Alejandro Valverde: “Ook in grote rondes van twee weken zouden toppers bovendrijven”

maandag 27 april 2020 om 17:39
Alejandro Valverde: “Ook in grote rondes van twee weken zouden toppers bovendrijven”

© Cor Vos

Het idee om de grote rondes in dit ‘coronajaar’ van drie naar twee weken te herleiden, kreeg geen gevolg. “Jammer”, vindt Alejandro Valverde. “Fans kunnen ook genieten van een grote ronde van twee weken.”

“Het is een speciaal jaar”, vertelt Valverde aan de Spaanse krant Marca. “Ik denk dat het geen zin heeft om de grote rondes drie weken te laten duren, want daardoor zullen we heel diep in het seizoen blijven koersen. Waarom geen twee weken? Voor de fans is dat meer dan voldoende om te genieten. En ook in een ronde van twee weken zullen de toppers nog steeds bovendrijven.”

Valverde zelf zal de Tour, het WK en de Vuelta rijden. Tenminste als er dit jaar nog gekoerst wordt. Ook Milaan-San Remo zou een optie zijn. “De Ronde van Vlaanderen wordt moeilijk, Parijs-Roubaix is al helemaal onmogelijk. Wat La Primavera betreft is er wel een kans dat ik erbij zal zijn.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

josi 27 april 2020 om 18:25

Het kan zeker leuk zijn om naar te kijken, maar is wat mij betreft toch niet een volwaardige grote ronde dan. Eigenlijk een beetje hetzelfde als een WK van 180 km. De duur is gewoon een belangrijk aspect.

Limal 27 april 2020 om 18:41

Inderdaad. (hoewel dit jaar kortere rondes natuurlijk wel een goed idee hadden geweest om meer koersen te kunnen inhalen)

Er zouden altijd wel nog toppers winnen, maar misschien niet dezelfde toppers als na drie weken koers. Valverde zelf is een van de renners die misschien meer grote rondes had gewonnen moesten die een week korter zijn…

kleomantre 27 april 2020 om 18:52

En als hij anders had gekoerst

Derierre de la course 27 april 2020 om 20:02

Lijkt me wel een kans om een 1-weekse ronde eens te verlengen naar naar twee weken met 1 rustdag. Ronde van Zwitserland, Polen, Duitsland of Binckbanktour. Kijken of dit wezenlijk anders is.

Derierre de la course 27 april 2020 om 20:03

Aanvullend vind ik dat zo ook de 2, en 3-daagsen wel weer terug mogen komen op de kalender.

Limal 27 april 2020 om 22:02

En tijdritten van 100km in de rondes. En goeie ouwe monsterklassiekers zoals Bordeaux-Parijs. En, en… wacht, zit de wielerkalender al niet vol genoeg? ;-)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair