Lars van der Haar

Lars van der Haar
Naam:
Lars van der Haar
Geboortedatum:23 juli 1991 (29 jaar)
Land:Nederland

Lars van der Haar is een Nederlandse veldrijder uit Woudenberg. In zijn beloftentijd behaalde de crosser twee wereldtitels, waarna hij de overstap maakte naar de profs. In het seizoen van 2012-2013 reed hij zijn eerste volledige seizoen bij de elite.

De renner van Telenet-Baloise Lions werd als een verademing gezien in een sport die werd gedomineerd door de Belgische veldrijders. Zijn eerste seizoen bij de profs begon met een tweede plaats in de eerste wereldbeker van het seizoen in Tabor. Tussendoor sleepte hij zijn eerste Nederlandse titel bij de profs binnen en sloot hij af met een bronzen medaille op het WK in Louisville.

In 2013 behaalde Van Der Haar zijn eerste hele grote zege tussen de profs. In Valkenburg wist hij de eerste wereldbeker van het seizoen te winnen. Een week later herhaalde hij dit met een zegen in Tabor, de tweede wereldbekermanche op de kalender. Twee maanden later schreef hij ook de wereldbeker van Heusden-Zolder op zijn naam. Uiteindelijk ging hij er aan het einde van het seizoen vandoor met de eindwinst in de wereldbeker.

Lars van der Haar stond op wereldkampioenschappen al meermaals op het podium. In 2015 werd hij derde in Tabor en een jaar later leek hij op weg naar de wereldtitel in Heusden-Zolder, maar legde het in de laatste ronde af tegen Wout van Aert.