Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2016 #166269

  Zoals ik al eerder zei: dom, dommer domst. Het typeert de ploegleiding van Jumbo.

  In reactie op: Je mening over het wielercommentaar #154105

  NL – Iedereen is OK behalve Mart Smeets (stuur die man met pensioen, en snel)
  BE – Renaat Schotte – met 2 straten voorsprong (de humor, de ironie, de originaliteit)
  CO – Mark Uytterhoeven (BE)

  In reactie op: Parijs-Roubaix #154051

  Ik heb ook nog een leuke anecdote over “De Hel”. Al 3 keer heb ik de vrijdag (2 dagen voor de prof-wedstrijd) zelf de Hel gereden met een klein groepje anderen (20 personen). Daar was telkens ook Johan Museeuw bij, het was een gesponsord evenement waarbij de aanwezigheid van de Leeuw van Vlaanderen uiteraard geïnteresseerden moest trekken.

  De toch zelf was een 150 km lang waarbij we de volledige finale van Parijs-Roubaix reden, inclusief het Bos van Wallers. De eerste keer dat ik meereed besloot ik rustig aan te doen, en om geen energie te verspillen te starten met voldoende bandendruk (7-8 bar) en pas voor de eerste kasseistrook m’n banden wat af te laten. Zo gezegd zo gedaan. We komen aan het Bos, dat toen de eerste strook was, en ik stopte als enige om m’n banden wat af te laten. Net toen kwam ook de ploeg van Lampre ingedraaid (op verkenning) en hielden die ook even halt om hetzelfde te doen als ik en maakte ik een klein praatje met hen. De rest van mijn groepje was intussen weg, het bos in (letterlijk haha).

  Nu goed, ik begin eraan, met aangepaste bandendruk, en rij uiteraard op de kasseien en niet op het zandpaadje dat je rechts hebt liggen. Stuiterend van steen naar steen, besloot ik dat de enige manier om dit te overleven was om de gashendel vol open te trekken, terwijl het nog 100 km ofzo tot in Roubaix was. Trager dan 30 km/u kan je daar niet op die stenen rijden dus stoof ik tegen 40 km/u het bos door.

  Ik vond het vreemd dat ik niemand van m’n groepje inhaalde. Ik had blijkbaar wat lang staan babbelen aan de ingang van de Hel … Komt opens toch een begeleider van ons groepje uit tegenovergestelde richting gereden, op het zandpaadje weliswaar. begint die als een gek te reopen “MAN TOCH, WAT DOE JIJ NU???? RIJ TOCH HIER NIET OP DE KASSEIEN, JE RIJDT JE FIETS KAPOT”.

  Nou moe! Dan kom je de Hel rijden, waren die kerels allen langs het zandpaadje gereden ipv op de kasseien. Ook op de volgende stroken reden ze quasi allen waar ze konden in de graskant of een grindpaadje naast de stroken zelf (met de nodige lekke banden tot gevolg haha). De enige die naast mij de kasseien niet meed waren Museeuw en z’n 2 zonen die erbij waren. Heerlijke dag was dat, zwaar afgezien om in Roubaix te geraken omdat elke strook opnieuw de gashendel open moest (omdat je anders gewoon niet op die stenen kan rijden), maar die rondjes op de piste die waren werkelijk fantastisch aan het eind.

  De Hel aan den lijve ondervinden, mooiere dingen voor een fietser bestaan er echt niet, voor mij toch niet :-)

  In reactie op: Team LottoNL-Jumbo 2015 #55471

  Ze hebben één echte kopman in het voorjaar en dat is Sep, voor de rest niet zoveel buiten een Van Asbroeck die ook in de sub-top koersen iets moet kunnen waarmaken.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Net binnen