Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 155)
 • In reactie op: {Ronde 1} WF-renner van het jaar 2021 #745008

  Tadej Pogacar
  Ben O’Connor
  Alejandro Valverde
  Jonas Vingegaard

  Adam Yates
  Stefan Kung
  Mark Cavendish
  Mathieu van der Poel

  Matej Mohoric
  Jasper Stuyven
  Christophe Laporte
  Sonny Colbrelli

  Remco Evenepoel
  Kasper Asgreen
  Diego Ulissi
  Julian Alaphilippe

  Fabio Jakobsen
  Arnaud Demare
  Tim Merlier
  David Gaudu

  Richard Carapaz
  Enric Mas
  Max Schachmann
  Egan Bernal

  Joao Almeida
  Giacomo Nizzolo
  Ethan Hayter
  Jasper Philipsen

  Dylan van Baarle
  Bauke Mollema
  Damiano Caruso
  Primoz Roglic

  In reactie op: {Uitslag} Wielrenner van het jaar 2020 – Congrats Primoz #628952

  1: van Aert
  3: Pogacar

  In reactie op: Uitslagen: revelaties/dark horses 2020 #628802

  @ Corné,
  Dank, doe het graag volgend jaar weer!
  Iemand tips om het nog iets duidelijker vorm te geven misschien? Zat zelf ook een beetje te zoeken naar de juiste termen/categorieën etc. Revelatie klinkt natuurlijk toch al snel als een Hirschi/Hindley etc, iemand die een betere term/omschrijving heeft? Uiteindelijk is er wel de categorie namen uit gekomen die ik in gedachten had maar het kan nog wel wat soepeler misschien voor volgend jaar. Hoor het graag

  In reactie op: Uitslagen: revelaties/dark horses 2020 #628638

  @lander luypaert
  Ja klopt, maar 2x daarvan was in een reservelijstje, die heb ik niet meegeteld..

  In reactie op: {Halve finale} Wielrenner van het jaar 2020 #628522

  Primoz Roglic
  Wout van Aert

  In reactie op: Uitslagen: revelaties/dark horses 2020 #628520

  Er zijn iets minder reacties en iets meer verschillende namen binnengekomen dan verwacht dus een hele betekenisvolle top-10 is het wat dat betreft niet geworden, maar toch staan er zeker wel goede namen in. In totaal 90 (!) verschillende namen genoemd, wel grappig hoe iedereen er andere renners uit heeft gehaald het afgelopen jaar. De volgende renners zijn het vaakst genoemd:

  1. NILS EEKHOFF (8x) –> liet zich al uitgebreid zien op het NK en in Dwars door het Hageland, lijkt klaar voor de volgende stap. Kunnen we in 2021 een eerste profzege verwachten?

  2. THYMEN ARENSMAN (7x) –> in zijn eerste grote ronde direct meerdere malen in de aanval en in de slotweek met de beteren omhoog in de zware bergritten. Een succesvol eerste jaar in de worldtour, dat belooft veel!

  3. GINO MÄDER (6x) –> Slaagde er tot nu toe nog niet echt in om zijn potentie waar te maken, maar liet in de Vuelta hele hoopgevende dingen zien, met name in de slotweek. Volgens de reacties hier kan 2021 zomaar zijn jaar worden.

  4. BRANDON MCNULTY (5x) –> Staat al wat langer bekend als groot talent, maar beleefde in de giro zijn echte doorbraak, met name met een uitstekende tijdrit. Het leverde een 15e plaats op in het klassement, volgend jaar al de top-10 in?

  5. JONATHAN NARVAEZ (5x) –> Won de Settimana Coppi e Bartali en een giro-rit. Ook in de Ronde van Wallonië kwam hij goed voor de dag. Als Ineos hem de ruimte gunt, zitten er zeker meer mooie overwinningen aan te komen.

  6. GERBEN THIJSSEN (5x) –> In de Vuelta al heel dichtbij een ritzege in een grote ronde, liet onder andere Jasper Philipsen en Jakub Mareczko achter zich. Zal ongetwijfeld een mooie stap gaan maken komend seizoen.

  7. JOSEF CERNY (5x) –> Wat meer een laatbloeier, reed een sterk seizoen met een giro-ritzege als bekroning. Mag het gaan laten zien bij Deceuninck-Quickstep, hoe veel groei zit er nog in?

  8. WILL BARTA (5x) –> Verkozen worden tot een van de grootste ontdekkingen van het seizoen en toch nog geen ploeg hebben.. Al zal dat wel goedkomen. Goede tijdrijder die ook kan klimmen, en ook pas 24 jaar.

  9. BRUNO ARMIRAIL (5x) –> Ook al ietsje ouder (26 jaar), maar toch geen hele bekende naam. Reed een sterke Vuelta met een goede tijdrit , wat zit er nog meer in?

  10. MIKKEL HONORÉ, JONAS VINGEGAARD en ANDREA BAGIOLI (allen 4x) –> Honoré liet zich zien in de Giro met een paar sterke sprints heuvelop. Nog niet gewonnen als prof, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Vingegaard stond al wel bekend als prima puncheur, maar liet in de Vuelta ook zien bergop lang mee te kunnen, dat belooft ook veel goeds. Tot slot Andrea Bagioli. Viel enigszins tegen in de Vuelta maar heeft al meer dan genoeg potentie laten zien, o.a. in de Coppi e Bartali.

  Uiteindelijk 12 namen om in de gaten te houden komend jaar, kijken of de verwachtingen een beetje uitkomen ;)

  In reactie op: Uitslagen: revelaties/dark horses 2020 #628319

  Aangezien er niet al te veel nieuwe reacties meer binnenkomen heb ik de deadline maar wat naar voren gehaald, stemmen kan nog tot vanavond 21.00!

  In reactie op: Uitslagen: revelaties/dark horses 2020 #628030

  Nu al 76(!) verschillende namen genoemd, wordt nog lastig om tot een top 10 te komen zo haha

  In reactie op: {Kwartfinale} Wielrenner van het jaar 2020 #627880

  Primoz Roglic
  Mathieu van der Poel
  Wout van Aert
  Tadej Pogacar

  In reactie op: Uitslagen: revelaties/dark horses 2020 #627733

  @jappe666
  Ja snap ik hoor, en als je het zo uitlegt denk ik inderdaad ook ja waarom eigenlijk niet. Idee was gewoon meer om met de wat andere namen dan anders een lijstje te maken, maar het lastige met zo’n niet heel duidelijk te begrenzen categorie is natuurlijk dat je er een beetje alle kanten mee op kan. En inderdaad, alle 4 hebben weer iets anders laten zien dan tot nu toe dus wat dat betreft passen ze zeker in het lijstje. Ik laat ze ook gewoon staan hoor, prima zo. Maar voor de volgende stemmers: probeer het liefst met zo veel mogelijk net iets minder bekende namen te komen, dan wordt het echt een wat andere categorie renners dan de andere lijstjes.

  In reactie op: Uitslagen: revelaties/dark horses 2020 #627690

  Nog even een keer voor de duidelijkheid (toch net wat makkelijker met wat voorbeelden dan gewoon in een inleiding): het gaat dus om renners die je het afgelopen jaar zijn opgevallen, maar die de stap naar hele grote bekendheid nog moeten zetten. Dus bij wie zie je het potentieel er langzaam uit komen en van wie kunnen we binnenkort een grote stap vooruit verwachten. De meesten van jullie hebben het prima begrepen als ik het zo zie, lijstjes van lander luypaert, rawolf, poeksel, [email protected] en mezelf zijn prima voorbeelden van waar dit topic voor is bedoeld. Namen als Pogacar, van Aert, Hindley, Hirschi etc zijn dat wat minder. Natuurlijk waren dat revelaties, maar die staan inmiddels al helemaal aan de top, en het gaat juist om de renners die daar naar op weg lijken te zijn of die een grote ontwikkeling doormaken. Nogmaals, probeer als bovengrens een beetje de categorie Kämna/O’Connor aan te houden: hebben al een etappe gewonnen in een GT dus zeker wel al bekend maar wel renners waarbij je het gevoel hebt dat er nog veel meer in zit dan ””alleen maar”” een vluchtersrit winnen. Vlasov die ook genoemd is kan wellicht ook nog net, maar is natuurlijk wel al een vrij grote naam na Lombardije enzo.

