Andrea Tafi (52) nuanceert: “Nog altijd geen contract getekend”
foto: Sirotti (archief)
donderdag 8 november 2018 om 17:45

Andrea Tafi (52) nuanceert: “Nog altijd geen contract getekend”

Update De 52-jarige Andrea Tafi heeft een ploeg gevonden die hem wil laten starten in Parijs-Roubaix. De Italiaanse oud-renner en voormalig winnaar van de Hel van het Noorden wil nog niet zeggen om welke ploeg het gaat. Wel heeft Tafi met Patrick Lefevere gesproken, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

De manager van Deceuninck-Quick Step stak hoogstpersoonlijk een stokje voor dat plan. Tafi: “Ik heb met Patrick gesproken. Hij heeft gezegd: ‘Andrea, ik heb een heel goede ploeg. Ik vind het mooi wat je mij voorstelt, maar ik kan jou onmogelijk een plaats geven, want elke renner die in Parijs-Roubaix start, wil die koers winnen.’ Dat begrijp ik, natuurlijk. Gelukkig heb ik een andere grote ploeg gevonden.”

‘Ik volg mijn hart’
“Ik kan helaas niet zeggen welke. Nog niet”, aldus een geheimzinnige Tafi. “Iedereen zegt dat ik gek ben, maar ik vind dat niet. Ik volg mijn hart. Ik weet hoe moeilijk het wordt, maar ik wil ook zien waar mijn limieten liggen. Mij ga je niet horen zeggen dat ik zoveelste of zoveelste ga eindigen. Ik ben niet hypocriet. Ik ga trainen en zien waar ik uitkom.”

De Roubaix-winnaar van 1999 zal al zijn voorbereidingen vastleggen in een documentaire. Een deel van die voorbereiding zal hij doen in het trainingscentrum van Mapei in Milaan. Door deze actie zal Tafi de boeken ingaan. “Het is iets wat nog niemand in de geschiedenis van het wielrennen ooit heeft gedaan”, sluit hij af.

Update 8 november, 17.45
Andrea Tafi zelf nuanceert het verhaal van Het Laatste Nieuws. Aan Sporza laat de Italiaan weten nog altijd niet getekend te hebben bij een ploeg. “Ik kan alleen maar zeggen dat ik met een ploeg onderhandel. Het is een WorldTour-team. Er is echter nog niks getekend. We onderhandelen nu zo’n twee weken. Maar ik kan ook nog altijd met andere teams praten.”

Waarom Tafi nog altijd zijn handtekening niet heeft gezet? “Het project dat ik in mijn hoofd heb, moet door iedereen worden onderschreven. Dan moet je denken aan de fietsconstructeur, kledingfabrikant en andere sponsors. Je moet er samen in geloven. Ik hoop dat we snel tot een akkoord komen.”

 
43 Reacties
Sorteer op:
8 november 2018
Misschien Movistar? Daar kunnen ze wel oude rotten in vorm krijgen en ze hebben bovendien niet echt 8 renners die daar met plezier aan de start zouden staan.
  8 november 2018
  Movistar kan, maar mss eerder Bahrain, als helper voor Nibali? Tenslotte wil Valverde ook RvV rijden. Iig geweldige marketingstunt om veel oudere fietsliefhebbers weer op superdure carbon fietsjes te krijgen. Met Draghi klotst de poen weer immers tegen de plinten... Ok, geen winnaar uiteraard, maar meebollen in een grote kopgroep of peleton moet kunnen. Dat veel dertigers als topsporters stoppen is vaak vw sociale en mentale redenen, zoals gezin, motivatie, loaded, andere dingen in life.. Btw, Levefre lult, 1 of 2 kopmannen in z'n team, rest knechten
  8 november 2018
  Lampaert Gilbert en stybar lijken me alvast geen knecht.
8 november 2018
Parijs-Roubaix is op 14.04.2019. Hoe zit dat met zijn bloedpaspoort etc.? Halfjaar termijncontrole alvorens te mogen koersen van de UCI?
  8 november 2018
  Tafi had zich daarvoor al ingeschreven dacht ik in een vorig bericht gelezen te hebben.
8 november 2018
Graaf
8 november 2018
https://www.cyclingweekly.com/news/latest-news/ef-education-first-drapac-riders-take-part-ultra-endurance-events-part-new-rapha-sponsorship-396678 Dan zit ik zelf toch aan EF Education First-Drapac te denken, vooral omdat ze van hun nieuwe sponsor Rapha de opdracht hebben om meer verhalen om de koers heen te maken. Wat is er nu een mooier verhaal dan een comeback in Parijs-Roubaix van een renner die diezelfde koers twintig jaar geleden wist te winnen?
  8 november 2018
  Misschien met Vanmarcke PR nog eens proberen te winnen en hem optimale ondersteuning bieden?
  8 november 2018
  Denk ik inderdaad ook!
  8 november 2018
  De wt ploeg die hieraan meewerkt mag van mij hoogstpersoonlijk per direct opgedoekt worden
CCC natuurlijk
8 november 2018
Met de juiste "hulpmiddelen" zal het wel lukken zeker.
8 november 2018
Dit lijkt me meer iets voor 1 van de oliestaatploegjes.
8 november 2018
52 haha doe toch normaal
8 november 2018
Bahrein-Merida ofzo. Jammer dat een hoofdrolspeler uit een hoofdrolploeg uit het EPO-tijdperk weer even mee komt doen. Lekkere reclame. Eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat het wel een dijk van een renner was en er ook hier van meerdere van zijn kunststukjes genoten is destijds.
  8 november 2018
  Epo-tijdperk of niet... iedereen streedt met gelijke middelen, dus zoveel waarde zou ik daar niet aan hechten
  8 november 2018
  Nee hoor. Bijv. door de destijds maximaal toegestane hematocrietwaarde, waardoor renners met een van nature lage waarde een aanzienlijk groter voordeel hadden van EPO.
8 november 2018
Op naar een Parijs-Roubaix versie voor masters: Tafi, Museeuw, Tchmil, Petegem... En Roger:-)
  Dat zou eigenlijk serieus wel een tof idee zijn! Als soort dikke banden race voor de echte race uit. Moeten ze wel flink wat vroeger beginnen :)
  21 november 2018
  Dan mag ik ook meedoen.
8 november 2018
Hopen dat het lukt, boeien voor welke ploeg. Inclusief dispensatie om in zo'n oud Mapei'tje van start te gaan.
8 november 2018
Wachten op De Vlaeminck, Boonen, Cancellara, Maertens. Er staan ons mooie PR's te wachten.
  8 november 2018
  Cancellara en Boonen zouden zoiets zeker moeten kunnen nog ja.
  8 november 2018
  Zal moeilijk worden voor Cancellara .ze contoleren meer en meer op motorentjes .Dus word het moeilijker voor hem
8 november 2018
Wel grappig hoor, maar toch een soort farce. Dan wordt er gefeest als hij weet uit te rijden en op tijd binnen is. Het zal bij een ploeg zijn die weinig echte kanshebbers heeft in Parijs-Roubaix. Lekkere publiciteit wel voor de sponsor.
8 november 2018
Dit zullen dan mogelijk de allereerste 'schone' wedstrijdkilometers in zijn carrière worden. Lekkere promotie voor de sport dit... Belachelijk! Ga dan criteriums hier en daar meerijden (als die je überhaupt willen hebben) en niet een serieuze en ook nog eens de mooiste wedstrijd van het jaar.
8 november 2018
Als de cheque van Wout op tijd binnen is bij Sniper kan hij misschien bij Roompot-sniper mee doen
8 november 2018
Misschien dat de UCI het bloedpaspoort en doping controles voor 50+ gaat afschaffen zodat de renners die gestopt zijn toch nog aan wedstrijden kunnen meedoen en zo hun AOW kunnen halen .
