Alvarado: “Worst en Brand wilden niet rijden, dus ik ook niet”

zaterdag 24 oktober 2020 om 18:48
Alvarado: “Worst en Brand wilden niet rijden, dus ik ook niet”

Foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado boekte twee op twee in de Superprestige dankzij haar overwinning in Ruddervoorde. Het duurde evenwel tot de laatste zandstrook vooraleer de wereldkampioene afstand kon nemen van haar concurrentes.

“Ik had het al een paar keer geprobeerd onderweg, en ik was me heel moe aan het maken met al die inspanningen. Manon (Bakker) en ikzelf hebben de hier wedstrijd gemaakt”, vertelde Alvarado in het flashinterview. “Annemarie (Worst) en Lucinda (Brand) wilden niet rijden. Jullie niet, ik ook niet, dacht ik dan. Ik ga mezelf niet moe maken met hen in het wiel en dat ze er dan op het einde nog overheen komen.”

De aard van de omloop werkte samentroeping bovendien in de hand. “Het was heel lastig om weg te rijden inderdaad. Een snelle omloop was het. Je voelde de wind ook erg hard als je op kop reed, maar niet als je in het wiel zat. Dus was het voor mij zaak om mijn krachten te sparen en de kalmte te bewaren tot de laatste zandstrook.”

Of Alvarado zeker van haar stuk was in de slotronde, wilde de interviewer nog weten. “Ik was eigenlijk best al wel moe, mijn benen deden zeer. Ik dacht: ik probeer het nog één keer in het zand. Als ik op kop begin, dan moeten zij er maar overheen komen. Maar gelukkig was ik iets sneller dan de rest.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 24 oktober 2020 om 19:04

Ze gaat goed er mee om dat elke concurrente alleen maar naar haar kijkt. Zij is de MVDP bij de dames. Soms nog wat onwenning met haar techniek maar de pure klasse druipt er van af.

Peter Lippens 24 oktober 2020 om 19:07

wat is dat toch met die vrouwen, tussen Van Vleuten en Van der Breggen idem dito, tja en dan willen ze gelijkgesteld worden met de mannen

FritsvanHoefelen 24 oktober 2020 om 19:39

Is Thomas de Gendt ook een vrouw?

Romāns Vainšteins 24 oktober 2020 om 19:40

Wat bedoel je nu eigenlijk te zeggen?

Franco Ballerini 24 oktober 2020 om 19:40

Om nog twee V’tjes toe te voegen: Van der Poel en Van Aert.

Gilberto 24 oktober 2020 om 22:06

Prima die strijd, als het maar niet kinderachtig word. Maar verder, ach, respect naar elkaar toe, maar elkaars dinnetjes hoef je natuurlijk niet te zijn.

chasse patat 24 oktober 2020 om 20:53

Denise Betsema was vandaag de allersterkste. Na één ronde door pech op meer dan een minuit achterstand. Aan het einde binnenkomen op 46s. Die heeft een geweldige inhaalrace in haar eentje gereden met diverse rensters die haar in de weg reden..

Gilberto 24 oktober 2020 om 22:07

Ook door gedoe voorin?

Robbiebier 26 oktober 2020 om 12:08

Wat is sanne aan het doen joh?

Headlines

Materiaalzone

Populair