  En hier misschien een klein beetje verwarrend maar denk dat jullie wel snappen wat ik bedoel: Pogacar werd hierboven genoemd vanwege de ontwikkeling naar tourwinnaar, wat zeker een verrassing is maar niet bepaald meer onder de radar zeg maar. Een voorbeeld als Campenaerts van Rawolf valt dan wel weer binnen wat ik bedoel: was natuurlijk al een bekende renner, maar liet opeens een heel andere kant zien zonder daarbij meteen een eindklassement te winnen ofzo. Als je puur naar uitslagen kijkt valt het misschien niet eens op, maar wel een renner die opeens ook iets heel anders blijkt te kunnen en daar nog in kan groeien. Zie ook eerder genoemde Geschke/Tratnik.
  Heb gezegd dat er geen echte richtlijnen zijn ofzo dus ik neem alle namen ook gewoon mee maar toch even klein beetje verduidelijking om te voorkomen dat het alle kanten op vliegt, maar nogmaals: meeste lijstjes zijn precies zoals de bedoeling is, dus lekker bezig

  In reactie op: Uitslagen: revelaties/dark horses 2020 #627672

  Mijn lijstje:

  Will Barta
  Lucas Hamilton
  Mikkel Honoré
  Thymen Arensman
  Nils Eekhoff
  Bruno Armirail
  Gino Mäder
  Brandon McNulty
  Matteo Fabbro
  Jonathan Narvaez

  In reactie op: {Ronde 3} Wielrenner van het jaar 2020 #627347

  Primoz Roglic
  Richie Porte
  Mathieu van der Poel
  Tao Geoghegan Hart

  Wout van Aert
  Julian Alaphilippe
  Arnaud Demare
  Tadej Pogacar

  In reactie op: {Ronde 2} Wielrenner van het jaar 2020 #626853

  Primoz Roglic
  Remco Evenepoel
  Richie Porte
  Peter Sagan

  Jai Hindley
  Mathieu van der Poel
  Tao Geoghegan Hart
  Jakob Fuglsang

  Wout van Aert
  Filippo Ganna
  Marc Hirschi
  Julian Alaphilippe

  Arnaud Demare
  Richard Carapaz
  Sam Bennett
  Tadej Pogacar

  In reactie op: {Ronde 1} Wielrenner van het jaar 2020 #626140

  Primoz Roglic
  Simon Yates
  Wilco Kelderman
  Remco Evenepoel

  Richie Porte
  Daniel Martin
  Peter Sagan
  Lennard Kämna

  Guillaume Martin
  Jai Hindley
  George Bennett
  Mathieu van der Poel

  Hugh Carthy
  Tao Geoghegan Hart
  Giacomo Nizzolo
  Jakob Fuglsang

  Wout van Aert
  Mads Pedersen
  Filippo Ganna
  Alexander Vlasov

  Joao Almeida
  Marc Hirschi
  Enric Mas
  Julian Alaphilippe

  Arnaud Demare
  Nairo Quintana
  Søren Kragh Andersen
  Richard Carapaz

  Max Schachmann
  Sam Bennett
  Daniel Martinez
  Tadej Pogacar

  In reactie op: Scorito Grand Tour Spel 2020 #559618

  1. Mollema
  2. Benoot +0.14
  3. Teuns +0.27
  4. Haig +0.27
  5. I. Izagirre +0.27
  6. Molard +1.02
  7. Brambilla +1.02
  8. Bilbao +1.02
  9. De Gendt +1.02
  10. Kelderman +1.02
  11. Polanc +1.02
  12. Naesen +1.48
  13. Fraile +1.48
  14. GvA +1.48
  15. Soler +1.48
  16. Wellens +2.02
  17. J. Herrada +2.02
  18. Muhlberger +2.02
  19. Taaramae +2.02
  20. Campenaerts +2.02

  In reactie op: Scorito Grand Tour Spel 2020 #557942

  Morgen rit van 65 km dus hebben zich gewoon beetje gespaard

  In reactie op: Scorito Grand Tour Spel 2020 #557116

  Nibali staat er 2x, die laatste zal wel Pogacar moeten zijn

  In reactie op: Scorito Grand Tour Spel 2020 #556797

  Dreamteam voor morgen:
  Pinot (C)
  Thomas
  Nibali
  Pogacar
  Higuita
  Evenepoel
  Roglic
  Quintana
  Van Avermaet

  In reactie op: Scorito Grand Tour Spel 2020 #555997

  Tsja.. en dan heb je Pogacar op het laatste moment op de bank gezet 😬😬

  In reactie op: Scorito Grand Tour Spel 2020 #555793

  Lastige dit.. heb nu deze 9 staan:

