Annemarie Worst na winst in Oostmalle: “Super om seizoen zo te eindigen”
foto: Cor Vos
zondag 20 februari 2022 om 15:01

Annemarie Worst na winst in Oostmalle: “Super om seizoen zo te eindigen”

Annemarie Worst heeft het veldritseizoen 2021-2022 met een overwinning afgesloten. In Oostmalle reed ze lange tijd alleen op kop en wist ze na een spannende finale als eerste over de streep te komen. “Super om het seizoen zo te eindigen”, zegt de Nederlandse in het flash-interview na afloop.

“Het gevoel was goed en ik ga nu ook met een goed gevoel de rust in”, vervolgt Worst, die er de eerste ronde al vandoor ging. “Ik had best snel al een gaatje. Toen dacht ik: ik probeer het gewoon vol te houden. Op een gegeven moment viel ik, waardoor ze terugkwamen. Dat maakte het een beetje spannend, maar ik kon gelukkig weer wegrijden en toen was het binnen”, kijkt ze terug.

Worst begon aan de slotronde in het gezelschap van Denise Betsema en Lucinda Brand, maar die laatste kwam niet veel later ten val. “Het lag er op dat punt een beetje gevaarlijk bij. De bovengrond was toch wel wat glad, wat het lastig maakte. Dat hoort erbij”, aldus de winnares.

 
5 Reacties
Sorteer op:
20 februari 2022
Hopelijk doet ze volgend seizoen vanaf het begin weer elke cross mee voor de overwinning. Idem voor Alvarado.
  20 februari 2022
  Worst en Alvarado leken het veldrijden twee seizoenen geleden te gaan domineren. Nu moeten ze beiden flink aan de bak om volgend seizoen niet definitief overvleugeld te gaan worden door de jonkies. Best een uitdaging. In ieder geval niet te veel hooi op de vork nemen qua wedstrijden in andere disciplines, zou ik zeggen. Dat lijkt me niet te combineren met een volledig seizoen in het veld. Wat dat betreft is het kiezen of delen.
20 februari 2022
Volgend seizoen wordt mogelijk ook weer lastig voor Worst en Alvarado, met de aanstormende talenten Pieters, Van der Heijden en Van Emden. Daarnaast nog Van Alphen en Bakker, die beiden wat minder waren dit jaar en Vos en Brand op niveau zal het vooral voor de buitenlanders nog weleens moeilijker kunnen gaan worden. Ik zie Honsinger en Rochette nou niet bepaald als een bedreiging en Cant heeft haar beste tijd gehad. Persico en Lechner komen wat mij betreft ook kwaliteit te kort. Alleen Vas zou wat kunnen beteken alhoewel die vanaf de kerstperiode ook tegenviel. Veel top tien plaatsen volgend seizoen voor de Nederlandse dames ligt in het verschiet. Ik bedoel dan nog meer dan dit afgelopen seizoen jaar.
  20 februari 2022
  Vergeet Zoe Backstedt niet!
  20 februari 2022
  Ik zie Backstedt geen grote toekomst hebben in het veld. Wat betreft de aanwezigheid van jonge concurrentes is veldrijden de meest ongunstige discipline, met Van Anrooij, Pieterse en Van Empel die maar twee jaar ouder zijn en Vas die drie jaar ouder is. Tijdens wedstrijden waar iedereen aanwezig was, eindigde ze steevast tussen de 3 en 5 minuten achter de beste belofte. Dat is een enorm gat om goed te maken op rensters die zelf de komende jaren ook nog elk seizoen sterker zullen worden. Vergelijk dat eens met het tijdrijden, waar de wereldkampioen van 2020 zojuist afscheid heeft genomen. Die van 2021 35 jaar oud is. De Olympisch kampioen tegen de 40 loopt. En waarbij van de (in potentie) sterkste concurrent onzeker is of ze ooit op niveau terug zal keren. Als je dan nagaat dat er ook nog door British Cycling aan haar getrokken zal gaan worden om zich in Olympische disciplines te specialiseren, lijkt me duidelijk dat het veldrijden steeds minder prioriteit zal gaan krijgen.

Reacties zijn gesloten.