AG2R Citroën met oud-winnaar Greg Van Avermaet in Parijs-Roubaix

maandag 27 september 2021 om 11:10
AG2R Citroën met oud-winnaar Greg Van Avermaet in Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

AG2R Citroën heeft de zeven renners bekendgemaakt die zondag aan de start verschijnen van Parijs-Roubaix. De Franse ploeg rekent onder meer op Greg Van Avermaet die de kasseikoers wist te winnen in 2017. Twee jaar eerder stond hij ook al eens als derde op het podium, achter John Degenkolb en Zdeněk Štybar.

Van Avermaet miste afgelopen week voor het eerst in veertien jaar het WK wielrennen. Voor de 36-jarige renner was er geen plek in de acht renners tellende selectie van België voor de koers door Vlaanderen. “Na een paar moeilijke weken was ik blij om weer wat goede prikkels op te doen tijdens de laatste etappe van de Benelux Tour in Geraardsbergen, op wegen die ik uit mijn hoofd ken. Mijn recente vorm was niet goed genoeg om geselecteerd te worden voor het WK in België. Ik maak sinds 2007 deel uit van de nationale ploeg en het was moeilijk om deze editie te missen.”

De olympische kampioen van 2016 kan niet wachten om terug te keren in Parijs-Roubaix, vertelt hij via zijn ploeg AG2R Citroën. “Ondanks alles zal ik blij zijn om Roubaix terug te zien na achttien maanden wachten. Ik had liever in het voorjaar gereden, vooral omdat mijn vorm goed was, zoals mijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen bewees, maar zo gaat het nu eenmaal. Zelfs in oktober blijft Parijs-Roubaix een zeer belangrijke afspraak in het seizoen en ik wil tot het einde van het jaar goed presteren, om daarna met hoge ambities aan de training voor 2022 te beginnen.”

Selectie AG2R Citroën voor Parijs-Roubaix (3 oktober)
flag-be Stan Dewulf
flag-be Lawrence Naesen
flag-be OIiver Naesen
flag-ch Michael Schär
flag-fr Damien Touzé
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Gijs Van Hoecke

Van Avermaet won Parijs-Roubaix al eens in 2017 – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

9 Reacties

Rawolf Rawolf 27 september 2021 om 11:14

Door de 2 pretbelgen mis ik nu wel een Sarreau

0
Yinek 27 september 2021 om 13:56

Die heeft dit seizoen amper gepresteerd

0
ThorHushovd 27 september 2021 om 12:02

Gewoon een heel degelijke selectie voor de subtop. Een aantal jaren geleden was het nog goed voor de top geweest, maar zowel Greg als Naesen komen niet meer in aanmerking voor een top vijf klassering. Hoewel ik ze dat zeker nog wel gun zo aan het einde van dit voor hen zeer magere seizoen.

0
Sjonge Jonge 27 september 2021 om 12:20

Ik verwacht het meest van Stan Dewulf

0
lo squalo dello Stretto 27 september 2021 om 12:52

Denk dat ze zelf blij zijn dat het seizoen er dan opzit (of toch na Parijs-Tours). Hopelijk na een goede winter een betere Van Avermaet (al kan daar de leeftijd meespelen) en vooral Naesen. Dat ze niet met een Van Aert of van der Poel meekunnen elke wedstrijd snap ik maar dit is toch echt een zwak jaar voor beiden

0
Mystery Rider 27 september 2021 om 13:39

Pfff…Greg heeft nog een contract tot eind 2023 bij AG2R en heeft op de 3de plaats in RVV niks gepresteerd dit jaar, het wordt tijd om op pensioen te gaan!

0
Maillot à Pois 27 september 2021 om 13:51

Toch ook nog top-10 noteringen in Kuurne, Harelbeke en Dwars door Vlaanderen.
Niet als in zijn beste jaren, maar ‘niets’ gepresteerd is overdreven.
Nadien was het inderdaad niet goed, maar mooi dat hij wil terugvechten.

0
Mystery Rider 27 september 2021 om 13:42

Zelfde scenario voor Oli, die heeft helemaal niks om blij over te zijn dit jaar en die is dan nog 5 jaar jonger dan Greg, en in dat laatste interview op WF, was die toch al stevig aan het zeuren over de nieuwe generatie, die kan ook beter stoppen.

0
Wheely 27 september 2021 om 14:01

De Belgische alliance, slechts 1 Fransman in deze thuiswedstrijd? Niks voor Venturini en Gallopin… ik had Vendrame ook wel meegenomen eigenlijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone