De Trappistenroute: Langs Kempense abdijen en kastelen

donderdag 6 mei 2021 om 13:58
De Trappistenroute: Langs Kempense abdijen en kastelen

foto: Kempen.be

Fietsen en bier vormen al jaren een gelukkige combinatie. De Antwerpse Kempen brengt deze twee onderwerpen samen in de Trappistenroute.

De groene Kempen lijken wel gemaakt om te fietsen: relatief vlakke paden, adembenemende landschappen en schattige beestjes die je onderweg nieuwsgierig zullen komen begroeten. Het gebied kent een uitgebreid netwerk van meer dan tweeduizend kilometer aan fietspaden.Voor elk soort fietser hebben is er een passende route.

De Trappistenroute is 44 kilometer lang. Dit is voor geoefende fietsers wellicht slechts een opwarmertje, maar voor liefhebbers van toeristische fietstochten is het desalniettemin de moeite waard.

Het vertrekpunt is aan de abdij van Westmalle, waarna je een rustige route krijgt voorgeschoteld die je over vlakke wegen en paden door bosrijke en landelijke gebieden brengt. Via de Brechtse Heide en Klein-Veerle gaat het naar Sint-Lenaarts. Vervolgens, langs Oostmalle, naar Zoersel en Sint-Antonius, om weer in Westmalle te eindigen. Aan het einde van de tocht zal een koele Trappist met een snede abdijkaas heerlijk smaken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone