Yves Lampaert

Yves Lampaert
Naam:
Yves Lampaert
Geboortedatum:10 april 1991 (30 jaar)
Land:België
Twitter:@yveslampaert

Yves Lampaert werd in 2013 professioneel wielrenner bij Etixx-Quick Step, na twee seizoenen voor Topsport Vlaanderen-Baloise te hebben gereden. Lampaert is een echte hardrijder, die het beste tot zijn recht komt in de voorjaarsklassiekers en tijdritten.

De West-Vlaming boekte zijn eerste grote overwinning in 2017, door Dwars door Vlaanderen te winnen voor ploeggenoot Phillippe Gilbert. Dat kunstje herhaalde hij het jaar daarop, waardoor Lampaert mederecordhouder is qua aantal overwinningen in de betreffende koers.

In 2017 won de Belgische hardrijder ook de tweede etappe in de Ronde van Spanje. Na een rit van ruim 200 kilometer wisten een aantal renners onder aanvoering van Quick-Step Floors weg te rijden. Niemand van hen kon Lampaert vervolgens bijhouden en de renner uit Izegem kwam als eerste over de finish.

Naast zijn successen in de voorjaarsklassiekers (twee keer eerste in Dwars door Vlaanderen, een keer derde in Parijs-Roubaix en een tweede plek in Omloop Het Nieuwsblad), is Lampaert ook een begenadigd tijdrijder. In de Ronde van Zwitserland wist hij in 2019 een tijdrit te winnen en in 2017 en 2021 werd hij Belgisch kampioen tijdrijden. In 2018 werd de klassiekerrenner ook Belgisch kampioen op de weg.