Alvaro Jose Hodeg nipt sneller dan Halvorsen in Tour of Norway

woensdag 29 mei 2019 om 18:14
Alvaro Jose Hodeg nipt sneller dan Halvorsen in Tour of Norway

foto: Cor Vos

Álvaro José Hodeg heeft de tweede etappe van de Tour of Norway gewonnen. In Mandal was de Colombiaan van Deceuninck-Quick Step nipt sneller dan Kristoffer Halvorsen in de sprint. Edvald Boasson Hagen eindigde op de derde plaats. Cees Bol behield de leiding in het klassement.

De tweede etappe startte in Kvinesdal, waarna de koers de renners in zuidelijke richting voerde. In de eerste honderd kilometer lagen twee klimmetjes, maar de vier lokale rondes rond finishplaats Mandal aan 9,6 kilometer zouden de beslissing brengen – zo was de verwachting. Zeven renners kozen al vroeg het hazenpad; Taco van der Hoorn en Elmar Reinders kregen gezelschap van Franck Bonnamour, Henrik Evensen, Omer Goldstein, Markus Hoelgaard en Erik Lunder.

De zeven werkten goed samen en reden ruim 3:30 weg bij het peloton. Bij het opdraaien van de lokale ronde, op 37,6 kilometer van de streep, had de kopgroep nog altijd 2:25 voorsprong. De grote groep kwam steeds dichter, maar de vluchters hielden het nog heel lang vol. Pas in de laatste vier kilometer werden de laatste renners ingerekend en konden we ons opmaken voor een nieuwe massasprint. Daarin toonde Álvaro Hodeg zich nipt de snellere van Kristoffer Halvorsen.

Cees Bol, gisteren ritwinnaar van de openingsrit, eindigde ditmaal achtste. Met Boy van Poppel (10e) stond er nog een Nederlander in de top-10. Tom Van Asbroeck was op de zevende plek de beste Belg in de uitslag. In het algemeen klassement behield Bol de koppositie, maar hij zag Hodeg wel in dezelfde tijd komen. Halvorsen volgt op de derde plek op vier seconden.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolfy 29 mei 2019 om 18:18

Mooie finale, alleen bleef de kopgroep wat te lang bij elkaar. Ik denk dat Evensen en Reinders eerder hadden moeten gaan. Maar goed mooie sprint gezien.

Random wielerliefhebber. 29 mei 2019 om 18:22

Waar kijk je deze wedstrijd?

Tinkerbell 29 mei 2019 om 18:26

Ziggo Sport.

Chasse_patate 29 mei 2019 om 18:34

Vond het een slechte sprint.

lander luypaert 29 mei 2019 om 18:43

Idem!

Headlines

Materiaalzone

Populair