt weer eens tegen.

Grobbel 9 juli 2018 om 15:14

Dit soort bergen liggen Hermans altijd wel, dus niet helemaal verrassend. Weet iemand of Weening nog een beetje deftig is gefinisht?

edit: ai, niet Pieters dag vandaag zo te zien.

simonvanderzee 9 juli 2018 om 19:01

Grobbel, beste Nederlander was Gerts rond de 30e plek

Scott Sunderland 9 juli 2018 om 22:10

Jammer van Gerts. Hij werd 35e op 4.34. Ik had op wat beter gehoopt. Hij doet zijn best maar ik heb wel begrip voor het feit dat zijn contract bij BMC niet werd verlengd. Geen WT niveau.

Grobbel 10 juli 2018 om 09:52

Gerts heeft toch niks te zoeken op zo'n berg? Apart om een conclusie te trekken op deze specifieke prestatie.
Meintjes valt niet mee hier overigens in dit vrij zwakke deelnemersveld. Slechts vijftiende… Wel eerste koerskilometers sinds zijn afstappen in de Giro, dus mogelijk speelt dat nog een rol.

Samlambeej 10 juli 2018 om 13:03

Zijn hier beelden van? Das een monsterklim man. Jammer dat zo’n prestatie ondergesneeuwd is door de Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair