Etappe 10: Valladolid – Valladolid

Valladolid – Valladolid | etappe-10-naar-valladolid
Datum: 05 september 2023
Startplaats:
Valladolid
Finishplaats:
Valladolid
Afstand: 25 kilometer
Starttijd: 13:57
Finishtijd (verwacht): 17:30

Dinsdag 5 september gaan we wereldkampioen Remco Evenepoel voor het eerst aan het werk zien. Tenminste, als hij dan geen leiderstrui om zijn schouders heeft hangen. In en rond Valladolid staat een zo goed als vlakke tijdrit op het programma van 25 kilometer. 

Valladolid ligt een heel stuk noordelijker dan waar de renners zondag zijn gefinisht. De stad ligt in de regio Castilië en Leon en het mag duidelijk zijn dat het peloton een loodzware tweede week richting de Pyreneeën tegemoet gaat, waarin menig klassementsrenner door het ijs zal zakken. 

Wijnliefhebbers kunnen hun lol op in deze tijdrit. Valladolid staat bekend om haar wijnen. Bijna de gehele stad wordt omringd door wijngaarden, waarvan de Rueda, Ribera del Duero, Toro, Tierra de Léon en Cigales de bekendste zijn. 

Maar goed, de tijdrit. Die is dus voornamelijk vlak. De start ligt aan Puente Mayor, een brug over de Pisuerga. De tijdrit kronkelt daarna door verschillende wijken en voorsteden, zoals Parquesol en Pinar de Antequara langs het stadion van Real Valladolid. 

Waar het hier nog zo bochtig is, zo recht is het tweede gedeelte. Perfect dus voor pure tijdritspecialisten. De grootste hindernis is een heuveltje van 600 meter na ongeveer tien kilometer. 

De tussentijd wordt dinsdag na 13,3 kilometer opgenomen. De finish ligt naast Campo Grande, een groot park in het centrum van Valladolid.Bekijk overzicht van Vuelta a Espana