Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,031)
 • In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848200

  We gaan het zien. Ik verwacht van zowel Ayuso als Arensman wel mooie dingen. Of dat meteen resulteert in een mooie klassering is lastig. Zoals @Basementman aangeeft is de top hier wel heel erg breed. Top 10 hier rijden kun je echt hoog aanslaan. Dit is igg de best bezette ronde qua breedte dit jaar, niet qua kwaliteit overall want mannen als Vingegaard en Pogacar zijn natuurlijk de absolute wereldtop. De buitencategorie.

  Maar de namen spreken voor zich: Roglic, Carapaz, Hindley, Almeida, Evenepoel, Quintana, Kelderman, Higuita, Buchmann, Mas, Yates, Haig, Landa, Mäder, Buitrago, MAL, Nibali, Lutsenko, Hart, Valverde, Ayuso, Sivakov, Rodriguez, O’Connor, McNulty, Meintjes, Lopez, Woods, Arensman, Chaves, Hirt, Pozzovivo, De La Cruz, Van Wilder, Masnada, Champoussin en Kuss.

  Zou een echte strijd normaalgesproken moeten worden voor een top 10 plek. Sommige genoemde namen zijn idd ‘outsiders’ daarvoor, maar minstens 20-25 man maken er serieus kans op. Buiten de topfavorieten kan het dus echt zo zijn dat je precies de verkeerde subtop kiest.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848156

  @Thombeg: dat is dan vreemd, want dan zou je het ook van Ayuso moeten begrijpen. Zijn prestaties in goed bezette etappekoersen dit jaar kun je, denk ik, even hoog aanslaan als wat Arensman heeft laten zien. Arensman reed wel heel sterk in de Tour of the Alps, zeer verdienstelijk in de eerste weken van de Giro en won laatst een etappe in Polen. Dat is niet mis, natuurlijk. Ik begrijp echter 2.5 mil echt niet. Zeg nou eens zelf: zou hij duurder moeten zijn dan MAL, Sivakov en Higuita?


  @Glenn
  : hij was idd zeer matig in Polen, maar hij heeft wel bewezen dat hij er sinds 2019 staat in GT’s. Uiteraard kan dit de ronde zijn waar dat niet het geval is, maar ik zie Carapaz wel als een ‘safe’ bet voor het podium. Iig als een van de grote favorieten voor een podiumplaats.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848085

  2.5 mil voor Arensman is wel echt belachelijk. Zou je hetzelfde van Ayuso kunnen zeggen, overigens, maar die heeft dit jaar toch flink wat laten zien en rijdt bij UAE. Arensman is een hele goede renner, maar een Sivakov kan toch niet 1.5 mil zijn en Arensman 2.5? De laatste is natuurlijk kopman, maar hij is hoger geprijsd dan een MAL, een Nibali en Higuita. Gaat nergens over.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #848032

  Arensman kopman bij DSM. Wel interessant, al denk ik dat de Vuelta toch lastig wordt voor zo een lange vent. Wel interessante renner. Ook voor de TT. Voor 1 mil zeker heel interessant.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #847980

  @Thombeg: dat was toch te verwachten. Met een renner als Carapaz die 1 ronde heeft gewonnen en drie keer podium heeft gereden, zou het vrij onlogisch zijn als Rodriguez geen knecht is. Toch zou het mooi zijn als Hart, Sivakov of Rodriguez voor eigen kans mag rijden, ook aangezien Carapaz vertrekt. We hebben gezien in de Tour dat een team met meerdere sterke kopmannen zeker kan werken om de tegenstander te breken. Nu snap ik ook wel dat geen van deze teams hier renners van het niveau Vingegaard en Roglic in de ploeg hebben om dat uit te spelen, maar een Bora kan hier toch echt wel een probleem zijn als ze het goed spelen. Hetzelfde geldt voor Ineos tov TJV.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #847907

  Je zou zeggen Hart of Rodriguez. Sivakov in vorm kan goed klimmen, zie Burgos. Hij is echter wel wat zwaarder, dus of een opeenstapeling van onregelmatige steile klimmen Sivakov echt ligt. Ik zag hem altijd meer als een klimmers voor de regelmatige lopers.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #847838

  Sterk team, Ineos. Carapaz zal wel podium rijden en Hart, Sivakov en Rodriguez zouden zonder al te wel te moeten knechten hier top 10 kunnen rijden. Hele interessant mannen. Heb er voorlopig toch 3 Ineos mannen in. En, 4 QS. Zal wel veranderen nu Roglic ook start en als ik hem toch meeneem.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #847826

  Ik denk dat iedereen het wel eens is dat een fitte Roglic, of een Roglic op 75%, hier gewoon de topfavoriet is. De vraag is alleen of je gelooft dat hij fit is of, zoals gezegd, een beetje fit is. Een Roglic op 75% is alsnog de laatste jaren beter dan eigenlijk alle AK mannen die meestal voor plek 4-10 meedoen.

  Zijn prijs is gerechtvaardigd. Dat zou het met de punten die hij de afgelopen jaren pakte ook idd zijn als zijn prijs 10 mil was. Ik heb voor mezelf nu het idee dat ik een beter team kan samenstellen zonder hem. Toch ga ik ook ff kijken hoe tevreden ik ben met een team met Roglic. Ze zouden hem normaalgesproken niet naar zo een zware ronde sturen als hij niet een beetje fit is of niet in de wedstrijd kan groeien. Die man heeft hier al zoveel etappes gewonnen, dat hij echt niet komt om alleen etappes te winnen.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #847352

  Omdat ze allebei grote talenten zijn, maar Ayuso toch al wordt gezien als een potentiële toekomstige ronde winnaar. Hij zou op trainingen meermaals Pogacar goed hebben bijgehouden, etc etc. Daarnaast prima resultaten al in etappekoersen met serieuze tegenstand. Dan komt er een prijs van 2.5 mil uitrollen en kijk ook niet verbaasd op als hij meteen gaat huishouden in de Vuelta.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #847111

  Nemen we Ayuso mee voor 2.5 mil of is die prijs eigenlijk nog niet gerechtvaardigd. Op basis van talent kun je niet vreemd opkijken als hij hier ‘gewoon’ top tien rijdt.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #846652

  Is idd een poging om de druk te verlagen. We weten allemaal dat hij gewoon voor het AK gaat. Ze willen gewoon de verwachtingen proberen te temperen. Mijn inziens ook omdat ze weten dat de kans groters is dat hij er eventueel erdoorheen zakt, dan dat hij, zoals bij sommige wedkantoren al het geval is, daar als de topfavoriet gaat huishouden.

  Ik acht hem echter, als het uiteindelijk echt klikt, wel in staat om te kunnen presteren wat mannen als Mäder en O’Connor hebben gepresteerd. Die hebben ook top 5 gereden en je kunt moeilijk zeggen dat Evenepoel onder doet voor deze renners. Remco is er in belangrijke koersen te vaak doorheen gezakt, maar ‘zou’ op basis van zijn talent wel top 5 kunnen rijden. Remco lijkt mij een beetje een type Wiggins/Thomas, zij het explosiever. In de zin van dat ze bergop nooit de beste klimmers waren, maar allround genoeg om, uiteindelijk, mee te doen voor de klassementen. Ook zij hebben, trouwens, eerst meerdere jaren voor de overige ereplekken moeten rijden voordat ze zelf voor het podium konden meestrijden.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #846632

  Idd, Ayuso gaat mee. Die heeft zoveel talent dat je niet verbaasd kunt opkijken als hij hier top 10 rijdt. Lijkt me zeker een toekomstige podiumkandidaat in de GT’s.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #845972

  @Antonini: eens, natuurlijk. Niemand zal dat ontkennen. Mensen neigen vaak alleen maar meer naar de Giro of Vuelta omdat deze rondes minder gesloten zijn en meer strijd hebben, etc. De Tour is en blijft de Tour. De belangen zijn voor de meeste teams groter en daar is het koersgedrag ook vaak naar. Wat vaker niet dan wel een mooi schouwspel oplevert.

  Alles is grootser als het om de Tour gaat en dit jaar had de grootste wedstrijd eindelijk weer eens een echte strijd die zo een ronde verdiend. Hopelijk gaan we dit nog jaren meemaken, want de Tour was qua strijd eindelijk weer de mooiste ronde van het jaar. Dat is het de laatste jaren niet geweest. Lijkt me ook niet dat de Vuelta dit jaar mooier wordt, al is het best een open wedstrijd zonder Roglic. Ik denk trouwens ook dat Roglic twee Vueltas zou inleveren voor 1 Tour overwinning. Allemaal weet ik niet, want hij heeft duidelijk wel respect voor de ronde en neemt het altijd zeer serieus als hij start.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #845735

  Oké, maar pogi, Rogi, Vingegaard en Thomas rijden in principe ‘altijd’ de Tour. Dan kun je de Giro en Vuelta dus elk jaar zwak/matig bezet noemen omdat deze mannen de Giro helemaal niet rijden en behalve Roglic ook niet/amper zullen verschijnen in de Vuelta. Terwijl als je kijkt naar het deelnemersveld dan zie je dat bijna alle echte toppers daar onder, behalve Bernal, hier wel aanwezig zijn.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #845710

  Ik verbaas me ook altijd over ‘het niet sterke deelnemersveld’. Dit terwijl de Vuelta eigenlijk al jaren na de Tour het sterkste ibezet qua AK-mannen en soms nog op hetzelfde niveau ook. De mannen die de Giro rijden, rijden de Vuelta en de afstappers/geblesseerden uit de Tour. Wie straks podium rijdt in de Vuelta, levert echt geen misselijke prestatie en kun je hoger aanslaan dan het AK van de Giro dit jaar.

  In reactie op: Scorito-Topcoach NL #845704

  @Luuk: iig zoveel mogelijk spelers die punten binnenharken en clubs die de nul kunnen houden. Alle toppers gaat toch niet lukken qua budget.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #845694

  Quintana heeft al vaker bewezen Tour en Vuelta goed te kunnen combineren. Kan hier zeker top 5 rijden en zeker 5-10.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #845145

  Miguel Corleone staat vanaf hij toegevoegd werd steevast in mijn team en gaat er ook zeker niet uit.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #845125

  Almeida laat idd weer zien vandaag waarom je hem niet zomaar kunt afschrijven. Ook vandaag niet de beste klimmer, maar op wilskracht teruggekomen en toch Superman er nog opgelegd. Zelfde scenario in de Vuelta. Lossen en terugkomen. Lossen en terugkomen. Schrijf Joao maar op voor een top 5 plek en wellicht podium.

  In reactie op: Scorito-Topcoach NL #845105

  Liverpool ging niet heel lekker. Toch heel flink gescoord met Nunez als C. Dubbele punten als pinchhitter met een goal en een assist: 384 punten.

  In reactie op: Scorito – Vuelta a España 2022 #844968
  Quote:
  Haig; zware val gehad, wordt niks. Enric Mas ook niet veel vertrouwen in, maar je weet het nooit.

  Idd, beide twijfelgevallen. Een goede Haig doet mee voor top 5. Zelfde geldt voor Mas. Nog even afwachten op hij wordt opgesteld.

  Quote:
  Roglic: Gaat hem niet worden. Sepp Kuss kan daardoor vrij rijden voor een top 5

  Ik skip hem, maar als hij start dan moet je niet verbaasd opkijken als hij ‘gewoon’ podium rijdt of zelfs wint. Kuss top 5 gaat ‘em niet worden. Kan op zijn dagen met bijna iedereen mee bergop, maar nog steeds niet constant genoeg over drie weken.

  Quote:
  Almeida: Bergop te zwak, niet constant. Ik zou voor Evenepoel gokken. Die zal denk ik top 4 halen, misschien top 2

  Almeida is idd geen super klimmer, maar wel een knokker. Hij heeft het ‘eigen tempo rijden’ tot een kunst verheven. Wordt altijd een beetje weg gereden en komt op wilskracht weer terug. De Vuelta wordt niet anders. Ze zullen hem steeds een beetje lossen, dan weer naar elkaar kijken en dan komt Almeida weer terug. De kans is veel groter dat Almeida voor Evenepoel eindigt over drie weken, dan andersom. Ik denk trouwens ook dat Evenepoel zeker podium gaat rijden in een grote ronde, maar hier top 2 zou verbazingwekkend zijn. Respect als hem dat lukt. Lijkt mij dan eerder 5-10.

  Quote:
  Carapaz en Hindley beide top 3 zonder pech.

  Op voorhand zou je zeggen van wel, idd.

  Quote:
  Rodriguez, Champoussin, O’connor en Chaves veel vertrouwen in. Higuita voor de punchers ritten.

  Eens. Let echter wel op Higuita. Die is kopman bij Bora. Is beter geworden dit jaar en eigenlijk wel gemaakt voor de Vuelta. Het lijkt mij dat Hindley beter blijkt gedurende de ronde, maar Higuita gaat goed zijn.

  In reactie op: Scorito-Topcoach NL #844967

  Jammer van Willem II en Armenteros. Stond na Heracles even 3e, maar dat werd een vrije val door gelijkspel W2 en te laat wisselen captain. Mocht van den Belt (C) scoren en Pec de nul houden, dan is het op zich wel weer prima. Heb nu wel een idee gekregen wie gaan spelen bij de stabielere ploegen in de KKD.

  Matige start bij de eredivisie met een gele kaart voor van Hooijdonk en een gelijkspel. Kijken wat de rest van het weekend brengt.

  In reactie op: Scorito-Topcoach NL #844946

  Topcoach KKD begint goed met 4x Heracles. Armenteros 2x gescoord al en Vejinovic ook. Daarnaast een assist van Ouahim. Alleen vergeten Vejinovic te cappen, helaas.

  In reactie op: Scorito-Topcoach NL #844782

  Goede tip, @Platje. Ga deze overnemen want ben niet van plan om de KKD te gaan volgen.

  In reactie op: Scorito-Topcoach NL #844717

  Ik heb nu ongeveer hetzelfde: 3x W2, 3x Pec, 3x Jong Ajax, 1x ADO en 1x Heracles. De Jong Ajax spelers staan op de schopstoel aangezien het moeilijk zeggen is wie daar gaat spelen. Voor de definitieve selectie over een paar weken ga ik ook maar voor merendeels de ‘grotere’ ploegen en de ploegen die net zijn gedegradeerd. Zit dan te denken aan Heracles, ADO, W2 en Pec. Denk dat deze ploegen minder gaan rouleren. Ben ook benieuwd naar Heracles. Promoveren ze meteen weer of blijven ze hangen. Heb alleen vejinovic nu in de basis.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 1,031)

Volg hier