Annemiek van Vleuten twee jaar langer bij Orica-Scott
maandag 18 september 2017 om 14:55

Annemiek van Vleuten twee jaar langer bij Orica-Scott

Annemiek van Vleuten blijft Orica-Scott trouw. De 34-jarige renster heeft haar contract met de Australische formatie met twee jaar verlengd.

“Ik voel mij thuis bij Orica-Scott. Dit jaar was mijn beste seizoen ooit, dus ik ben erg blij dat ik met dit team verder kan”, zegt zij op de site van de ploeg. “De ploeg geeft mij alle ondersteunning en vrijheid dit ik nodig heb.”

Van Vleuten won dit jaar onder meer La Course en de Boels Ladies Tour. Daarnaast werd zij derde in de Giro Rosa. Zij benadrukt dat de Australische formatie haar uitdaagt haar grenzen te verleggen. “Ik heb nooit gedacht dat ik mij in heuvelachtige rittenkoersen op het klassement kon richten. Maar Gene Bates daagde mij vorig jaar uit om nieuwe doelen te stellen”, legt zij uit. “Ik heb mij dankzij mijn ploeggenoten dit jaar ontwikkeld in een klassementsrenster. Ik kijk ernaar uit wat wij volgend jaar samen kunnen bereiken.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
18 september 2017 15:43
Prima! Is daar de kopvrouw en het is beter als alle NLse topvrouwen over de teams verdeeld zijn.
18 september 2017 15:44
Kanjer; dat wordt nog leuker in het volgend seizoen.
18 september 2017 16:24
Uiteraard La Course 2017 ook gewonnen met overmacht.
18 september 2017 16:34
Dus dit betekent ook dat ze nog minimaal 2 jaar doorgaat? (ze wordt in oktober 35) Ook goed dat contracten van meerdere jaren steeds vaker voorkomen bij de vrouwen.
18 september 2017 19:21
Hopelijk gaat ze door tot Tokio. Altijd als ik haar naam zie denk ik aan dat ene moment. Het zou fantastisch zijn als ze dat daar recht kan zetten. Dan moet het parcours natuurlijk meezitten maar se is in principe verreweg de beste klimster van het peloton.
18 september 2017 21:51
Ze zal wel doorgaan tot Tokyo, immers je gaat niet een half jaar voor de Spelen stoppen. En dat is goed nieuws.

Dat ze verreweg de beste klimster is, is eigenlijk pas sinds de Spelen het geval. Louis Delahaye heeft haar echt omgeturnd.

Reacties zijn gesloten.