Bax, Mareczko en Ballerstedt maken in Saudi Tour debuut voor Alpecin-Fenix
Mareczko op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 31 januari 2022 om 16:52

Bax, Mareczko en Ballerstedt maken in Saudi Tour debuut voor Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix trekt met een selectie van zes renners naar de Saudi Tour, die dinsdag van start gaat. Sjoerd Bax, Maurice Ballerstedt en Jakub Mareczko maken hun debuut voor de Belgische formatie. Simon Dehairs, die normaal uitkomt voor de opleidingsploeg van Alpecin-Fenix, mag ook meedoen met de grote jongens.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Ballerstedt (21), Mareczko (27) en Bax (26) staat de Saudi Tour in het teken van hun debuut voor Alpecin-Fenix. Mareczko zal, gezien zijn snelle benen, naar alle waarschijnlijkheid worden uitgespeeld in de vlakke etappes die eindigen in een sprint. Met Edward Planckaert kan de ploeg eventueel ook een tweede sprinttroef uitspelen, mocht het onderweg te lastig zijn voor een pure sprinter als Mareczko.

In de lastige etappes kan Xandro Meurisse wellicht ver komen. De 30-jarige klimmer eindigde het voorbije seizoen met winst in de Giro del Veneto en zal graag de goede lijn willen doortrekken in het Midden-Oosten.

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor flag-sa Saudi Tour (1-5 februari)
flag-de Maurice Ballerstedt
flag-nl Sjoerd Bax
flag-be Simon Dehairs
flag-it Jakub Mareczko
flag-be Xandro Meurisse
flag-be Edward Planckaert

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
31 januari 2022 17:32
Kennen ze elkaar al?
31 januari 2022 18:19
Zet m op sjoerd
31 januari 2022 18:53
Vele berichten over de selecties voor de Saudi Tour, maar geen voorbeschouwing?

Reacties zijn gesloten.