Annemiek van Vleuten eindwinnares Setmana Ciclista Valenciana

zondag 9 mei 2021 om 16:09
Annemiek van Vleuten eindwinnares Setmana Ciclista Valenciana

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten heeft de Ronde van Valencia voor vrouwen op haar naam geschreven. De leidende positie van de Nederlandse kopvrouw van Movistar kwam in de slotrit van 114 kilometer naar Alicante, die gewonnen werd door Urška Žigart, niet in gevaar.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De Sloveense Žigart, uitkomend voor de vrouwenploeg van BikeExchange, was de beste van een kopgroep. Ze liet op het lastige parcours in de regio Valencia haar medevluchters achter en hield in de straten van Alicante nipt stand tegenover het jagende peloton. Žigart is de vriendin van Tour de France-winnaar Tadej Pogačar, die haar online nog aanmoedigde.

De leiderstrui van Van Vleuten, die ze na een indrukwekkende solo veroverde op de openingsdag van deze Setmana Ciclista Valenciana, kwam niet meer in gevaar. Zij volgt daarmee Anna van der Breggen op als eindwinnares van de Spaanse rittenkoers.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone