Laurens Sweeck

Laurens Sweeck
Naam:
Laurens Sweeck
Geboortedatum:17 december 1993 (28 jaar)
Land:België

Laurens Sweeck is een Belgische crosser. Hij werd prof in het veldrit-seizoen van 2015-2016. Hij komt uit een echte cross-familie. Zijn tweelingbroer Diether Sweeck rijdt ook mee in het crosspeloton. Ook oudere broer Hendrik Sweeck is een veldrijder.

Als laatstejaars belofte behaalde de in Leuven geboren renner twee zilveren medailles, respectievelijk op het EK Veldrijden en op het WK. Zijn eerste profzege behaalde hij in het Luxemburgse Leudelange. Dat was in zijn laatste seizoen als belofte, waar hij onder andere ook de Belgische titel wist te bemachtigen.

Bij de elite wist Sweeck al een aantal keer op het podium te staan van een kampioenschap. Zo behaalde hij al een zilveren en een bronzen medaille op het BK. Ook stond hij in 2018 op het podium van het EK, waar hij ook een bronzen medaille behaalde.

Sweeck komt vooral tot zijn recht op snelle parcoursen, met weinig hoogtemeters. Daarnaast is de Belg een van de weinige die goed door het zand klieft. Zo maakte hij het Wout van Aert heel lastig op het BK in Koksijde en behaalde hij zijn eerste klassementscross overwinning in Sint-Niklaas. Allebei omlopen waar zandstroken belangrijke punten zijn in het parcours.

Lauren Sweeck zal in 2019 uitkomen voor de ploeg van Jurgen Mettepenningen, Pauwels-Sauzen Bingoal. Hier is hij onder andere ploeggenoot van Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt.