La Petite Crique: In het spoor van Claude Criquielion

maandag 1 november 2021 om 09:24
La Petite Crique: In het spoor van Claude Criquielion

De Vélomédiane Claude Criquielion is al jaren een begrip onder fietsliefhebbers. In de prachtige Belgische Ardennen wordt ieder jaar een 170 kilometer lange tocht georganiseerd met 3.500 hoogtemeters. Voor wie dit iets te ambitieus klinkt, is er ook een alternatief: La Petite Crique.

Claude Criquielion (1957-2015) gold in de jaren ’80 als een van de grootste eendagsrenners van zijn generatie. In 1984 werd hij in Barcelona wereldkampioen en in 1987 won hij de Ronde van Vlaanderen. Al tijdens zijn actieve loopbaan verleende hij zijn naam aan een tocht voor wielertoeristen, die voert over zijn voormalige trainingswegen rond La Roche-en-Ardenne.

Bij La Petite Crique hoef je in vergelijking met zijn grote broer iets minder kilometers en hoogtemeters weg te trappen. De tocht is 93 kilometer lang en kent 1.920 hoogtemeters. Na de start in La Roche-en-Ardenne gaat het zuidwaarts. Je rijdt over glooiende asfaltwegen, waarbij je geniet van de uitgestrekte bossen en adembenemende uitzichten. In deze prachtige streek van de rivieren de Ourthe en Aisne doorkruis je typische Ardense dorpjes zoals Ortho, Roupage, Champlon, Marcourt en Cielle.

De volgende editie staat gepland voor zaterdag 27 augustus 2022.
Meer info lees je op www.velomediane.com

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.