  Schachmann (C)
  Pinot
  Thomas
  Evenepoel
  Higuita
  Pogacar
  Roglic
  Wellens
  Nibali

  Maar ook nog Vd Poel, van Avermaet, Sagan, Matthews, Quintana… misschien zelfs Van Aert nog

  In reactie op: Spel: Creëer je ultieme ploeg #552609

  Er stapt een nieuwe sponsor het wielrennen in, met een aantal opvallende ideeën. Omdat er een flink budget van 10000 cq-punten wordt uitgegeven, wil de sponsor hoe dan ook altijd duidelijk in beeld zijn. Daarom krijgen de renners een groen-roze tenue met gele sokken en een blauwe helm aan. 😊 Daarnaast vindt de sponsor het raar dat andere ploegen geen namen op het tenue hebben staan, om zo ook met helikopterbeelden herkend te kunnen worden. Om de fans precies te laten weten welke renner waar rijdt, wordt dit een cruciaal punt voor de sponsor. Wel moet hiervoor natuurlijk een zo groot mogelijk lettertype gebruikt worden, en dus eist de sponsor dat het hele team bestaat uit renners met een achternaam van maximaal 4 letters, om genoeg ruimte te hebben op het tenue:

  Kopman van de ploeg is een sprinter, en misschien wel de allersnelste ter wereld op het moment: Caleb Ewan. Daarnaast kunnen Cees Bol en Magnus Cort uitgespeeld worden in de sprints. Echte lead-outs waren niet te vinden, maar Nathan Haas en Grega Bole worden hier nu voor aangewezen.

  Bergop heeft het team een sterke selectie, aangevoerd door Enric Mas en Rigoberto Uran, met Fabio Aru nog achter de hand. Over steun hoeven zij niet te klagen, want ook Sepp Kuss, Ivan Sosa, Tobias Foss en James Knox zijn uitstekende klimmers. Andere klimknechten zijn Jan Hirt, Niklas Eg en Steff Cras.

  Voor de kleine rondes is Jack Haig het speerpunt. Ook Diego Rosa kan een rol spelen, zeker in Italiaanse wedstrijden.
  De Klassiekers hebben geen grote prioriteit, al kan Stefan Küng hier verrassen. Samen met Chad Haga moet hij ook in de tijdritten meedoen om de winst. In het voorjaar wordt hij bijgestaan door Daniel Oss, Luke Rowe, Nikolas Maes en Gogl.

  Benjamin King en Nicolas Edet zijn de aanvallers van de ploeg, die het opvallende tenue zo vaak mogelijk in beeld moeten krijgen bergop. De ploeg wordt compleet gemaakt door hardrijder Nico Denz, trouwe knecht Danilo Wyss, heuveltalent Andreas Kron, de jonge Felix Gall en ex-kampioen van Frankrijk Anthony Roux.

  1. Ewan 1376
  2. Bol 565
  3. Sosa 578
  4. Aru 194
  5. Foss 127
  6. Kuss 233
  7. Eg 183
  8. Haig 736
  9. Wyss 83
  10. Gall 43
  11. Maes 111
  12. Denz 118
  13. Kron 160
  14. Gogl 128
  15. Cort 227
  16. Rowe 202
  17. Oss 117
  18. Rosa 297
  19. Knox 401
  20. Kung 889
  21. Uran 458
  22. Mas 811
  23. Roux 111
  24. King 116
  25. Haga 167
  26. Cras 120
  27. Edet 282
  28. Haas 118
  29. Hirt 355
  30. Bole 164

  Totaal: 9470

  In reactie op: Quiz: Actieve top 10 renners #550513

  Simon Yates
  Kreuziger
  Navarro
  Frank

  In reactie op: Spel: Creëer je ultieme ploeg #550338

  De Europese Commissie is al snel op de hoogte van de plannen van Trump en een dag later wordt er onmiddelijk een crisisberaad op de agenda gezet tussen alle regeringsleiders. Dit kon Europa natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, wat dacht die Trump wel niet! De EU kwam al snel tot een overeenstemming: Europa was het beste wielercontinent en dus moest dat hoe dan ook uitgestraald worden. Daarom werd er besloten het budget in een klap te verdubbelen om met het team van Trump te kunnen concurreren. Wel moest er (uiteraard) een compromis gesloten worden, want ook de kleinere landen wilden vertegenwoordigd blijven volgens het oude systeem. Met name Macron en Merkel waren hier geen voorstander van, want die landen hadden niet veel te bieden. Toch gingen ze akkoord.

