ABLOC CT krijgt uitnodiging voor Tour of Norway

ABLOC CT krijgt uitnodiging voor Tour of Norway

foto: ABLOC CT

dinsdag 20 juli 2021 om 18:19

ABLOC CT mag zich komende maand opmaken voor een deelname aan de Tour of Norway. De Noorse rittenkoers wordt verreden van 19-22 augustus en maakt onderdeel uit van de UCI ProSeries. Eerder dit jaar reed de continentale ploeg ook al de Ronde van Turkije op dat niveau.

Twee weken kreeg manager Paul Tabak het goede nieuws uit Noorwegen. De rittenkoers zou aanvankelijk eind mei verreden worden, maar vanwege de coronacrisis is de ronde verplaatst naar augustus. Dat Nederland vanwege de stijgende coronacijfers op rood is gezet door het Europese gezondheidsinstituut, is geen probleem. Sporters kunnen ‘gewoon’ Noorwegen in.

ABLOC heeft drukke weken voor de boeg. De ploeg zag weliswaar de Volta Limburg Classic en de Hel van Voerendaal verplaatst worden, maar Kreiz Breizh Elites (30 juli-2 augustus) en de Ronde van Tsjechië (5-8 augustus) staan wel op het programma. Daarna volgt dus de Ronde van Noorwegen (19-22 augustus) en rijdt de ploeg twee eendagskoersen in België en twee in Denemarken.

Daarnaast hoopt ABLOC CT nog deel te nemen aan de GP Jef Scherens en de Druivenkoers-Overijse, die verreden worden op respectievelijk 15 augustus en 25 augustus.

Programma ABLOC CT
flag-fr Kreiz Breizh Elites (30 juli-2 augustus)
flag-cz Ronde van Tsjechië (5-8 augustus)
flag-be Egmont Cycling Race (17 augustus)
flag-no Tour of Norway (19-22 augustus)
flag-be GP Marcel Kint (20 augustus)
flag-nl Ton Dolmans Trofee (22 augustus)
flag-dk GP Himmerland Rundt (28 augustus)
flag-dk Løbet Skive (29 augustus)
flag-nl Ronde van de Achterhoek (29 augustus)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone