Alvarado kijkt met gemengd gevoel terug op crosswinter: “Ik had er meer van verwacht”

woensdag 17 februari 2021 om 15:44
Video

Europees kampioen Ceylin del Carmen Alvarado sloot haar crossseizoen afgelopen weekend af met de overwinning in de X²O-cross van Brussel. Ze kijkt met gemengde gevoelens terug op het veldritjaar 2020-2021, vertelt ze in een video van haar ploeg Alpecin-Fenix.

“Door de coronasituatie was het een vrij vreemd seizoen en mocht er geen publiek komen kijken”, vertelt Alvarado. De 22-jarige renster reed in 25 wedstrijden tienmaal naar de eerste plek, onder meer tijdens het EK in ‘s-Hertogenbosch. Ook eindigde ze in zowel de Wereldbeker (tweede), de Superprestige (tweede) als de X²O Trofee (derde) bij de beste drie. Haar wereldtitel moest ze op het strand van Oostende echter aan landgenote Lucinda Brand afstaan.

“Mijn seizoen was vrij goed. Ik moet zeggen dat ik er meer van had verwacht, maar het is zoals het is”, ging ze verder. “Ik kan niet zeggen dat ik niet blij ben met mijn top 3-uitslagen in alle crossklassementen, mijn overwinningen en natuurlijk mijn Europese titel. Dus ik sluit het seizoen met gemengde gevoelens af. Ik ben wel wat perfectionistisch, maar als je op het hoogste niveau van de topsport wilt komen moet je wel kritisch zijn op jezelf.”

‘Jammer dat ik mijn WK-titel niet kon verdedigen’
Alvarado blikte ook terug op het WK veldrijden in Oostende, waar ze als titelverdediger als zesde over de streep kwam, meer dan een minuut na de nieuwe wereldkampioene Brand. “Op de dag van het WK was het erg jammer dat ik mijn titel niet kon verlengen of zelfs maar verdedigen. Een dag later had ik er echter vrede mee en kon ik het een plekje geven. Het is ook niet het laatste jaar dat we een WK kregen, dus er komen nieuwe kansen.”

Dat ze het de hele dag erg koud had, vertelde ze. “Ik startte vrij goed en viel toen in de eerste bocht. De wedstrijd was echter pas net begonnen, dus er was nog niets verloren. Maar ik kwam nooit in de wedstrijd. Na anderhalf, twee ronden verkleumden mijn handen, nadat mijn voeten al waren verkleumd. Daarna volgde mijn hele bovenlichaam. Dus door de weersomstandigheden had ik niet de dag die ik voor ogen had.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Michelangelo 17 februari 2021 om 17:07

Als je Alvarado ziet in haar interviews kon je precies zien hoe ze in vorm was. Met de vrolijkheid van vorig jaar aan het begin van dit seizoen, naar wat meer zurigheid in de decembermaand (toen ze een vormdip leek te hebben en keer op keer klop kreeg van Brand) en dan weer de glimlach toen ze er in januari weer stond en op koers leek voor het WK.

Maar uiteindelijk mag ze niet klagen. Winnen is niet vanzelfsprekend, ze heeft toch een mooi rijtje overwinningen bij elkaar, en een truitje. Helaas geen klassement of WK, maar als je het hele seizoen bekijkt dan moet ze daar ook gewoon vrede mee hebben lijkt me. Zeker op haar leeftijd en gezien de kracht van de concurrentie (m.n. Brand en Betsema).

Hopelijk volgend jaar weer gewoon haar glimlach terug, en het liefst niet verstopt achter een masker!

0
SteelHorseCowboy 17 februari 2021 om 18:25

Het tekent natuurlijk de topsporter dat ze niet tevreden is. Maar voor de toeschouwer was het een prachtig seizoen, waarin Alvarado zich langzaam weer terug knokte en waarin vaak de vorm van de dag bepalend was. En laten we niet vergeten dat ze nog jong is en vorig jaar eigenlijk heel verrassend wereldkampioen werd.

0
Sjaak P 17 februari 2021 om 19:55

Vergeet ook niet dat Brand vol op de cross inzette, Betsema weer een normaal seizoen reed bij een topploeg, en de Bakkers, Kays en de Honsingers zich gaan roeren. Het wordt dringen aan de top, en dat wordt komende jaren niet minder, met de lading “jonkies” die eraan komt. Alvarado moet met 15 overwinningen ook wel haar zegeningen tellen.
En wij volgers zijn natuurlijk de echte winnaars.

0
SnellePelle 17 februari 2021 om 19:59

Ceylin,
Je seizoen was prima, vergeet niet dat je vorig jaar een mega stap gemaakt hebt en het niet erg is, zelfs normaal dat het jaar erop wat nivelleert.

Dit is het nadeel van in Belgische dienst rijden, en er wonen: superlatieven zijn nooit groot genoeg, en verwachtingen zijn nooit hoog genoeg.

Het seizoen was prima, en weer door.

0
Barry Batsbak 18 februari 2021 om 08:24

Kon ook bijna niet blijven duren, zo’n overrompelende dominantie als vorig seizoen. Maar dat hoeft ook niet, de vrouwencross is leuker als er meerdere potentiële winnaressen aan de start staan. Gevoelsmatig was Brand dit seizoen het dominantst, toch lepelt ook zij niet alle zeges zonder meer binnen. Als Worst volgend seizoen nog een paar procentjes terugvindt en Manon Bakker zet haar progressie van de laatste weken door dan hebben we volgend seizoen weer een prachtige open strijd. Vas erbij, Kopecky erbij, Honsinger erbij, Kay erbij. En dan nog Fem van Empel en Puck Pieterse die aan de grote poort staan te rammelen. Feestje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone