Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,078)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #748586

  Moeilijke vraag…

  Totaal verschillende renners.

  Benoot een gearriveerd renner, ervaren Flandriën die bovendien redelijk mee kan bergop.

  Tegenover van Wilder, een jong allround talent met bovenal een fatsoenlijke tijdrit maar die toch nog alles te bewijzen heeft.

  De eerste is een directe versterking voor met name de kern rond van Aert en mogelijk Roglic.
  De ander is vermoedelijk een man voor de toekomst.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2021 #745777

  Ik sluit mij volledig aan bij de opstelling van @veld die ook door @Yeez wordt toegejuichd.

  Ik denk dat Roglic 2 jaar terug in de gravel/onverharde stroken (was welliswaar bergop) al wel heeft aangetoond dat hij ondanks de reputatie die hij bij sommigen heeft toch behoorlijk stuurvaardig is en ook veelzijdig voor wat betreft zijn presteren op verschillende ondergronden.

  Roglic en v Aert lijken mij (vorm/ziekte/blessures uiten beschouwing) de enige zekerheidjes.

  Daarnaast is Dumoulin in de vorm van 2020 en wellicht een stapje beter nog gewoon je gedroomde meesterknecht annex schaduwkopman, zeker met de koersinstelling die we in de Benelux Tour van hem hebben gezien.

  Ondanks het ontbreken zou ik ook Dennis verkiezen boven Gesink, zowel Dennis als Dumoulin brengen de nodige ervaring mee maar lijken beter op hun plaats op het parcours zoals het is voorgesteld voor komen jaar.
  Bovendien denk ik dat het goed is als de ploeg in de rol van Gesink ook iemand brengt die op zijn tijd een klootzak (no offence) kan zijn in het gevecht op positie etc. Dennis heeft die eigenschap denk ik meer dan Gesink.
  Vingegaard en Kuss zijn op basis van hun afgelopen 3 seizoenen bij de ploeg gewoon logische keuzes qua ondersteuning bergop en als backup voor etappewinst als door overmacht klassementsambities van Roglic zouden wegvallen, (Vingegaard kan eventueel alsog een klassement rijden).
  Laporte heeft dit jaar bewezen gewoon een zeer sterke en veelzijdige ondersteuning te kunnen zijn voor zowel de klassementskopman (Roglic?) Als van Aert.
  Hij kan voor Wout sprints aantrekken, maar ook punren voor de groene trui voor de concurrentie weg snoepen mocht dit een doel zijn of worden. En ook hij kan zelf wedstrijden winnen.
  Hij heeft mij bovendien verbaasd door afgelopen Roubaix onder helse omstandigheden zo goed voor de dag te komen, met oog op met name die eerste twee weken met gravel, kasseien, waaiers en overgangsetappes is hij gewoon een uitstekende keuze

  Teunissen is met oog op het oog op die eerste twee weken ook een logische keuze zowel uit klassements oogpunt als bijv ondersteuning voor Wout.

  Eventueel zou Mike wat mij betreft nog wel vervangen kunnen worden door v Hooydonck of vd Sande die deze taak ook goed aan zouden moeten kunnen.

  Al met al gewoon een hele sterke goed uitgebalanceerde ploeg met ook de nodige opties voor een plan B.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #603634

  @kelderfan

  Ik vermoed dat alle mannen buiten Mike gespaard hebben voor de slotetappe omdat er voor hen inderdaad geen reden was om voluit te gaan vandaag.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #601710

  @poeksel

  Waar in dat filmpje zie jij Mike dan?

  Ik herken in de TJV renner overduidelijk Wynants

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #600223

  Pluijmers heeft nu een paar aansprekende resultaten neergezet, laat hem eerst volgend jaar die lijn maar doorzetten voor we een overstap naar de WT van hem verwachten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #600113

  @kelderfan

  En ik bestrijd dus juist het bestaan van ‘een buitenkansje’ (ondanks dat jij zoals altijd weer je eigen draai geeft aan mijn woorden).

  Als er voor de hervatting van het seizoen nog enig budget beschikbaar was voor het aantrekken van ‘een buitenkansje’, dan zal dat nu na de afgelopen koersen aangewend moeten worden om diverse contracten open te breken en op te waarderen en hopelijk te verlengen.

  Wil je mannen als van Aert, Kuss en Bennett binnenboord houden dan zul je hun salaris moeten verhogen en in geval van van Aert zal dat een aanzienlijke verhoging moeten zijn.

  Je hebt het over een vice wereldkampioen tijdrijden en winnaar van klassiekers en monumenten.
  En over twee van de beste klimmers in je ploeg die aangetoond hebben zelf ook op indrukwekkende wijze te kunnen winnen.

  Daarnaast mag je ervan uitgaan dat Tony Martin bij zijn verlenging ook wel een kleine salarisverhoging zal hebben gekregen.

  Budget dat dus voorheen mogelijk beschikbaar was is er dus simpelweg niet meer.

  Als er nog iets gebeurd qua versterkingen van het WT team voor komend seizoen dan denk ik zelf ook inderdaad aan een mogelijke overstap van maximaal één van de jongens uit de Academy per 1 juli komend jaar.

  Mijns inziens zal dat dan mogelijk gaan tussen Fisher-Black en de van Dijke tweeling die zich allebei ook goed ontwikkelen de afgelopen maanden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #600018

  Er zijn (nog niet door TJV gecommuniceerd) volgens Youri zijn berichtgeving al reeds 3 nieuwe renners voor de Academy voor volgend jaar gecontracteerd.
  Johannes Staune-Mittet
  Loe van Belle
  Darren van Bekkum.

  Aangezien ze met Leemreize en Kooij twee renners hebben die per januari, respectievelijk juli de overstap naar het WT team zullen maken denk ik dat daarmee de open plekjes in de selectie al gevuld zullen zijn.

  Tenzij de ploeg het idee heeft volgend jaar vaker Academy renners bij de profs mee te laten rijden en ze dus extra renners nodig zullen hebben om wel nog tegelijkertijd voltallige selecties in beloftenkoersen op te kunnen stellen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #599970

  Ik denk dat we niet meer naar andere namen hoeven te zoeken voor de selectie voor komend jaar.

  Zoals reeds eerder aangegeven heeft TJV zelf allang bekend gemaakt de ploeg voor volgend jaar rond te hebben.

  Dan kun je als fan met de nodige fantasie nog denken ‘misschien als zich een buitenkansje voordoet dan…’
  Maar ik denk (of hoop toch althans) dat we allemaal inmiddels wel het besef hebben dat als er nog enig budget beschikbaar was dat dit na de resultaten van de afgelopen weken en maanden hard nodig zal zijn om diverse contracten open te breken en op te waarderen en/of verlengen.

  Mochten ze komend seizoen na het stoppen van Wynants en Martens alsnog een renner tekort komen in de selectie denk ik dat dit opgevangen zal worden door regelmatiger een beroep te doen op een of meer renners uit de Academy, of mogelijk zelfs een van deze jongens direct prof te laten worden teneinde hem ook in WT koersen op te mogen stellen.

  Meer dan dit zal het denk ik echt niet meer worden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #598298

  Ik ben voor komende dagen ook erg benieuwd of Finn Fisher-Black dit WK tussen de elite mannen uit kan en mag rijden met zijn nog maar 18 jaar.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #598256

  @kelderfan

  Accepteer nou gewoon dat de ploeg klaar is op de transfermarkt, het heeft overduidelijk in het persbericht gestaan tijdens de Tour waarin de diverse verlengingen werden kenbaar gemaakt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #595162

  @kelderfan.

  Ik heb zelf het sterke vermoeden dat Tony Martin zelf aan de ploeg heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor de Giro.
  Hij oogt nog heel fris en gezond en lijkt nog niks van zijn kracht verloren te zijn tijdens deze Tour, mogelijk wil hij proberen nog wat langer van deze goede vorm gebruik te maken.

  Daarnaast vind ik het wel opvallend dat Hofstede in de line up ontbreekt (lijkt te zijn vervangen door Martin) ondanks dat hij toch op hoogtestage is, mogelijk is hij eerste reserve.
  Het kan ook zijn dat Lennard op verzoek van Tom Dumoulin wordt doorgeschoven naar de Vuelta opstelling.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #593243

  @tdola,

  Martens verklaarde in het persbericht dat hij er naar uit keek om af te sluiten met nog mooie wedstrijden waaronder ‘hopelijk’ twee Giro’s.

  Je mag dan dus aan nemen dat zijn ploeg hem te kennen zal hebben gegeven dat hij op de shortlist of in ieder geval de longlist voor de Giro staat.
  Anders is het vrij naief om die jongen dat te laten zeggen en het ook nog in een persverklaring op je eigen teamwebsite op te nemen wetende dat hij geen kans zou maken op selectie.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #593205

  Ik twijfel over die laatste plek voor de Giro opstelling.
  Ik zou zeggen dat het voor Eenkhoorn goed zou zijn voor zijn ontwikkeling en anderszijds een beloning van zijn seizoen tot nu toe.
  Het zou echter wel betekenen dat hij de Vlaamse koersen gaat missen.

  Ook Pfingsten gaf vandeweek blijk van goede of groeiende vorm, en die heeft natuurlijk ook al wel meer ervaring.

  Maar: In het persbericht waarin Martens zijn contractsituatie aan bod kwam stond een verklaring van Martens zelf waarin hij zei dat hij uitkeek naar het rijden van de Giro.
  Ik denk daarom dat het Martens wordt.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #589838

  Ik begrijp dat de waalse klassiekers goed combineren met de Giro (Fuglsang gaat de combi doen) daarom verwacht ik stilletjes Vingegaard in de Giro en dan Harper in de Vuelta.


  @kelderfan

  Jumbo Visma Academy zal nu eenmaal als nieuw initiatief niet direct alle grote Nederlandse junioren kunnen aantrekken of verleiden voor hen te komen rijden.
  Sunweb heeft afgelopen jaren bewezen dat ze veel renners uit hun Devo team laten doorstromen naar de profs dus dat zal op jonge mannen als Leijnse, van Uden en nu dus ook Reinderink wel aantrekkingskracht hebben.
  Verder hebben Sunweb en TJV qua talentontwikkeling en teamspirit nagenoeg dezelfde waarden en pijlers.
  Dat Reinderink nu voor Sunweb kiest is dus niet direct een zwaktebod van TJV, als ze een paar jaar verder zijn en de nodige renners succesvol bij de profs hebben afgeleverd zullen Nederlandse junioren misschien weer eerder voor TJV dan voor Sunweb kiezen.
  Overigens heeft de ploeg misschien niet zelf wel haar pijlen op andere renners gericht zoals bijvoorbeeld de recent door Youri genoemde Darren van Bekkum en niet eens bij Reinderink geïnformeerd.
  We zullen het wellicht nooit weten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #588502

  Powless is ook een groot talent, hij is denk ik alleen zoekende naar ‘de manier’ die het best bij hem past.

  Hij ging naar verluid weg bij TJV omdat hij niet houd van het letten op elk grammetje eten en het continue bijhouden van vermogens etc.
  Heeft nu de stap gemaakt naar Vaughters waar ze volgens kenners meer volgens de oude leerschool leven en trainen en Neilson zegt zich er op zijn plek te voelen.
  Zijn aanwezigheid in de Tour en het feit dat hij zich al een aantal keer positief liet opmerken onderschrijft zijn talent.

  Ik denk alleen dat hij misschien meer gebaat zal zijn bij een wisselwerking tussen de klassieke manier van trainen en leven (meer op gevoel) en de manier die ondersteund en gedreven wordt door cijfers zoals hij nu bij steeds meer ploegen wordt gehanteerd.

  En nu de aandacht weer terug naar TJV 😁

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #587231

  Ik geloof dat Steven Kruijswijk al jaren in bezit is van zo’n speciale ‘hoogtetent’ die in het verleden ook Gesink intensief gebruikte.
  Mogelijk heeft hij zelfs een kamer in zijn huis er speciaal voor laten aanpassen.

  Het idee is sleep high-train low, dus dat moet Steven daar thuis en vanuit huis goed zelf kunnen doen.

  Wel heb ik een beetje mijn bedenkingen over zijn ondersteuning in de Giro.
  Tolhoek heeft dit jaar nog niet de gewenste vorm kunnen aantonen en ook Bouwman klimt al een tijdje niet meer zo goed als hij een jaar of wat terug deed.

  Hofstede reed in het voorjaar sterk maar is natuurlijk geen echte hoogvlieger.

  Harper heeft nog niet direct kunnen imponeren maar heeft daarvoor ook nog niet veel kansen gehad gezien de weinig koersdagen en weinig klimkoersen tot zo ver.

  Foss doet het tot zo ver aardig maar maakt geen hele grote indruk.

  Het is gelukkig nog even tot de Giro dus de mannen kunnen gelukkig nog verbeteren en dat zal hard nodig zijn als Steven echt ambities heeft om podium te rijden of zelfs te winnen

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #581548

  Ik verwacht geen grote verrassing meer.

  Wellicht nog een renner van het type Lindeman of Bouwman dat op meerdere terreinen zijn werk kan doen.
  Maar ik denk geen uitgesproken klimmer of klassiekerrenner.

  Overigens denk ik dat de ploeg het qua versterkingen al met al niet slecht gedaan heeft.

  Met Affini, Leemreize en met name Oomen hebben ze toch zeker een aantal renners waar ze de komende jaren mee voort kunnen, de aanwas van een nieuwe ‘harde kern’ zogezegd.
  Mannen die het stokje van de toch al oudere renners als Gesink, Kruijswijk, en meesterknechten als Martin en Wynants e.a. kunnen overnemen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #580116

  Voor geinteresseerden hier weer een mooi lang artikel met en over Sepp Kuss

  https://www.cyclingnews.com/features/sepp-kuss-im-always-going-to-be-a-work-in-progress/

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #578910

  Hier een mooi stuk over Sepp Kuss die na zijn overstap naar Jumbo op eigen initiatief en kosten naar een bikefitter in Colorado ging om zijn fietspositie te optimaliseren

  https://www.velonews.com/news/road/how-sepp-kuss-paid-to-get-a-bike-fit-that-put-him-in-a-powerful-position/?utm_source=twitter&utm_medium=velonews&utm_campaign=0cd9e2ea-ab80-45c5-b37d-e73a223b66e8

  Kuss zegt onder andere dat hij toen hij naar de betreffende bikefitter ging last had van verkrampte/verkorte hamstrings, en dat hij om stap voor stap bij een betere fietspositie te komen onder andere naar een lokale sportschool ging waar hij naartoe werd verwezen.
  Ook zit hij nog niet in de optimale aerodynamische positie (zadel lager dan optimaal, en meer rechtop) omdat hij nog niet flexibel genoeg is in oa. de heupen.

  Er valt dus nog de nodige winst te halen voor Sepp.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #576527

  Ik zou voor vervanging van Kruijswijk eerder kijken inderdaad naar een renner met meer body, liefst een die ook een bergje over kan.
  Maar ik denk bij voorkeur een goede renner die Martin kan ondersteunen in het werk op het vlakke en liefst ook een verschil kan maken mocht het tot waaiers komen.

  Er werd vandeweek al terrecht door enkele volgers opgemerkt dat door de kracht van Jumbo in de bergen de concurrentie eerder het verschil in waaiers zou moeten proberen te maken.

  En een ploeg als Ineos heeft met mannen als van Baarle, Castroviejo en Kwiatkowski diverse mannen die dat ook goed aankunnen naast dat ze bovengemiddeld klimmen.

  Daar ligt volgens mij het gevaar.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #576301

  @goldone123,

  Datzelfde kun je je ook afvragen over de kopmannen van Ineos, momenteel lijkt daar Sivakov het sterkst.

  Overigens weten we van Kruijswijk dat hij vaak een mindere week heeft vlak na het van hoogtestage komen, en dat hij bovendien net als Kuss voorgaande jaren gebaat is bij koersdagen om in topvorm te komen.
  Dan is er ook nog het feit dat Kruijswijk als echte diesel vaak relatief gezien ten opzichte van zijn concurrenten minder veeslechterd over drie weken koers.

  Ik denk dan ook dat Kruijswijk er wel zal staan in de Tour.

  Overigens vind ik Dumoulin deze ronde tot zover lang niet slecht als je ziet waar hij vandaan moet komen

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #575079

  @wheely,

  Ik geloof dat jij het artikel hebt gevonden dat ik zocht, in mijn geheugen was dat een akkefietje tussen Dupont en Groenewegen, maar het was dus Naesen.
  Het zij zo.

  Dylan is geen onbeschreven blad waar het onreglementair sprinten betreft, maar er zijn sprinters die het bonter maken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #575069

  @ghostwriter,

  Ik meen mij te herinneren dat er in de eerste 2 jaar na Dylan zijn overstap naar TJV al eens een relletje was tussen Dylan en ik dacht Dupont? In verband met een vermeend onregelementaire sprint van Dylan die toen ook van zijn lijn afweek ofwel een schouderduw uitdeelde.
  Dat was ergens in een kleinere wedstrijd in België? Toen is die belachelijke bijnaam ‘De bowlingbal’ geloof ik ook in het leven geroepen door een forumlid hier op WF.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #573392

  Voor wat betreft de ernstige gevolgen van de slecht georganiseerde finish zag ik gister op twitter een filmpje voorbij komen (ik meen de tijdlijn van McEwen?) Van een finish ergens afgelopen jaren in de Tour met dranghekken die netjes bleven staan toen een renner er zijdelinks in viel, en waar bovendien een stootkussen in gemonteerd was waar de renner tegenaan reed in de val om de snelheid en val te breken.

  Dat systeem moeten ze gewoon in elke WT wedstrijd verplicht stellen.

  That being said is het natuurlijk niet chique wat Dylan deed, al zal hetgeen zich voordeed absoluut niet zijn opzet zijn geweest toen hij het deed.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2020 #570261

  6,8 is het door de UCI gestelde minimum.
  Ik kan je vertellen (ik heb mijn huiswerk gedaan) dat er niet veel fietsen op of onder die 6,8 gaan komen zonder het weglaten van powermeters etc en/of gekke fratsen als boren en zagen uit het materiaan, weglaten van stuurtape etc.

  De Oltre Xr4 zit gewoon heel netjes in de buurt van het juiste gewicht zoals ook de fietsen van de concurrentie, willen ze lichter dan is daar nog de optie Specialissima.

  Maar ter illustratie, bevestigd door meerdere fietstesters/reviewers, de Cervelo S5 (Aero, dus niet de klimfiets model R3) weegt afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 (zonder powermeter) gewoon 7,85kilogram.

  En even ter illustratie ook, de frameset Cervelo R5 (het allround/klim model dus) weegt +/-840 gram in framemaat 54.
  De frameset van de Bianchi Specialissima +/- 780 gram

  De Oltre Xr4 +/-980 (exlusief voorvork)
  De Cervelo S5 (Aero dus) komt niet onder de kilo.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,078)