Alejandro Valverde hervat de competitie in nieuwe Spaanse rittenkoers

maandag 21 februari 2022 om 15:25
Alejandro Valverde hervat de competitie in nieuwe Spaanse rittenkoers

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde moest de voorbije koersen op Spaanse bodem aan zich voorbij laten gaan vanwege het gezondheidsprotocol van zijn ploeg Movistar, maar de 41-jarige Spanjaard zal aankomende donderdag weer een rugnummer opspelden. Valverde is namelijk de grote blikvanger in de nieuwe Spaanse rittenkoers Gran Camiño.

De kopman van Movistar moest de voorbije weken passen voor de Vuelta a Murcia in zijn thuisregio, de gloednieuwe gravelwedstrijd Clásica Jaén Paraíso Interior en de Ruta del Sol. De reden: Movistar maakte eerder melding van positieve coronagevallen binnen de selectie die de Ronde van Valencia reed. Alle renners die de rittenkoers reden, werden uit voorzorg aan de kant gehouden en dat was ook voor Valverde het geval.

De Murciaan, bezig aan zijn afscheidsjaar, zal deze week weer in actie komen. Zijn werkgever Movistar heeft via social media laten weten dat Valverde zal meedoen aan Gran Camiño, een nieuwe vierdaagse rittenkoers in het noorden van Spanje, in de regio Galicië. Met etappes naar de loeisteile Mirador de Ézaro (een muur van 1,9 km aan 13,6%) en Luintra (met twee beklimmingen van eerste categorie) belooft het een pittige ronde te worden.

Interessante namen 
De organisatie van de 2.1-rittenkoers is erin geslaagd om vier WorldTeams – Movistar, Cofidis, Israel-Premier Tech en EF Education-EasyPost – en negen ProTeams te strikken voor de eerste editie. Op de voorlopige deelnemerslijst prijken ook de namen van Mark Padun, Alberto Bettiol, Magnus Cort, Iván Sosa, Gorka Izagirre, Jesús Herrada, Benjamin Thomas, Simon Geschke, Marco Canola en Giovanni Visconti. De wedstrijd is vanaf donderdag live te volgen op televisie.

Selectie Movistar voor flag-es Gran Camiño 2022 (24-27 februari)
flag-es Jorge Arcas
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Antonio Pedrero
flag-es José Joaquín Rojas
flag-es Gonzalo Serrano
flag-co Iván Sosa
flag-es Alejandro Valverde

Dit artikel delen:

3 Reacties

Zadelsnuffelaar 21 februari 2022 om 15:38

Edit: Niet provoceren, dat is nergens voor nodig

0
dit is mijn voorwiel 21 februari 2022 om 15:48

Of het past niet in zn programma, of geen sponsor interesse, of… tal van redenen te bedenken

0
Kopinkas 21 februari 2022 om 18:27

Interessant rondje. Eén ritzege voor Valverde, één voor Bettiol, twee voor Padun? ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone