Søren Kragh Andersen

Søren Kragh Andersen
Naam:
Søren Kragh Andersen
Geboortedatum:10 augustus 1994 (27 jaar)
Land:Denemarken

Søren Kragh Andersen is een Deense wielrenner die sinds 2016 uitkomt voor Team DSM. Zijn specialiteit is tijdrijden, maar ook in de voorjaarsklassiekers kan Kragh Andersen goed mee.

In 2018 was de Deen in dienst van Team Sunweb twee keer succesvol. Hij won in de Ronde van Zwitserland en was de beste in de Franse najaarsklassieker Parijs-Tours.

Kragh Andersen brak in 2020 door bij het grote publiek met twee etappezeges in de Tour de France. In Lyon reed de Deense hardrijder weg uit het peloton in de laatste kilometers en kwam hij solo over de finish. Een paar dagen later ontsnapte de renner uit Middelfart in de slotfase uit de kopgroep en kwam hij weer alleen over de finish.

In Parijs-Nice en de BinckBank Tour liet Kragh Andersen zijn tijdrijkunsten zien en voegde zo twee etappezeges aan zijn palmares toe. Op die erelijst staan verder nog het eindklassement van de ZLM Tour, een etappe in Oman en een derde plek in de Omloop Het Nieuwsblad. In 2017 werd Kragh Andersen met Team Sunweb wereldkampioen in de ploegentrijdrit.