AFLD wil niet meer samenwerken met UCI

woensdag 7 oktober 2009 om 15:27

Nadat de UCI eerder deze week al twijfels had geuit over een verdere samenwerking met het Franse Antidopingagentschap (AFLD), wil het AFLD niet meer samenwerken met de UCI voor de dopingcontroles tijdens de Ronde van Frankrijk van 2010. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

“Wat me tegen de borst stuit, is het feit dat de UCI niet op een normale manier controles uitvoert. We hebben te veel onregelmatigheden vastgesteld”, doet AFLD-voorzitter Pierre Bordry zijn beklag. “Ikzelf ben geen vragende partij om de controles in 2010 met de UCI te doen. Iedereen moet beseffen dat alle internationale federaties in de strijd tegen doping strikt en transparant moet zijn, anders rijst er twijfel.”

Het AFLD stelde enkele gebreken vast tijdens de Tour: er was af en toe geen koelketen voor het bewaren van dopingstalen, er was een gebrek aan toegang tot informatie over de verblijfsplaatsen van renners en er zat soms een uur wachttijd tussen het aanduiden van een renner die gecontroleerd moest worden en de afname van zijn urine. “Het ging voornamelijk over Astana“, aldus Jean-Pierre Verdy. De UCI had deze beschuldigingen eerder deze week echter al ontkend.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair