Alvarado zegeviert in Flandriencross, Betsema neemt tijd terug op Brand

zaterdag 23 januari 2021 om 14:32
Alvarado zegeviert in Flandriencross, Betsema neemt tijd terug op Brand

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado ging er zaterdag in de Flandriencross met de zege vandoor. De wereldkampioene soleerde in Hamme naar de overwinning voor Denise Betsema en Manon Bakker. Leidster Lucinda Brand verloor flink wat tijd op Betsema, maar behield de leiding in de X20 Badkamers Trofee.

Als Betsema nog aanspraak wilde maken op de eindzege in de X20 Badkamers Trofee dan moest zij zaterdag in de Flandriencross tijd goedmaken op Brand. Een verschil van 58 seconden tussen de twee dames met nog twee manches te gaan was speelbaar, maar dan werd het wel tijd voor Betsema om vaart te maken.

Gretig begon de Texelse aan de cross, terwijl de Rotterdamse leidster zoals wel vaker geen fantastische start kende. Betsema kreeg Sanne Cant en Alvarado met zich mee, maar zag Brand ook weer snel aansluiten. Die laatste wist zelfs na de eerste ronde vijf seconden in het klassement uit te lopen op Betsema.

Brand gaat naar de grond – foto: Cor Vos

Daarna kenterde de wedstrijd. Eerst ging Betsema tegen de grond, daarna Brand. Vooraan ontstond een nieuwe situatie. Na een versnelling reed Alvarado ineens aan de leiding. Beetje bij beetje breidde zij haar voorsprong uit op eerste achtervolgers Cant en Bakker.

Vanuit de achtergrond kwam Betsema in de slotrondes steeds verder opzetten. In de laatste ronde was de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal weer de eerste achtervolgster op Alvarado, al zou ze uiteindelijk tekortkomen om de wereldkampioene nog te bedreigen.

Dankzij haar tweede plaats achter Alvarado deed Betsema wel uitstekende zaken voor het klassement. Concurrente Brand besloot de wedstrijd namelijk, nog achter Bakker, als vierde. Op Betsema moest zij in totaal 24 seconden prijsgeven.

Alvarado op weg naar de zege – foto: Cor Vos

flag-be X20 Trofee Hamme
1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado in 45m21s
2. flag-nl Denise Betsema op 19s
3. flag-nl Manon Bakker op 25s
4. flag-nl Lucinda Brand op 44s
5. flag-nl Fem van Empel op 51s
6. flag-be Sanne Cant in z.t.
7. flag-nl Annemarie Worst in z.t.
8. flag-fr Marion Norbert Riberolle 1m01s
9. flag-nl Aniek van Alphen 1m02s
10. flag-nl Yara Kastelijn 1m19s

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 23 januari 2021 om 14:38

Een parcours voor artiesten en dan wint de meest atletische. Ceylin was superieur, veel draaien en keren plus glibberen is ideaal voor haar. Maar doe het maar eventjes, knappe zege. Betsema iets teveel fouten en daardoor tweede en Bakker is de verrassing van de dag op drie. Lucinda worstelde vandaag met alles leek het wel en kon geen moment meespelen om de overwinning. Cant goed begonnen maar haar motor gaat dan langzaam uit. Nederland 1 t/m 4,of Femke wurmde zich er nog tussen voor plek 5.

0
Dolfy 23 januari 2021 om 14:38

Ondanks die val toch een knappe solo gereden van Alvarado. Bakker met een geweldige dag mooi derde. Cant (6e) met een sterk eerste helft. Tweede helft valt het toch wat terug, ook best veel kleine foutjes van haar. Maar iedereen had wel iets op dit gladde parkoers.

0
Limal 23 januari 2021 om 14:48

Alvarado een klasse apart op die glibberige ondergrond, impressionant!

Bij de mannen wordt het normaal gezien een uurtje speeltijd voor Mathieu. Afwachten wel hoe iedereen de stages heeft verwerkt; hopelijk kunnen Wout en co weerwerk bieden.

0
Pastoor van Dijk 23 januari 2021 om 16:40

Alvarado op Sporza:

“”Maar na de valpartijen van Betsema en Brand ging ik er vol voor. “Mijn benen waren niet top en ik zat de hele wedstrijd in de verzuring”.

0
Eljorro 23 januari 2021 om 17:58

Wel even wennen dat Brand niet meedeed voor de overwinning. Ze was teveel energie kwijt met haar schoenplaatje. Gelukkig kwam ze in het slot sterk naar voren.

0
Gala 24 januari 2021 om 09:14

Eindelijk ook een redelijk goede Cant gezien. Kan op WK verrassen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone