BEAT Cycling Club bindt succesvolle baansprinters langer aan zich

zaterdag 16 maart 2019 om 08:30
BEAT Cycling Club bindt succesvolle baansprinters langer aan zich

foto: Cor Vos

BEAT Cycling Club heeft de contracten verlengd met haar vijf baansprinters. Daardoor zijn zij zeker tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio verbonden aan de ploeg. Tevens werd bekend dat Theo Bos ook na zijn carrière betrokken blijft bij de ontwikkeling van het team.

Met Roy van den Berg, Theo Bos, Matthijs Büchli, Nicky Degrendele en Laurine van Riessen wil BEAT verder bouwen richting de Spelen, het grootste sportieve doel van de ploeg. Een grote stap voor de ontwikkeling van de commerciële baanploeg, laat zij weten in een perscommuniqué.

“Samen gaan we een heel interessant traject in, waarin we ons gaan inzetten om zowel sportief als commercieel te bouwen aan het succes van de renners en de ploeg”, zegt oprichter Geert Broekhuizen. “Daardoor kunnen we de baansport naar een hoger niveau blijven tillen.”

Langdurige verbintenis Theo Bos
Daarnaast werd bekend dat Theo Bos zich langdurig aan BEAT Cycling Club heeft verbonden. Bos, die nog minstens tot en met 2020 actief is als renner van de baanploeg, blijft ook na zijn carrière betrokken bij de ontwikkeling van zowel de weg- als baanploeg.

“Theo Bos is enorm belangrijk voor onze club”, zegt Broekhuizen. “Al kort na de oprichting van BEAT kwamen we in contact en is gezamenlijk de ambitie uitgesproken om een baanploeg op te richten. Dat is snel gelukt en daarin was Theo van onschatbare waarde.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 16 maart 2019 om 13:57

Dit team is volgens mij erg belangrijk voor het baanwielrennen in Nederland. Want doordat er naast de nationale selectie ook het team van BEAT meedoet aan de WB’s kunnen er bijna twee keer zoveel Nederlanders deelnemen, wat goed is voor de ervaring en de concurrentie binnen de Nederlandse selecties voor WK’s en OS.

Headlines

Materiaalzone

Populair