Aangemaakte reacties

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 43)
 • In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #493936

  Teunissen is sinds zijn overwinning in de Tour te opportunistisch bezig. Hij wil zichzelf steeds plaatsen, maar dat is zijn taak niet. Ze kunnen nu naar die Trek-renner wijzen, maar uiteindelijk moet Teunissen gewoon vroeger aangaan, plaats genoeg. Groenewegen zijnde zou ik ook pissig zijn.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #490078

  Apemantus, met je laatste post ben ik het al heel wat meer eens. Dit jaar was het zo afgesproken dat Van Aert in de eerste plaats meeging om Kruijswijk en Groenewegen te helpen. Prima dan, geen probleem mee.

  Maar naar wat ik hier op het forum lees, moet Van Aert volgend jaar ook maar mee naar de Tour om te knechten voor Dumoulin en Groenewegen. Sorry, maar ik denk het niet. Je moet een renner gebruiken naar zijn mogelijkheden en niet in een rol duwen waar hij voor overgekwalificeerd is. Dan ga je een renner beknotten en zijn eigen kansen afnemen en dàt is de terechte Belgische vrees. Als je volgend jaar met Dumoulin de Tour wil winnen, is de beste optie om Groenewegen thuis te laten en Van Aert in de eerste Tour-week als enige een vrije rol te geven. Dan kan hij lekker knallen in ritten met een gevarieerd profiel, de rest kan voor Dumoulin/Roglic zorgen. Na die eerste week kan je hem nog altijd inschakelen in dienst van de klassementskopman, mocht de groene trui buitenschot blijken. Ga je met Dumoulin en Groenewegen naar de Tour, laat Van Aert dan aub thuis.

  Ook ik vind Jumbo-Van Aert een perfect match. WVA heeft nu al heel veel te danken aan Jumbo. Iets wat de Belgische teams hem niet konden bieden. Maar daarom moet je er nog geen knecht van mken.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #490062

  Hoi Apemantus,

  Van Aert is geen knecht.

  Groetjes,

  Calimero
  Belgisch wielerexpert

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #486227

  @Rahimns
  Ik zou graag willen dat Van Aert volgend jaar een zo sterk mogelijk team in steun krijgt tijdens de klassiekers. En dat hij in die klassiekers geen sprints moet aantrekken voor renners die geen beter resultaat kunnen rijden dan hij zelf kan. Eigenlijk erken je in je laatste post zelf dat het met DVP niet optimaal is. Van Aert (en Teunissen) hebben niets aan een renner van 25-jaar die er wat tussen door rijdt, die ook beschermd moet worden en die nog 2 jaar moet ontwikkelen tot iets wat er volgens velen niet in zit. Jumbo heeft nu renners waar je klassiekers mee kan gaan winnen; steun die dan ook 100%. En nogmaals; het is voor mij niet DVP óf een 36-jarige renner maar wel DVP of EEN RENNER ALS de 36-jarige Wijnants.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #486044

  @rahimns
  Als je mijn woorden niet verdraait, dan begrijp je het blijkbaar niet. Ga je nu echt DVP vergelijken met Wynants? Je moet renners beoordelen naar hun functie en taak in het team. DVP was schaduwkopman, in sommige wedstrijden zelfs mede-kopman en hij heeft in die functie weinig tot niets toegevoegd aan het team. Je hebt 7 renners in een team en op de manier dat DVP zijn functie heeft ingevuld, ben je eigenlijk een renner kwijt. Aangezien je met Van Aert en Teunissen een kopman en schaduwkopman hebt die ook nog eens snel zijn en daarachter oa Jansen en Roosen dan heb je volgens mij meer aan echte knecht die de wedstrijd vanuit de start mee kan controleren; het type renner als een Keisse, Declerq, Devreese, Wynants, Vermote, Vandenbergh, Wallays, etc… Op die manier zou je idd DVP vervangen door een ‘mindere’ renner; je team wordt er wel sterker door.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #485976

  Die ereplaatsen van DVP waar sommigen het zo graag over hebben, behaald hij omdat Jumbo voor hem als snelle man koos. Maw; Van Aert en Teunissen kunnen die ereplaatsen ook binnen halen. In Gent-Wevelgem trekt Van Aert de spurt aan voor DVP. Draai de rollen om en Van Aert haalt minstens hetzelfde resultaat.


  @Rahimns
  ; je verdraait mijn woorden tot een keuze tussen DVP en ‘een 37-jarige’. Het mag duidelijk zijn dat dat niet is wat ik bedoel. DVP voegt gewoon niets toe aan de klassieke kern. Wat hij kan, doen Van Aert en Teunissen beter en misschien Roosen ook wel. Dat is een renner die nog een kans verdient. Als je je klassieke kern wil verbeteren (wat toch de bedoeling moet zijn) moet je bij DVP zijn. Ik ben er van overtuigd dat je meer hebt aan een extra échte knecht voor Van Aert dan aan een ongeleid projectiel als DVP die dan ook nog eens met de sprintkansen van Wout en Mike gaat lopen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #485872

  Tjebco, jij begrijpt het wat Van Poppel betreft. Zelfs een extra knecht als Wijnants/Devreese/… zou een versterking zijn van de klassieke ploeg tov DVP.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #485387

  De combinatie Dumoulin (voor geel)-Van Aert (voor groen) lijkt me dan een betere combo dan Dumoulin-Groenewegen (voor ritzeges). Van Aert kan je in zo’n eerste tour-week lekker mee laten knokken zonder veel ploegsteun (hoogstens Teunissen) zodat de rest voor Dumoulin kan zorgen. Groenewegen lijkt me meer ploegmaats nodig te hebben. Bovendien kan Van Aert indien nodig Dumoulin nog steunen waar nodig, wat je van Groenewegen niet moet verwachten. Op die manier heb je Van Aert meteen ook bij mocht er weer een TTT zijn.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #484130

  Van Aert is geen knecht. Mooi dat hij zich deze Tour aan de afspraken en ploegtucht houdt, maar ook hoog tijd dat hij eens de ploeg in dienst krijgt en z’n mogelijkheden voor eigen succes kan gebruiken.

  Als je met Dumoulin en Groenewegen naar de tour gaat, laat Van Aert dan maar thuis, want dan is het enkel om te knechten. Als Groenewegen thuis blijft, kan je Van Aert de eerste week wel lekker laten knallen en nadien in dienst van Dumoulin zetten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #483052

  Morgen Jansen en Van Aert wisselen van plaats in de sprinttrein? Ik zou het doen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #481809

  Heb je goed begrepen dat ik dat jammer vind joh.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #481804

  Voor Jumbo is het mislopen van de gele trui gisteren misschien niet zo erg; ik denk dat WVA dat voor hem persoonlijk iets anders ziet. Van Aert was er zaterdag en zondag voor zijn team en had een belangrijk aandeel in beide ritzeges. Het zou mooi geweest zijn, had Jumbo gisteren iets sterker voor de dag gekomen en hem zo in de gele trui geholpen zodat ook hij zijn succesje kon scoren. Ik heb nergens geschreven dat hij zo maar de rit zou gewonnen hebben, de sterkste heeft gisteren gewonnen, maar hij heeft er ook geen gooi kunnen naar doen en hij mist de trui uiteindelijk met slechts 20 seconden. Ze moesten Flip dus niet eens volledig teruggrijpen.

  Wat mij stoort, is dat er hier vlotjes over Van Aert wordt heen gepraat als een simpele knecht. Een renner van zijn kaliber verdient eigenlijk ook een volledige team support. Ik begrijp dat Kruiswijk en Groenewegen het hoofddoel zijn, maar uiteindelijk doe je Van Aert als team gisteren wel te kort, zeker gezien zijn verdienste voor het team eerder deze tour.

  Een team met Dumoulin, Roglic, Kruiswijk, Bennett, De Plus, Martin, Teunissen en Van Aert? Ik zou passen als ik Van Aert was. Ik denk dat Van Aert zo een mooi voorbeeld is, dat de komst van Dumoulin op meerdere renners een negatieve invloed kan hebben; niet enkel voor Roglic en Kruijswijk. Ook voor mannen als WVA, Teunissen en De Plus kan het aan bewegingsvrijheid kosten.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #481581

  “Niet gerealiseerde hattrick door WVA”?

  We kunnen ook gewoon stellen dat Van Aert te weinig steun kreeg van de ploeg om het geel over te nemen en een gooi te doen naar de ritzege. Geen probleem als Kruijswijk sterk genoeg is om het podium te halen, maar voor een plaats 4 of lager zou ik de gele trui niet opofferen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #480994

  Eigenlijk begint die wolfpack light wel op iets te slaan; ze rijden gewoon elke dag om te winnen; spurtetappes, ploegentijdrit, heuvelachtige finales, tijdritten… En Kruijswijk surft vrolijk mee op die golf. Eerst genieten van de Tour, maar stilletjes ook al benieuwd wat Van Aert-Teunissen volgend jaar in de klassiekers kunnen. Ze zetten grote stappen dit seizoen.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #477591

  Omdat er hier wat verschillende versies rond gaan over het BK van De Tier: hij reed een sterk BK in dienst van Van Aert waarbij hij één van de renners was die de vlucht met (de weer indrukwekkende) Evenepoel onder controle hield. Ook Wijnants en De Plus deden mooi hun job. Prima BK van de Jumbo’s. Van Aert verwoorde het voor de start min of meer in deze zin: beter 3 goede ploegmaats dan 10 ‘waar ge niks mee bent’.

  Het interview met Van Aert in Bahamontes is ook best interessant, met name het stuk over Parijs-Roubaix van dit jaar. Van Aert spreekt toch uit dat de tactiek na zijn pech niet de juiste was, maar hij verwijst ook naar de chaos in die koers, zijn eigen fouten en hij is ook tevreden over hou Jumbo er mee omspringt. Daags na P-R mocht WVA zijn opmerkingen over het voorjaar al door geven.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #477236

  Van Aert rijdt een spurt zoals MVDP in Gent-Wevelgem; 2x inhouden en toch nog sterk zindigen. Ik zeg niet dat hij Merlizr zou geklopt hebben, maar zou leuk geweest zijn hadden ze rechtstreeks tegen elkaar kunnen spurten.

  Wat vinden we ondertussen van mijn voorstel van enkele weken terug om Merlier binnen te halen voor het veldrit-team van Jumbo-Visma en als 2e spurter? Volgens mij perfect match.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #475049

  Welke piste vind je het meest logisch, die van jou of die van mij?

  Ik denk niet dat de miljoentjes zomaar in het rond gegooid worden en Van Aert heeft naast zn loon bij Jumbo-Visma ook nog zijn start en prijzengeld in het veld. Extra geld lijkt me dus eerder naar een structuur dan naar Van Aert te gaan. Die heeft zijn contract.

  We gaan het zien wie er nog op de veld/academy truitjes komt te staan.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #475043

  Volgens mij hangen ze de Academy op aan de kapstok van het veldrijden. Toen de academy werd aankondigd, werd immers ook gemeld dat er naast Jumbo en Visma nog andere sponsors aan boord zouden komen. Ik vermoed dat er minstens één van Van Aert’s oude veldritsponsors gaat aan haken en mede op die manier de Academy gefinancierd zal worden.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #473090

  1. Van Aert
  2. Kruijswijk
  3. Teunissen
  4. Roglic
  5. Martin

  Thumbs up Jumbo! World Tour bergrit bij op het seizoensrapport.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #472738

  Ik vermoed dat Van Aert z’n veldritsponsors de Academy gaan betalen. Het veldrit-team en de opleidinsploeg werden samen onder gebracht.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #472302

  @Rico, Devreese is een knecht van het niveau Wynants, boordevol ervaring en terreinkennis, klaar om het zwart voor zijn ogen te rijden voor een kopman. Daar zal Van Aert veel meer aan hebben dan een knal aanval + onmiddellijke wegdeemstering van DVP.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #472263

  Wat betreft Van Poppel ben ik het toch eens met Kelderfan. DVP neemt op dit ogenblik een belangrijke, plaats in in de voorjaarskern; namelijk die van snelle man. Zo neemt hij een beschermde positie in. Dit voorjaar heeft aangetoond dat hij voor die positie niet voldoet en ik zie hem hierin niet verbeteren. Op die manier is zijn plaats in de ploeg een verloren mannetje, waaraan het team, noch kopman iets hebben. Daarom zou ook ik hem graag ‘doorgeselecteerd’ zien en vervangen worden door ofwel een andere sterke, snelle man ofwel een andere topknecht zoals bv Laurens De Vreese. Op zich denk ik dat Van Aert, Teunissen en Jansen samen een sterk drietal voor de finale vormen, mag Roosen het proberen in de rol van DVP en mag De Vreese dus komen. Gewoon mijn mening ;-)

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #470401

  Ik zie Merlier ook niet als aanvulling voor de klassieke kern, wel als veldrijder en als spurter in een aantal rittenkoersen waar Groenewegen niet rijdt. Maar ik kan begrijpen dat er niet echt nood is aan een extra veldrijder of spurter voor kleinere wedstrijden.

  De klassieke kern staat mooi, al zou ik toch beginnen kijken naar opvolging voor Wijnants (De Vreese?) en vind ik DVP onvoldoende voor de rol die hij nu heeft. Volgens mij kunnen Van Aert en Teunissen het ook zonder en even goed als DVP.

  Ben er wel mee akkoord dat een extra klimmer en nieuw jong talent de topprioriteiten zijn.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #470371

  Volgens mij heeft Merlier een tijdelijk contract voor dit (zomer) wegseizoen bij Corendon en duikt hij dit najaar/winter het veld in voor een klein veldrit-team. 2020 lijkt me op zich dus niet onmogelijk.

  In reactie op: Team Jumbo-Visma 2019 #470346

  Roglic, Groenewegen, Van Aert, Kruijswijk. Hoe goed kan je zitten qua kopmannen voor dit en komende jaren? Daarachter Teunissen en enkele anderen die goed bezig zijn. Als je ziet waar dit team vandaan komt, vind ik het ronduit indrukwekkend wat ze hebben opgebouwd. Zit veel kennis en visie achter.

  Om nog eens een visje op te laten; zou Tim Merlier geen leuke aanvulling zijn voor het winter veldrit-team en het B/C-wegprogramma van Jumbo? Sterke spurter die ook voor wat overwinningen kan zorgen. Als wegrenner zit er best nog wat ‘rek’ op ook denk ik.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 43)