  Toen stond Mark Rutte plotseling op en hij begon aan een fel betoog tegen landen als Bulgarije, die maar eens moesten zorgen dat ze zelf ook goede wielrenners op zouden leiden, want dit was voor heel Europa nu een probleem. Rutte stelde voor om Bulgarije, Finland en Griekenland zonder pardon buiten te sluiten van het project, en daarna Zwitserland, Noorwegen en het VK binnen te vallen. Nadat er een enorm financieel steunpakket was toegezegd aan de landen die dit gigantische project zouden missen gingen alle leiders akkoord. Nog diezelfde nacht viel de EU Zwitserland, Noorwegen en het VK binnen en zij werden al snel gedwongen lid te worden van de EU. Alles moest wijken voor dit project. Dat de hele Brexitonderhandelingen nu voor niks waren geweest was geen probleem: er moest nu absolute prioriteit worden gegeven aan de wielerploeg. De commissie begon een ploeg samen te stellen uit de nieuwe 27 lidstaten, met een budget van 12000 punten. Omdat Trump enkele renners heeft weggekaapt en er veel niet meer goed genoeg zijn, worden alle contracten alweer afgekocht en wordt er helemaal opnieuw begonnen. Omdat team USA weinig sprinters heeft, wil de EU in ieder geval 2 topsprinters hebben. Angela Merkel eindigde de vergadering met de woorden: “Wir Schaffen Das” en de EU ging aan het werk, met het volgende resultaat:

  Tadej Pogacar (Slov) 1519
  Maximilian Schachmann (Dui) 1087
  Zdenek Stybar (Tsj) 838
  Fabio Jakobsen (Ned) 781
  Simon Yates (VK) 668
  Michal Kwiatkowski (Pol) 645
  Krists Neilands (Let) 545
  Marc Hirschi (Zwi) 540
  Valentin Madouas (Fra) 540
  Giacomo Nizzolo (Ita) 490
  Laurens de Plus (Bel) 484
  Ivan Garcia Cortina (Spa) 453
  Michael Morkov (Den) 431
  Eduard Grosu (Roe) 366
  Atilia Valter (Hon) 361
  Tanel Kangert (Est) 333
  Remi Cavagna (Fra) 300
  Gregor Muhlberger (Oos) 250
  Nelson Oliveira (Por) 233
  Nicolas Roche (Ier) 231
  Radoslav Rogina (Kro) 218
  Lucas Eriksson (Zwe) 148
  Erik Baska (Slow) 138
  Tobias Foss (Noo) 127
  Jempy Drucker (Lux) 103
  Tim deClercq (Bel) 89
  Gediminas Bagdonas (Lit) 74

  Totaal: 11992

  Sprinttrein: Bagdonas, Oliveira, deClercq, Drucker, Baska, Grosu, Morkov, Nizzolo, Jakobsen

  Knechten bergop: de Plus, Foss, Kangert, Roche, Valter

  Klassenentsmannen grote rondes:
  S. Yates, Pogacar

  Klassementsmannen kleine rondes:
  Schachmann, Hirschi, Kwiatkowski, Muhlberger

  Vlaamse Klassiekers: Stybar, Garcia Cortina, Cavagna, Kwiatkowski, deClercq

  Heuvels: Madouas, Neilands, Schachmann, Rogina, Eriksson

  De EU verwacht met name in de sprints en de klassiekers team USA te verslaan en hoopt met Pogacar ook de belangrijkste klimwedstrijden te winnen. Simon Yates is teruggestolen uit het team van Trump als compensatie voor de 3 renners die Trump heeft gestolen ;)

  In reactie op: Spel: Creëer je ultieme ploeg #550326

  Tssss die Dumoulin, Navardauskas en Wisniowski ook he, gelijk naar de grote rivaal vertrekken, alleen naar omdat die meer betaalt….. en die Trump kaapt ze maar gewoon weg bij team Europa, kan toch niet dit… ;) ;).

  Maar pfff ik vond die Europese ploeg al best ingewikkeld maar jij hebt er echt werk van gemaakt haha. Leuk verhaal!

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 155)

Net binnen