Etappe 19: La Bañeza – Íscar

La Bañeza – Íscar | etappe-19-naar-iscar
Datum: 15 september 2023
Startplaats:
La Bañeza
Finishplaats:
Íscar
Afstand: 177.4 kilometer
Starttijd: 13:15
Finishtijd (verwacht): 17:30

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar de dag is eindelijk daar. De sprinters mogen weer gaan strijden om de dagzege. Althans, zij die de bergen overleefd hebben. De rit van La Bañeza naar Íscar is in ieder geval onspaans vlak.

Startplaats La Bañeza viel eenmaal eerder de eer ten deel om een Vuelta-start te huizen. De stad staat bekend om zijn rijke Romeinse geschiedenis en uitvoerige Paasprocessies. Op 15 september zien we daar dus een ander soort processie vertrekken.

Het parcours van de dag kan niet biljartvlak genoemd worden, maar het komt gevaarlijk dicht in de buurt. De start- en finishlocatie verschillen slechts zestien meter in hoogte en onderweg zijn er geen gecategoriseerde klimmetjes te vinden.

De sprintersploegen, die hun sprinter nog in de gelederen hebben, zullen in deze rit van de provincie Léon naar de provincie Valladolid dus het heft in handen willen nemen. Over veelal brede snelwegen trekt het peloton richting Íscar.

Daar wacht dus hoogstwaarschijnlijk een massasprint, tenzij de wind roet in het eten wil gooien. Mocht het flink gaan waaien, zouden de vermoeide sprintersploegen de handdoek in de ring kunnen gooien. Enkele sterke vluchters zijn dus ook niet kansloos.Bekijk overzicht van Vuelta a Espana