Alvarado lijkt op tijd in vorm voor WK: “Doet me veel deugd”

zaterdag 23 januari 2021 om 14:51
Alvarado lijkt op tijd in vorm voor WK: “Doet me veel deugd”

foto: Cor Vos (archief)

Ceylin del Carmen Alvarado was een aantal weken niet te zien in de cross. De wereldkampioene was zich in Spanje aan het voorbereiden op het WK in Oostende aankomende week. De stage lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Zaterdag was ze de beste in de Flandriencross. “Dat doet me veel deugd.”

“Ik ben zeker tevreden over de wedstrijd”, doet Alvarado haar verhaal na afloop in het flashinterview. “Het geeft me veel moraal voor volgende week. Ik zat wel goed in de verzuring, maar kon er het maximale uithalen.”

Dat Alvarado al zo vroeg in de wedstrijd solo ging, was aanvankelijk niet de bedoeling. “Ik wilde eerst afwachten hoe mijn benen zouden zijn. Ik viel eerst, daarna gingen Denise en Lucinda ook. Toen had ik ineens een aantal seconden te pakken. Ik voelde dat het mijn kans was en ben er vol voor gegaan. Dat pakte goed uit.”

Morgen rijdt Alvarado de Wereldbekercross in Overijse als laatste test voor Oostende. “Ik ga nu even goed rusten”, eindigt ze. “Hopelijk zijn mijn benen morgen weer net zo goed.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

SnellePelle 23 januari 2021 om 16:16

Poh, dat was een afgemeten overwinning voor onze Dominicaanse parel.

0
Emergo 23 januari 2021 om 17:00

En ik maar denken dat ze Nederlandse was.

0
Murcia 23 januari 2021 om 16:20

Echt een heerlijke meid, dat vurige enthousiasme spat er met of zonder mondkapje vanaf.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone