Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 115)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #678119

  Foss komt op dit moment voor het hooggebergte logischerwijs tekort. Hij is zwaarder dan bv Dumoulin en zelfs dan bv LL Sanchez en is maar 4kg lichter dan Wout van Aert en 1 kg lichter dan Mathieu vd Poel bij gelijke lengte. Hij moet toch 8-12kg extra mee omhoog zeulen vergeleken bij de meeste klassementsrenners.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #677998

  @kelderfan Omdat er vooraf een plan wordt gemaakt en omdat ze een visie hebben met zowel Kooij als Teunissen. Achteraf had je waarschijnlijk veruit de meeste plannen beter anders kunnen uitvoeren.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #677562

  Dumoulin terug, Groenewegen terug en Teunissen terug. Scheelt volgens mij een forse slok op een borrel. Natuurlijk best met slagen om de arm of ze allemaal weer hun niveau halen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #677330

  @kelderfan De Giro staat op de derde plaats qua belangrijkheid wat betreft de grote rondes. Voor zowel Dekker als Groenewegen was het vooraf afwachten hoe ze zouden presteren en was er ook geen enkele verwachting dat ze direct zouden presteren. Dit omdat het voor de ene renner gaat om het leren en voor de andere renner om weer te wennen aan het peloton en aan wedstrijden. Allemaal zaken die vooraf volledig duidelijk zijn gemaakt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #676767

  @kelderfan Voor mij ben je in ieder geval weer onnavolgbaar als je EF, Bahrain en Bora in dit seizoen hoger inschat (want dat was de vraag) dan TJV.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #676644

  @Xevar Dus Affini en Foss was ook helemaal niets in de tijdrit en Van Hooydonck in het voorjaar ook niet. Daarnaast waren de sprints van Dekker ook niets. Het voordeel van dit soort reacties van jou is dat de complete onzin er gelukkig zo zizchtbaar van afdruipt dat ze om te lachen zijn. Blijft staan, vandaag was niet zoals verwacht voor Bennett en nu maar hopen en duimen dat het aan het slechte weer lag.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #670596

  @Yeez Als je kijkt naar de gemiddelde positie per jaar van Kuss in een tijdrit vanaf 2018, dan zie je elk jaar verbetering. Die verbetering is dit jaar echter wel minimaal. Ook als je de trend van alle tijdritten zou pakken, is die verbetering zichtbaar, maar ook dit jaar heel beperkt. De grote stappen zijn in 2018, 2019 en 2020 gemaakt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #665744

  @Michiel Er wordt volgens mij redelijk goed beargumenteerd waarom het een minder stuk is. Nu wil ik je zeker niet aanvallen op “ik vind…”, want dat recht heb je volledig, maar heb je wellicht ook argumenten waarom je het wel een goed stuk vind. Ik merk dat ik zowel de structuur, als de argumenten, als de inhoud dusdanig warrig vind, dat ik het daarom een slecht stuk vind. Dit terwijl er wellicht best een relevante boodschap in staat, die mij dan volledig ontgaat.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #664345

  @Murcia Ik zeg ook stiekem, zodat niemand er vanaf weet. ;-)

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #664343

  Blijft natuurlijk nog steeds een meer dan goed jaar voor Van Aert. Nergens slechter dan 13e (16e in het bergklassement van de Tirreno). Wellicht heeft de Tirreno net iets te veel gevraagd of is hij net iets te vaak wakker geworden door gehuil ‘s nachts.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #664334

  Toch jammer. Had hem stiekem al opgeteld bij het aantal zeges van TJV.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663778

  U23 Plouay was 10 rondjes met twee heuveltjes van ongeveer een kilometer tegen 5% (bron: PCS)

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663145

  @Xevar Dan had Roglic in de vlakke 10 km zelf op zijn minst een aantal kop beurten moeten doen en zelf meer energie verspeeld. Nu kon hij even ‘rustig’ bijkomen en zich sparen. Dat kun je niet anders zien, dan tactisch van groot belang; hierdoor spaart Roglic energie die later nodig is gebleken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #663060

  Tactisch het lachertje……Maar, wie het laatst lacht….

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #662599

  Ik vind de stelligheden in voornamelijk het nieuwsbericht heel interessant. Ik weet het niet voor as zaterdag. Zie echt wel een aantal positieve punten aan vandaag, maar had graag gezien dat Vingegaard voor McNulty was geëindigd en het gat net iets kleiner.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #661812

  @kelderfan Waar heeft Vingegaard de aanval gezocht? Ik heb zitten kijken op Eurosport en daar niets van gezien. Ik kan het gemist hebben, maar volgens mij heeft hij overal gevolgd en in is in de laatste paar honderd meter gelost.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #661810

  Vandaag Roglic duidelijk niet in de problemen en goed afgezet aan de voet van de laatste serieuze klim. Nog één man ter ondersteuning mee en daarmee perfect geregeld door TJV. De rest heeft zich mooi enigszins kunnen sparen voor wat nog komen gaat deze week.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #661761

  @kelderfan Je kunt ze volgens mij als volgt vergelijken. Beide hebben het sprintgedeelte voor mekaar (ervan uitgaande dat Groenewegen terug komt). Daarnaast hebben ze allebei één van de twee (klimmen/klassement vs Vlaamse klassiekers) voor mekaar. DQS moet/zal bouwen aan een klassementsploeg rond Evenepoel en TJV waarschijnlijk werken aan versterking van de klassiekerploeg. Wat je niet kunt vergelijken is TJV met DQS wat betreft klassiekers danwel wat betreft klassement. De breedte van DQS in de klassiekers is duidelijk. Net zo goed als duidelijk is dat de breedte en kwaliteit van TJV in het klassementswerk beter geregeld is. Beide zullen waarschijnlijk voor het komende jaar met één a twee gerichte versterkingen hun ‘zwakke’ punt versterken en zijn dan wellicht beter vergelijkbaar waarbij een één-op-één vergelijking mede vanwege een andere filosofie nooit (helemaal) op zal gaan.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #661129

  Niemand ontkent dat de ondersteuning minder is dan aan het begin van het seizoen bedacht. Nogmaals, door het late bijtekenen van Van Aert, kon er niet nog de markt op worden gegaan. Met Mike en Tom (waarbij ik niets eens ga beweren dat de rol van Tom een structurele voor na dit seizoen zou zijn), was de ondersteuning kwalitatief een stuk beter geweest. Er is niemand die dat ook maar kan ontkennen. Daar hadden ze het dit jaar mee kunnen en moeten doen. Vervolgens kun je kijken wat er voor volgend jaar mogelijk is. De knechten die er op dit moment zijn (dus na het wegvallen van Mike en Tom) hebben vandaag hun rol naar behoren uitgevoerd. Je kunt hopen dat ze meer hadden gekund, maar dat was zeker niet te verwachten. Had het uitgemaakt, als ze verder hadden meegekund in de 3e of 4e groep, ik denk het niet, maar dat zal altijd een discussiepunt blijven. Ik merk alleen dat er een paar hier zijn die weigeren om naar de situatie te kijken zoals die was aan het begin van het seizoen en er alleen maar naar blijven kijken zoals die is op dit moment. Dan laat je dus twee hele belangrijke pionnen (Mike en Tom) en de reden waarom ze er niet bij zijn, volledig buiten beschouwing.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #660991

  @Xevar Discussie is al uitgebreid gevoerd. Ziet er voor mij uit dat je alleen voor dit soort reacties op dit forum zit.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #660132

  Denk toch (gegeven pag 1) dat de ondersteuning voor Van Aert in de Brabantse Pijl wat magertjes is ;-)

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #660056

  @rahimms Duidelijk opgeschreven.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #659976

  Ik vind de discussie over de ondersteuning absoluut interessant en hoor ook graag meningen en argumenten die tegen mijn mening danwel argumenten ingaan. Ook omdat het voor mij daarmee leuker wordt om naar de koers te kijken en na te denken waar evt verbetering mogelijk is (mijzelf volledig beseffend dat ik er nul en generlei invloed op uit kan oefenen). Het idee dat ergens werd geopperd over bv Hofstede in de ondersteuning, was iets dat bij mijzelf nog niet was opgekomen. Waar ik zelf minder mee heb is een discussie waarbij bepaalde kaders niet worden meegenomen. Er zijn bv bepaalde grenzen aan het budget (TJV is geen Ineos) en ondanks dat we die grenzen niet precies kennen, zul je er toch rekening mee moeten houden. Gegeven die grenzen vind ik bv de vraag of het contract van Bennett verlengd zou moeten worden wel weer een interessante. Kun je de kwaliteit in de ronde/klimtrein op peil houden zonder hem? Hoe erg is het als die kwaliteit wel iets minder zou worden en kun je dan met het vrijgevallen budget iets doen (binnen filosofie en visie van de ploeg) om de klassierkern te versterken? Maar bv een vraag of TJV Senechal aan zou moeten trekken, zonder daarbij aan te geven hoe dat gerealiseerd zou moeten worden (waarbij op dit moment extra/gratis geld, geen goede manier is) en wat daar dan de gevolgen van zouden zijn, vind ik minder interessant.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #659853

  @Kelderfan Budget is een uitdaging omdat TJV op drie paarden wed. Welke ploeg met minder budget doet dat dan ook volgens jou en dan ook nog eens met hetzelfde succes. Natuurlijk kun je kijken naar andere ploegen. Laten we bv Alpacin nemen die nul en geen klassements/klim ambities hebben. Wat je doet is weer een hele beperkte blik naar de ploeg kijken. Voor het gegeven dat TJV ambitie heeft op drie terreinen (wat niet veel ploegen hebben) doen ze het op alle drie vrij goed. Ze zullen echter keuzes moeten maken en soms wat geluk moeten hebben bij de ontwikkeling van renners. Daarnaast is het slim inzetten van renners op andere terreinen (zoals bv Dumoulin in de Vlaamse klassiekers) een mogelijkheid om met de ter beschikking staande renners, binnen het huidige budget, toch de ploeg op het klassiekervlak te versterken. Was/Is Van Aert in de sprint, of voor het klassement, dan ook een noodgreep, Roglic in LBL ook een noodgreep, Gesink als knecht ook een noodgreep? Dumoulin heeft intrinsiek de kwaliteiten om een heel eind te komen in de Vlaamse koersen. Slim handelen van de ploeg is dan juist het samen met hem verkennen van die mogelijkheden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #659827

  Wat mij betreft zijn er drie kanten aan dit hele ondersteuningsverhaal: 1) geld. Dat Ineos beter is/wordt in klassiekers is een gevolg van geld/budget. Dat is er bij TJV niet in dusdanige mate, dat er ruimte is om zo maar top 15-30 knechten te kopen. 2) blessures/afwezigheid. Niemand kan ontkennen dat met Mike en Tom aanwezig het plaatje er heel anders uit had gezien. 3) visie. De visie is niet gericht op het kopen van een voorjaarsploeg, maar op een ontwikkelingstraject gelijk aan de klim/ronde trein en de sprinttrein. In de klimtrein zijn met Roglic, Kuss, Bennett en toch ook De Plus, ook geen toppers gekocht, maar zijn toppers ontwikkeld. Bij de klimtrein heeft dat goed uitgepakt, maar was dat ook een geleidelijk proces. Vanuit die visie kun je nu ook niet ineens verwachten dat er 3-4 man van TJV top 30 rijden in de klassiekers. Met 1), 2) en 3) ben ik tevreden met dit jaar en hoop ik op een nieuwe stap voor volgend jaar. Ik besef echter ook, dat zo lang geld een uitdaging is, het team af en toe ook gelukjes moet hebben, danwel keuzes moet maken die wellicht ten koste gaan van de klimtrein. Natuurlijk hoop ik ook dat er iets extra budget beschikbaar komt, waardoor ze de volgende stap iets sneller danwel met iets meer zekerheid kunnen zetten.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 115)

Laatste nieuws