Andreas Kron: “In topvorm aan de start staan van de Ardense klassiekers”

maandag 29 november 2021 om 12:50
Andreas Kron: “In topvorm aan de start staan van de Ardense klassiekers”

Kron won afgelopen seizoen een etappe in de Ronde van Catalonië - foto: Cor Vos

Andreas Kron wil zich komend seizoen laten zien in de Ardense klassiekers. De 23-jarige Deense allrounder van Lotto Soudal moest afgelopen seizoen de heuvelwedstrijden door ziekte aan zich voorbij laten gaan.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Volgend jaar hoop ik in topvorm aan de start te staan van de Ardense klassiekers”, laat Kron via zijn ploeg weten. “Die wedstrijden zullen voor het eerste deel van het seizoen mijn hoofddoel zijn. De ambitie is om daar enkele mooie resultaten neer te zetten en de ultieme droom zou zijn om in de toekomst Luik-Bastenaken-Luik te winnen. Maar voor nu zou ik al heel blij zijn als ik aan de start kan staan en zo veel mogelijk ervaring kan opdoen.”

De Deen, die zijn periode als belofte bij Riwal afwerkte, werkte afgelopen seizoen zijn eerste jaar bij Lotto Soudal af. Daarin was hij gelijk succesvol en reed hij met de Vuelta a España zijn eerste grote ronde. “Natuurlijk ben ik erg blij en trots op mijn seizoen 2021 en hoe ik heb gepresteerd in mijn eerste jaar op WorldTour-niveau. Met twee etappezeges – een in de Ronde van Catalonië en een in de Ronde van Zwitserland – is het een ongelooflijk seizoen geweest.”

Mentale uitdaging
Het missen van de Ardense klassiekers was een grote teleurstelling. “Het was echt jammer, want dit veranderde de loop van mijn seizoen. Het was de bedoeling dat ik na de klassiekers een pauze zou nemen, maar in plaats daarvan trainde ik hard voor de Ronde van Romandië en ik gebruikte deze rittenkoers om mijn vorm op te bouwen. Uiteindelijk leidde dat tot een ritzege in de Ronde van Zwitserland.”

“Het was moeilijk om de Ardennenklassiekers te missen, de koersen die ik het liefst rijd, maar ook mentaal was het een uitdaging om van programma te veranderen. Aan de andere kant gaf het me echter de kans om me op andere wedstrijden te concentreren”, aldus Kron.

Tim Wellens en Philippe Gilbert
De jonge renner voelt zich op zijn plaats bij Lotto Soudal. “Koersen voor deze ploeg is echt leuk. Ik hou van de sfeer in het team en het is een leuke groep met renners van wie ik veel kan leren. Voornamelijk van jongens als Tim Wellens en Philippe Gilbert, die hetzelfde type renners zijn als ik. Als we koersen, dan doen we altijd ons best om te winnen en die mentaliteit past goed bij mij. We denken altijd aan de beste kans om te winnen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

jappe666 29 november 2021 om 13:11

“We denken altijd aan de beste kans om te winnen.”

Jammer dat het veelal bij denken blijft dan… Neem Ewan weg en enkel Kron (2), Wellens (2), Van Moer (1) en De Gendt (1) blijven over als winnaars in 2021…

Ik gun ze wel een aantal mooie uitslagen volgend jaar, zeker als ze zo aanvallend blijven koersen!

0
JensVdB 29 november 2021 om 14:30

Als Ewan er niet was had Jasper De Buyst wel een rit in de Ronde van België gewonnen

0
jappe666 29 november 2021 om 17:51

De Buyst is absoluut een onderschatte coureur en zou zeker ergens een ritje kunnen winnen, maar om nu te zeggen dat hij er Merlier, Pedersen, Gaviria, Hodeg, etc op zou gelegd hebben in de Benelux Tour lijkt me dan weer wat optimistisch.

0
lo squalo dello Stretto 29 november 2021 om 16:14

Lotto heb ik altijd sympathieker en Belgischer gevonden dan het miljoenenploegje van Lefevere. De vergelijkingen in de media waren altijd zielig want met een budget wat de helft is, is het normaal dat je in het voorjaar of het gehele seizoen minder gaat scoren.

De koers Degenkolb/Gilbert was jammerlijk te noemen; hopelijk gaat het nu met de nieuwe generatie (Vermeersch, Van Moer) wel de goede kant uit.

0
Michelangelo 29 november 2021 om 18:45

Helemaal eens, Haai.

Ik vind het dan ook jammer dat Soudal de oversteek maakt naar de onsympatieke maar helaas wel succesvolle troep van Lefevere.

Het zou mooi zijn als Lotto met jonge renners en nieuw elan weer mee kan doen. Want van de oude garde gaat het denk ik niet meer komen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone