Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 218)
 • In reactie op: [PTS] UAE Tour #647192

  ***** Ganna
  **** Almeida
  *** Bjerg
  ** Pogacar
  * Bissegger

  In reactie op: [PTS] UAE Tour #646878

  ***** Caleb Ewan
  **** Sam Bennett
  *** Pascal Ackermann
  ** Giacomo Nizzolo
  * Jasper Philipsen

  In reactie op: Spel: World Tour Manager 2021 #641183

  Ah Zwiehoff, dat is één van mijn jongens. Komt over van het mountainbiken en kan dus klimmen, en is niet meer superjong, dus zal hij er meteen staan. Kost niets omdat hij nieuw is in het wegwielrenner, dus kan alleen maar meevallen. Geen idee of hij talent heeft, maar zelfs een knecht met wat inhoud haalt gewoonlijk 100-200 punten per seizoen, dus daar teken ik voor.

  In reactie op: Spel: World Tour Manager 2021 #631257

  Ik wil ook wel meedoen.

  In reactie op: {Uitslag} Wielrenner van het jaar 2020 – Congrats Primoz #629162

  @lo squalo: Natuurlijk heeft Van Aert een beter jaar gehad dan Pogacar. Wereldtop van augustus tot oktober. Pogacar wint de Tour op een straffe wijze, was goed in Luik-Bastenaken-Luik, Valencia en de VAE, maar dat is niet voldoende voor een tweede plaats hier. Er is meer in een jaar dan de Tour de France. Een tweede podium in een grote ronde had hem hier wellicht hoger zien eindigen.

  In reactie op: {Halve finale} Wielrenner van het jaar 2020 #628794

  Primoz Roglic
  Wout van Aert

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #626575

  @Nasibal

  Prima, hoe minder concurrentie hoe beter! :) Het is inderdaad moeilijk om goed te zijn in twee spelletjes, omdat het lastig is te switchen tussen verschillende reglementen en dus tactieken. Met mijn ‘casual’ benadering van dit spelletje geraak ik moeilijk in de echte top van het klassement (99 procent in de klassiekers, 96,5 procent in de Vuelta).

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #626549

  Als ik deze ongelooflijk uitgebreide analyses allemaal lees, hoop ik van harte dat jullie niet meedoen aan de spelletjes waar geld mee te verdienen valt :)

  In reactie op: MEGAFLITS WIELERSPEL VUELTA 2020 #626128

  Ik mikte vol op de eindpunten, maar BlingSagan bleef me verdiend voor met veel meer etappepunten en heel wat renners in de top tien van het algemeen klassement. Proficiat!

  ik heb dit spelletje pas sinds de Tour van dit jaar ontdekt, en ik ben blij met mijn tot dusver beste poging.

  Bedankt aan Jefgodfather voor de organisatie en tot volgend jaar!

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #626127

  Bedankt iedereen voor de felicitaties en bedankt Park voor de organisatie!

  Ik ga even genieten van mijn zegeroes en kijk nu al uit naar Giro! (Mijn eerste 918 punten zijn alvast gereserveerd)

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #625585

  Het voor mij wenselijke scenario is er dan toch gekomen. De aanvalslustige De La Cruz brengt mij ternauwernood nog een dag verder, dat is mooi.

  Morgen ligt de druk volledig op mij, dat besef ik. Bij de samenstelling van mijn team heb ik geïnvesteerd in een team met de goedkoopste topsprinters (Bennett, Philipsen) dat de etappe van morgen zou kunnen winnen, en toch net genoeg puntenpakkers had bergop (Roglic, Vlasov, Dumoulin, Soler, Chaves, De La Cruz), in de tijdrit (Roglic, Dumoulin) op explosieve aankomsten (Roglic, Bagioli) en in een heuvelsprint (Cort, Aberasturi en van der Sande) om die laatste etappe effectief te halen. Omdat Roglic drie specialiteiten had, mocht hij voor mij heel veel kosten. Ik wist dat mijn klimteam aan de karige kant was, maar omdat er maar één aankomst bergop was in de laatste week, wanneer de kans om als laatste te eindigen het grootst was, wilde ik die gok wel wagen.

  Ik besef dat je wat geluk nodig hebt om dit spel te kunnen winnen, en op bepaalde momenten kwam ik inderdaad met de schrik vrij. Dat lijkt me geen schande. De moeilijkste horde lijkt nu genomen, maar de sprint van morgen moet nog altijd gereden worden. Hopelijk maakt Bennett morgen het verschil.

  Proficiat aan Rahimns, het was inderdaad een mooie strijd.

  Succes aan Ab, dat de beste moge winnen.

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #625460

  De La Cruz in kopgroep inderdaad, maar de groep met de favorieten zit niet stil.

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #625238

  Mooi om bij mijn eerste poging het podium te halen. Ook proficiat aan Ab en Rahimns.

  Maar voor morgen zie ik het toch somber in, met alleen Roglic (tegenover Carapaz én Mas) die top tien kan rijden als de toppers voor de overwinning strijden. En een laatste bergrit levert al eens vuurwerk op, dus de kans lijkt klein dat de vlucht morgen voorop blijft. Zeker als je ziet dat er zelfs de afgelopen etappes gewoon gesprint werd. Als Ineos en EF de Vuelta nog willen winnen, zullen ze de vlucht toch moeten kort houden om zo voor de bonificatieseconden te kunnen gaan, misschien tegen beter weten in op deze aankomst tegen een afwachtende en vervolgens zeer explosieve Roglic.

  Ik verwacht dus ergens wel dat het morgen stopt voor mij, maar als het onwaarschijnlijke toch gebeurt en bijvoorbeeld Soler, Chaves of De La Cruz voorop blijven of De La Cruz meer punten haalt dan Mas, dan ben ik de grote favoriet voor eindwinst met Bennett in mijn team.

  We gaan er rustig voor zitten morgen en zien wel wat er komt.

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #624725

  Kokkie met Bennett en Ackermann?

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #624562

  Thijssen uitgevallen, dus met van der Sande heb ik hopelijk een extra (heuvel)sprinter.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #624215

  Wat valt die Sosa me tegen deze ronde, zeg. Op die manier zal hij nooit veel verder geraken dan een klassement of een etappe in een onderbezet rondje van een week. Blacklisted.

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #624119

  Ah het is in de andere volgorde natuurlijk :) my bad!

  Door het oog van de naald in dat geval! :)

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #624080

  Haha, Valverde net 20ste inderdaad :)

  Al had je anders wellicht gewonnen via tiebreak?

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #623260

  Ik verwacht ook dat het morgen wellicht moeilijk wordt voor Coolietje.

  Wat de heuveletappes daarna betreft, ben ik blij met renners als Cort, Aberasturi, Van der Sande en Bagioli in mijn team. Normaal gezien genoeg rennes die het verschil kunnen maken. Door mijn hoge teamwaarde loert het gevaar van een verloren ex aequo echter altijd om de hoek. Als ik de laatste bergrit haal, zal het van het scenario afhangen. Als de vlucht vooruit blijft heb ik met De La Cruz, Soler en Chaves genoeg aanvalslustige renners die goed kunnen klimmen. Als de vlucht niet vooruit blijft, is het waarschijnlijk game over voor mij.

  In tegenstelling tot Ab heb ik wel echt een team gemaakt voor de overwinning. Dat wil zeggen genoeg sprinters voor de laatste rit, waaronder de goedkoopste topsprinters (Bennett en Philipsen) en enkele heuvelsprinters (Cort, Aberasturi en van der Sande). Dit liet mij toe om nog een bergteam samen te stellen dat bestond uit één absolute zekerheid in zowel explosieve aankomsten, bergetappes als de tijdrit (Roglic) en enkele goedkope outsiders die top tien kunnen rijden in (Vlasov, Soler, Chaves, De La Cruz). Tot slot had ik nog plaats voor mijn dark horse Bagioli, waarvan ik wist dat hij explosief was in heuveletappes maar niet goed wist waar precies zijn grenzen lagen in de bergetappes.

  Kortom, ik geef mezelf een goede kans om het ondanks mijn hoge teamwaarde met wat geluk tot zaterdag uit te zingen, en als Soler, De La Cruz en Chaves mij daar redden door bijvoorbeeld mee te gaan in de kopgroep die het tot het einde trekt (al is dat in de laatste bergetappe van een grote ronde niet evident), geloof ik ook zeker in mijn kansen op eindwinst (al zou het een extra meevaller zijn als Thijssen tegen dan de Vuelta heeft moeten verlaten).

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #622962

  Wat een rollercoaster was dat. Vlasov die nog terugkomt en een tweede plaats pakt, en Roglic die nog net voor Martin en Kuss eindigt, leken het voor mij gered te hebben. Valverde kwam akelig vroeg boven, maar gelukkig was daar De La Cruz die – zelfs na een aanval vroeger in de etappe – de meubelen redde.

  Als ik de laatste aankomst bergop haal, moet ik hopen dat Roglic die slotklim beter verteert en Chaves, Soler of De La Cruz in een kopgroep zitten die het einde haalt. Carapaz + Mas + Vlasov zou anders wel eens een dodelijke combinatie kunnen blijken te zijn.

  Jammer, @hartstikkebedankt, dit was weer heel nipt.

  In reactie op: MEGAFLITS WIELERSPEL VUELTA 2020 #622704

  Fair enough, begrijp ik zeker!

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #622702

  Nog maar één team zonder Vlasov in de running. @Hartstikkebedankt hoopt wellicht dat de Rus een slechte dag heeft :)

  In reactie op: MEGAFLITS WIELERSPEL VUELTA 2020 #622694

  @jefgodfather:

  Allereerst heel erg bedankt voor de organisatie.

  Vraagje: Wanneer ik na een rit naar de tussenstand kijk, denk ik telkens ‘Ja maar de eindklassementen kunnen nog veel veranderen’.

  Zou het niet mogelijk zijn om in de tussenstand de klassementen al te verwerken?

  Dus op basis van de standen in de klassementen na elke rit?

  Zo krijgen we een beter zicht op de reële tussenstand, en kunnen we beter zien of we er goed voor staan of niet en voor wie we eventueel moeten supporteren.

  De huidige tussenstand geeft namelijk een vrij tot zeer vertekend beeld – net omdat de eindklassementen zo belangrijk zijn in dit spel, en de tussenstand moet daarom momenteel altijd met een dikke korrel zou genomen worden, wat ergens jammer is.

  Al zou ik natuurlijk begrijpen dat het te veel werk is om dit dagelijks te verwerken.

  In reactie op: Scorito Vuelta a España 2020 #622278

  Als ik even mag inpikken op het verhaal van de goksites. Ook bij mij werden de inzetten op een bepaald moment gelimiteerd.

  Naast het voorspellen van wielerwedstrijden hou ik mij in de wintermaanden ook bezig met het voorspellen van de Oscars. Ik durf te zeggen dat ik daar ook vrij succescol in ben (steeds rond de 75%-80% juiste voorspellingen). Zo besloot ik eens te kijken of ik mijn kennis niet kon verzilveren met weddenschappen op bwin. Ik merkte een al snel een quasi zekere weddenschap met odds 2.00 (Black Panther genomineerd voor Beste Film; het was pas begin december maar de film had al enkele cruciale nominaties bij andere filmprijzen binnengehaald), dus ik wou er een maandloon op inzetten. Tot mijn verbazing lukte kon ik maar 200 euro inzetten. Meteen nadat ik 200 euro had ingezet, zakten de odds naar 1.30. Bij elke volgende weddenschap (op andere nominaties) merkte ik dat de inzetlimiet naar beneden ging. Eerst ongeveer 50 euro, dan ongeveer 25 euro. Op den duur kon ik nog maar enkele euro’s inzetten, tot op het punt dat ik per weddenschap maximaal 10 euro kon winnen (dus niet inzetten, maar winnen). In totaal won ik enkele honderden euro’s dat Oscarseizoen, maar als ik vrij had mogen inzetten waren dat wellicht duizenden euro’s geweest.

  Nadien wilde ik met het gewonnen geld wat voor het plezier inzetten op het wielrennen (de uitkomst van wielerwedstrijden, zeker de dagzege, vind ik heel wat onzekerder dan de genomineerden of de winnaars van de Oscars), maar al snel merkte ik dat de inzetlimieten ook op dit soort weddenschap nog van toepassing waren. Dit terwijl ik ergens hoopte dat de inzetlimieten te maken hadden met de Oscars (het zou kunnen dat je inside information hebt en hier voordeel uit kunt halen). Maar dat was dus niet zo. Ik heb daarom contact opgenomen met bwin om reden van de inzetlimieten te vragen. Het enige wat ze mij konden vertellen was dat ‘bwin zich het recht voorbehoudt om bepaalde spelers limieten op te leggen, zonder dat het verplicht is daarvoor een reden op te geven’.

  Het spreekt voor zich dat ik momenteel niet meer actief ben op bwin. Ook niet op andere goksites (behalve als je Zweeler een goksite noemt, dat noem ik eerder een spel tegen andere deelnemers). Als je maar maximaal een euro per weddenschap mag inzetten, en maximaal tien euro kunt winnen, is het ook de moeite niet. Ik heb bovendien dus het raden naar de reden waarom bwin mij destijds inzetlimieten heeft opgelegd. Willen ze mij behoeden voor een gokverslaving? Denken ze dat ze aan mij niet kunnen verdienen en dat ik hen vooral geld ga kosten? Ik heb werkelijk geen idee, maar vermoed stiekem al jaren het tweede.

  In reactie op: Afvalkoers Vuelta 2020 #622198

  Ik heb Roglic net gekozen omdat hij er ALTIJD dicht bij zit (voorlopig is hij in 30 procent van de ritten 1ste, in 50 procent van de ritten top 2, in 60 procent van de ritten top 4 en in 90 procent van de ritten top 20), én natuurlijk omwille van zijn tijdrit :)

  Voorlopig loopt het goed, maar de combinatie Carapaz + Mas kan zo maar eens dodelijk zijn als het muntje verkeerd valt.

  En mijn torenhoge teamwaarde zorgt natuurlijk dagelijks voor extra druk :)

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 218)

Headlines