8 november 2018
Hopelijk voor de documentairemakers valt Tafi niet uit in het gedrum richting de eerste strook. Er zijn zat valpartijen elk jaar. Zijn laatste Paris-Roubaix in 2005 werd hij 42ste op 5 minuutjes. Dat was zijn afscheidswedstrijd.
8 november 2018
Heel gaaf nieuws. Ik denk niet dat het een groot succes gaat worden natuurlijk, maar wel mooi dat hij een poging doet. Ik ben benieuwd naar de documentaire. Waarschijnlijk doet hij mee in een ploeg zonder kasseispecialisten dus Quickstep lag niet voor de hand. Roompot zou natuurlijk ook leuk zijn als promotiestunt.
  8 november 2018
  Waarom zou een ploeg een wildcard krijgen als de ploeg zo slecht is dat se serieuze kansen opofferen voor een stuntje van een bejaarde? Dit alles pleit vooral voor minder ploegen per wedstrijd en minder renners per ploeg.
  8 november 2018
  Bij veel ploegen die straks op de startlijst staan kun je heus wel een renner vervangen voor > TAFI Andrea hoor. Met name ook WT ploegen die helemaal op rondes gericht zijn, waarom zou er niet eentje Tafi vd lol contracteren en in zijn slipstream een hele docu etc meegrissen ?
8 november 2018
Ik zou werkelijk niet weten wat hier het goede nieuws aan is. Kansloze actie. Een echte EPO soldaat. Belediging voor het huidige peloton.
  8 november 2018
  Noem eens 3 wielrenners die dan niet 'een belediging voor het huidige peloton' zijn ? Weet ook wel zeker dat er nauwelijks renners zijn die het als zodanig opvatten.
8 november 2018
Quick step is één van de weinige teams waar ze 8 gemotiveerde renners zullen vinden voor PR, logisch dus dat daar geen plek is, maar er zijn genoeg WT ploegen waarvoor deelname niet veel meer dan een verplichting is. Die zijn blij als ze een team op de been krijgen
8 november 2018
1 man, 1 ploeg, 1 droom, 1missie... parijs Roubaix uitrijden. Wat zou ik graag willen dat ik alleen al in staat was om Parijs Roubaix uit te rijden. Dat er een ploeg in je gelooft in je investeert en samen in jullie missie slagen. Over de streep bollen als allerlaatste binnen de tijdslimiet, het moment van het station binnen rijdend realiseren je droom is werkelijkheid geworden. In het stadion juichende menigte die van de omroeper horen dat jij je missie voltooid hebt. 1.5 ronde genieten en jij en je fiets zijn voor heel even, een eeuwigheid het middelpunt van de aarde
8 november 2018
Mooi project! Eens kijken waar zijn limiet ligt. En er een docu van maken is natuurlijk helemaal geweldig. Go Andrea!
8 november 2018
Ik gok CCC, maar ik hoop op EF-Drapac. Hoe dan ook enthousiast. Ik wilde vroeger dezelfde beenspieren als Tafi hebben. Nog steeds overigens.
8 november 2018
Is dit nu het befaamde ‘zwarte gat’ waar renners na hun pensioen bang voor moeten zijn? Ik vond Tafi vroeger een leuke renner, maar dit lijkt toch een missie van een man die na zijn wielercarrière geen andere doelen gevonden heeft in het leven... Wielrennen gaat voor mij toch om strijden om winst, niet om een koers te kunnen uitrijden... Hou jezelf als wielerkampioen in ere Andrea, en laat Parijs-Roubaix aan de jonge mannen.
  9 november 2018
  Waarom zou dit onderdeel moeten zijn van een zwart gat? Volgens mij moeten we er niet meer achter zoeken dan het is. Tafi wil het jubileum vieren van zijn overwinning in diezelfde wedstrijd 20 jaar eerder, tig jaar na zijn laatste wedstrijd in zijn vorige profbestaan. Zoals getrouwde stellen die hun huwelijksreis overdoen zoveel jaar na de echte datum en de vele jubilea van andere speciale gebeurtenissen. Juist Parijs-Roubaix is een wedstrijd die zich er als geen ander voor leent. Juist wielrennen is een sport met de verhalen die verder gaan dan louter het uitslagenlijstje en de strijd om de winst. Juist Roubaix is een wedstrijd voor ouwelullen.
  9 november 2018
  Daarvoor Zijn veteranen wedstrijden. Meedoen met de profs suggereert dat hij niet gelukkig is met z'n huidige leven. Waarom zou hij anders zoiets ondernemen en niet gewoon een veteranen wedstrijd rijden of de week erna zelf gaan? Roubaix mag voor ouwe lullen zijn. Hayman en duclos lasalle waren eind dertig niet vijftien jaar ouder
8 november 2018
Als hij maar wel een helm op doet deze keer.

Reacties zijn gesloten.