Adam Yates: “Quintana wilde er niet voor werken”

woensdag 27 maart 2019 om 19:25
Adam Yates: “Quintana wilde er niet voor werken”

Adam Yates toonde vandaag tijdens de eerste aankomst bergop in de Ronde van Catalonië zijn goede vorm uit Tirreno-Adriatico nog niet kwijt te zijn. De 26-jarige Brit wist op de slotklim de strijd tussen de beste klimmers in zijn voordeel te beslechten en zijn tweede individuele zege van het seizoen te boeken.

“Vorige week toonde ik al aan dat mijn conditie goed was”, aldus Yates na afloop, refererend naar zijn tweede plek in Tirreno-Adriatico. “Ik kwam daar net tekort, maar ik was erop gebrand om te winnen vandaag. Tijdens de slotklim waren Bernal en Quintana erg sterk. Wanneer zij aanvielen, hield ik mij een beetje in en controleerde ik mijn tempo. Beetje bij beetje kwam ik terug.”

In de finale ontstond er een pokerspel tussen de favorieten. Nairo Quintana was niet happig om kopwerk te doen. “Het werd een beetje een spelletje. Quintana wilde er niet voor werken. Het draaide uit op een sprint en kon ik het afmaken.”

Yates staat in het algemeen klassement 27 tellen achter klassementsleider Thomas De Gendt. “Morgen volgt er weer een lastige rit. Misschien ligt er weer een mogelijkheid om een etappe te winnen, maar we zullen het zien. Tot nu toe gaat het goed. De ploeg heeft fantastisch voor mij gezorgd, dus hopelijk kunnen we dit morgen herhalen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Tuubke 27 maart 2019 om 19:28

Quintana wilde niet werken? Goh. What’s new?

quickstep 27 maart 2019 om 19:33

maar wel mooi dat hij eindelijk weer mee kan met de beste

hartstikkebedankt 27 maart 2019 om 19:37

Quintana heeft alsnog op net 29 jarige leeftijd een erelijst waar je u tegen zegt, maar als je hem soms ziet rijden dan vraag je je altijd af of daar niet (veel) meer in zou zitten

Jean Dumas 28 maart 2019 om 12:04

Ik denk dat het zelfkennis is. Hij wil geen krachten verspelen voor de sprint, omdat ie denkt toch niet los te komen. Achteraf had hij het wel een keer kunnen proberen.

san07 27 maart 2019 om 20:00

Lijkt soms wel alsof de angst om te verliezen groter is dan de wil om te winnen bij Nairo.

Romāns Vainšteins 27 maart 2019 om 20:18

Ik denk eerder dat hij meer op zijn tandvlees zit dan dat zijn stoicijnse gelaat doet vermoeden. Je moet wel harder kunnen om het te doen. Bernal en A.Yates waren gewoon de sterkste mannen in dit groepje, dan ga je niet jezelf over de kop jagen voor de hongerige flitsers hier die ondertussen loftrompetten oppoetsen voor 2 landgenoten die er op eigen houtje ergens verderop achteraan zitten te harken ipv zich in dit eindspel te tonen.

hartstikkebedankt 27 maart 2019 om 20:24

Het gebrek aan initiatief is juist chronisch en niet incidenteel en juist het feit dat hij zich wél in het eindspel toont draagt bij aan dit beeld.

Titaantje 27 maart 2019 om 20:49

Ben het, zoals niet zo vaak, eens met RV. Quintana zit er meestal nog maar met hangen en wurgen aan de laatste jaren. Als hij kan aanvallen, doet hij het heus wel. Dat hebben we ook gezien in de grote rondes die hij won, waar hij met speels gemak wegdartelde. Dat overschot heeft hij nu niet tegenover de concurrentie.

Mwielerfan 27 maart 2019 om 21:10

Rv blijft weer eens helder en zegt waar het op staat. Kruijswijk heb ik sowieso de afgelopen 10 jaar 3x zien aanvallen zo’n beetje. Die wordt geroemd om een aanval die nooit in de buurt kwam van een resultaat, omdat iedereen twee uur in zijn eigen wensdroom kon geloven. Quintana heb ik veel vaker actief zien koersen maar de laatste jaren is hij nu eenmaal niet vaak beter dan z’n concurrentie

Fast Freddy 27 maart 2019 om 21:49

Quintana kwam op kop op een vlakkere sectie, toen het tempo inmiddels wat lager lag. In plaats van een fatsoenlijke kopbeurt, kwam na niet meer dan 10 meter alweer dat elleboogje. Had niks met niet kunnen te maken, gewoon niet willen. Uit angst om eraf gepierd te worden. Zijn aanval in TA was moedig, maar als er een concurrent in zijn wiel zit is het een schijtebroek.

Romāns Vainšteins 27 maart 2019 om 21:59

Ik denk dat de hand van Movistar's godfather Unzue en zijn adjudanten ook wel eens overzien wordt. Movistar is een listige, vaak wat afwachtende/behoudende ploeg en niet eentje waar iedereen vol doorknalt met je concurrent in het wiel.

SteVwonder 28 maart 2019 om 00:40

Movistar is vaak een hele slimme en uitgekookte ploeg. Ik herinner me meerdere momenten dat ze het heel slim uitspeelde om Valverde of Quintana of een van de andere toppers aan een zege of een goed klassement te helpen.
Quintana kan gewoon niet beter, je ziet het niet, maar rijdt vaak op zijn max.

Samlambeej 28 maart 2019 om 11:56

Quintana ligt niet wakker van 'wieltjesplakker-comments'. Ik zag hier iemand stellen dat Quintana een tegenvallend palmares heeft?! Nou? Quintana is hier de gearriveerde man die niks meer te bewijzen heeft in de Ronde van [vul in]. Ik zie een zeer constant presterende Quintana en kan me niet van de indruk ontdoen dat men de tijd nog niet rijp acht om de kaarten op tafel te leggen.

VerstandOpNul 27 maart 2019 om 21:19

Mitchelton-Scott als team wil er ook vaak niet voor werken, ook niet altijd even fraai, maar het mag..

maklukzat 27 maart 2019 om 22:39

Yates reed toch ook op kop toen hij terug kwam. Was onwil van Quintana en begrijp er weinig van. Had door mee te werken Lopez en Martin op achterstand kunnen zetten in het klassement.

Headlines

Materiaalzone

Populair