Alex Richardson blijft sprinters voor in Arno Wallaard Memorial

zaterdag 20 april 2019 om 18:35
Alex Richardson blijft sprinters voor in Arno Wallaard Memorial

foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

Alex Richardson heeft de Arno Wallaard Memoriaal op zijn naam geschreven. De 28-jarige Brit van Canyon dhb klopte in Meerkerk na een wedstrijd van 186 kilometer zijn medevluchter Gianni Marchand.

Twee vluchters
De beginfase van de polderkoers door de Alblasserwaard werd gekleurd door een vlucht van Rick van Breda (Monkey Town-A Bloc) en de Deen Mathias Bundsgaard Matz (BHS-Almeborg Bornholm). De twee reden lang samen voorop, maar kregen onderweg gezelschap van Jonas Goeman (Tarteletto – Isorex). De 26-jarige Belg was vanuit de achtergrond in de tegenaanval gegaan. Hij slaagde erin om een achterstand van meer dan een minuut goed te maken en wist aan te sluiten bij de koplopers.

Kopgroep groeit
De Belgen Daan Hoeyberghs (BEAT) en Stijn De Bock (Canyon dhb) gingen vanuit het peloton op jacht naar de kopgroep. Zij kregen gezelschap van Daan Hoole (SEG), Dennis van der Horst (Metec – TKH), Gianni Marchand (Cibel), Julien Van den Brande (Tarteletto – Isorex) en Alex Richardson (Canyon dhb) De zeven wisten aan te sluiten bij de drie koplopers, waardoor een nieuwe kopgroep van tien man ontstond. In het peloton verschenen de renners van Alecto aan kop om de achtervolging te leiden.

Koplopers blijven voorop
Bij het ingaan van de eerste van vijf finalerondjes van 6,5 kilometer zat het peloton de kopgroep op de hielen. Met nog drie rondes te gaan gingen Richardson en Marchand ervandoor. De twee gingen als leiders de finale in.

Het peloton kwam erg dichtbij, maar slaagde er niet in om de twee in te rekenen. Richardson schakelde tijdens de sprint mis, maar wist desondanks als eerste de finish te passeren en daardoor de grootste zege uit zijn carrière te boeken.

Dit artikel delen:

7 Reacties

xistnc 20 april 2019 om 18:38

Onoverzichtelijke laatste kms. Ik denk dat de winnaar niet zo zeer zijn medevluchter klopte, maar vooral als enige van de twee het aanstormende peloton voorbleef. Terwijl hij nota bene op 250 meter nog een rare manoeuvre maakte en tempo verloor.

0
Dolfy 20 april 2019 om 18:39

En dat ondanks een schakelprobleem. Zeer sterk van Richardson!

0
LutsenkoFan 20 april 2019 om 19:18

https://youtu.be/Gy7Rd7OQd-0

Is dit linkje toegestaan?
Is een video van deze winnaar.

edit wf: geen probleem, leuke video!

0
brambino 21 april 2019 om 23:11

Heel gaaf filmpje, van deze jongen gaan we meer horen!

0
Ypuh 25 april 2019 om 07:00

Heel tof. Wat een bezetene, 40dkm+ in je eerste jaar met 2 kleintjes. Dan nog eens afvallen tot je een ons weegt.

0
Dark Noise 20 april 2019 om 23:13

Op de dertiende plaats duikt Adam Toupalik weer op, ben blij dat ik weer wat van hem hoor, want die jongen heeft echt talent op de weg.

0
brambino 21 april 2019 om 23:13

Slechts vier Nederlanders bij de eerste 10 en ook niet op het podium…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone