Michael Vanthourenhout

Michael Vanthourenhout
Naam:
Michael Vanthourenhout
Geboortedatum:10 december 1993 (28 jaar)
Land:België

Micheal Vanthourenhout is een Belgische veldrijder. Vanthourenhout werd prof aan het begin van het veldritseizoen 2015-2016. Het jaar ervoor was hij in Tabor wereldkampioen geworden bij de beloften. Een andere belangrijke titel die hij bij de beloften wist te behalen, was de Europese titel in 2013.

Vanthourenhout stapte in 2014 over naar de ploeg van Jurgen Mettepenningen, die destijds de naam Sunweb-Napoleon Games droeg. Vandaag de dag rijdt hij nog steeds voor de ploeg van Mettepenningen. Hier is hij nu ploeggenoot van zijn belangrijkste concurrent bij de beloften, Laurens Sweeck.

Bij de profs is de renner uit Wingene een vaste waarde in de top 10, als het niet top 5 is. Vooral op parcoursen met veel hoogtemeters komt de crosser goed tot zijn recht. Ook zware parcoursen kan hij goed aan, getuige zijn tweede plaats op loodzware WK Veldrijden in Valkenburg van 2018. Ook werd hij in 2019 derde op het BK op een zwaar modderparcours in Kruibeke.

Leuk weetje:
Naast het feit dat Michael de broer is van Dieter Vanthourenhout, is hij ook het neefje de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout. Net als Michael Vanthourenhout werd Sven Vanthourenhout wereldkampioen in Tabor, maar dan bij de junioren.